Vins Zeyssolff

Vintur, Vinprovning och Vegetarisk Lunch

2t30
8 recensioner 4,5
55,00 €

per person

Gratis avbokning upp till 24 Timmar innan.

Om upplevelsen

2t30

1 - 15 personer

5 provningar
Omedelbar bokning Måltid
Tillgänglig i: Franska,  engelsk
Besök i familjens källare med sina hundraåriga fat och provsmakning av 5 viner från husets traditionella sortiment. Provningen följs sedan av en måltid, sammansatt av en mugg soppa följt av en grönsakspaj med sallader och ett glas av husets vin. Måltiden avslutas med en skiva kougelhopf (lokal brioche) och biebalaskaas (keso med grädde). Winery ZEYSSOLFF är en av få vingårdar i Alsace som har ett tjugotal år gamla ekfat, vart och ett med en kapacitet på 10 000L och fortfarande används idag för vinifiering av sina viner. Dess stora kuriosa är ZEYSSOLFF-fatet, tillverkat 1897 för världsutställningen i Paris (1900). Denna tunna används fortfarande idag: den har använts för att göra husets Pinot Gris i flera generationer. NYHET i juli 2020! öppning av en scenografisk upplevelse med en uppslukande video i 180° visad på faten, unik i Frankrike! I år, efter den fullständiga ekologiska omvandlingen av min vingård, bestämde jag mig för att renovera källaren och passa på att presentera en ny aktivitet för våra framtida besökare. Den här filmen är inte en nyinspelning av det som redan finns tillgängligt idag som förklarar arbetet i vinstockarna...MEN det är en film om vår personliga och ganska rika familjehistoria såväl som vår arbetsfilosofi. Den visas i 180° i källaren, på våra hundraåriga ekfat (kartläggning på vissa sekvenser) med fantastiska ljudeffekter som gör det möjligt för allmänheten att vara totalt fördjupad i vår berättelse.

Vad ingår

5 provningar
provsmakning
Måltid
guide

Om värden

Min man Yvan och jag driver en familjevingård, skapad 1778 i Gertwiller, Alsace, några kilometer från Strasbourg. Vi är den 11:e generationen vinodlare, av samma familj, som exploaterar våra vinstockar och vinifierar de 7 Alsace druvsorterna. Vi gillar att dela vår passion för vin genom vår familjehistoria och våra källarhemligheter, i en vänlig och varm atmosfär. Familjefatet Zeyssolff, tillverkat 1897 för världsutställningen i Paris, är en av våra främsta kuriosa. Vi välkomnar dig att få dig att upptäcka vår källare genom en guidad tur och få dig att smaka på frukten av vårt arbete...

Saker att veta

Avbokning: Full återbetalning av bokningen om avbokningen sker fram till 24 timmar före erfarenhetens början.
Provsmakning: Ingen alkoholprovning för minderåriga barn.

Winalistisk verksamhet

Behöver du hjälp med att boka ett seminarium, teambuilding eller något annat?

Vår resebyrå återkommer med alternativ.

Winalistisk verksamhet

Var är upplevelsen placerad?

Vintur, Vinprovning och Vegetarisk Lunch - Winalist

156 Route de Strasbourg, 67140 Gertwiller, France


Recensioner av Vintur, Vinprovning och Vegetarisk Lunch
8 recensioner 4,5
Dessa recensioner översattes av Google Traduction, de kan innehålla fel.
Philipp Flagga us
4,0
1 månad sedan


Pauline Flagga fr
4,5
för 7 månader sedan


Anonym Flagga fr
5,0
för 9 månader sedan


Emma Flagga us
5,0
ett år sedan


Anonym Flagga fr
4,0
ett år sedan

1 2

Du kanske också gillar

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.