Book the best wine experiences on Winalist

Discover our selection of wineries, winemakers and wine tourism partners in Europe and book the experience of your choice for free. Immediate confirmation and free cancellation. Experiences around me
Laurel crown

Discover our top wineries

Or search your next host by name:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Discover wine regions around the world

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience

Memorable Experiences

Romantisk Romantisk

Romantisk

Mellan vänner Mellan vänner

Mellan vänner

Familj Familj

Familj

Natur Natur

Natur

Ovanlig Ovanlig

Ovanlig

Historia & kultur Historia & kultur

Historia & kultur

Gourmet Gourmet

Gourmet

Utflykt & Tour Utflykt & Tour

Utflykt & Tour

Europas bästa vingårdsturer

Vår ambition är att erbjuda dig de bästa vinturismvägarna och att främja vinturismen i Europa genom sina vinrutter. För detta hänvisar vi till erfarenheterna från våra partners och vi lyfter fram särdragen hos varje professionell, egendom eller vinmakare. Alla kan därför trivas i den upplevelse som närmast matchar deras smak genom ett källarbesök , upptäckten av ett slott , en promenad eller rundtur i vingårdarna.
Epikuréer kan fördjupa sig i vinvärlden och träffa skaparna av sina favoritcuvéer. Hela Winalist -teamet är stolta över att kunna delta i äventyret för vinturism och för att levandegöra turistvistelser som för konsumenter och passionerade producenter närmare varandra.


Vinupplevelser att göra i Europa

Rött, vitt, gult, med eller utan bubblor, älskare av goda viner lockas alltid av nya upptäckter. Det är därför Winalist erbjuder dig det största möjliga utbudet av upplevelser så att du kan upptäcka Europas vingårdar. Winalist inbjuder dig också att upptäcka ett urval av vinturistproffs som inte nödvändigtvis är domäner. Boka en upplevelse som erbjuds av de bästa vinbarerna eller vinprovningspersonal. Ett praktiskt sätt att njuta av landets rikedomar medan du bor i stadens centrum, eftersom vinturism också kan utövas medan du sitter.


Upptäck det europeiska vinarvet ensam, i grupp eller tillsammans med familjen genom vissa exklusiva evenemang som konserter eller öppna dagar inom den egna vingården. Några av dessa aktiviteter är gratis.


Erbjud en vinupplevelse med Winalist

Vill du tillfredsställa en av dina nära och kära, en vinälskare, medan du låter honom välja destination? Winalists presentkort är den perfekta överraskningen. Kortet är giltigt i 1 år på alla upplevelser i Europa och finns i flera format från 10 €.

Det kommer också att vara en perfekt present till dina anställda eller samarbetspartners genom att erbjuda dem upptäckten av vinrutten att mäta.

Vin- och vinturism i Europa

Vin har länge varit förankrat i europeisk kultur. I flera länder har det blivit en riktig institution. I mer än 4000 år har historiska berättelser nämnt vin som en del av de europeiska medborgarnas liv. Vinkulturen utvecklades ytterligare tack vare kyrkan, eftersom alkohol gjord på druvor används i religiösa ceremonier.

Sann spjutspets för europeisk handel med hela världen, vårt kunnande har exporterats sedan koloniseringstiden till planetens fyra hörn. Världsberömda viner produceras i Europa. Rött, vitt, rosé eller till och med champagne och till och med gult vin. De största producenterna är Frankrike, Italien och Spanien. Tyskland och Österrike producerar också vin (mestadels vitt) samt östeuropeiska länder, och Portugal producerar mer rött vin.

Idag utvecklas vinturismen starkt i Europa. Det växande intresset för nybörjare oenofiler är anmärkningsvärt. Vin är mer än en livsstil eller en drink. Det är också ett sätt att upptäcka Europas extremt rika kultur. Många entusiaster inom arkitektur, konst och geologi utnyttjar en utflykt i vinodlingsregionerna. Specialerbjudanden för vistelser utvecklas, riktade till turister från hela världen men även lokala invånare nära vingårdarna och invånarna i territoriet.

See more