Domaine De Grangeneuve

I skinnet på en vinmakare

7t00
60,00 €

per person

Gratis avbokning upp till 14 dagar innan.

Om upplevelsen

20 - 30 personer

6 provningar
Oenologisk verkstad
Tillgänglig i: Franska
Från vingården... Till källaren... Till den åldrande källaren och... Till bordet
Skördad för hand kommer du att skära av druvklasarna vid full mognad. Du kommer att upptäcka vinframställningens hemligheter med vinmakaren och smaka juicer under jäsningen. Lagring på fat sublimerar vinerna, att hitta rätt balans är nyckeln. Fortsätt med en fatprovning. Du kommer att avsluta med en god stund av gemytlighet och dela runt en vinodlarens måltid under de hundra gamla ekarna på Domaine.

Vad ingår

6 provningar
provsmakning
Måltid
guide
Flaska vatten

Om värden

Grangeneuve grundades för 50 år sedan av mina föräldrar, Odette och Henri BOUR. Vilken lång äventyrlig väg sedan starten av företaget; mina föräldrar är nu nästan i pensionsåldern! Det tog oss årtionden av hårt arbete att komma fram till punkten att göra våra viner kända, sedan skapandet av vår vingård i stället för den lokala ekskogen, inom en mycket okänd AOC, fram till den dag då våra viner finns på menyerna hos mycket välrenommerade anläggningar, inklusive många Michelin-stjärniga restauranger. Vi har vår framgång att tacka vår höga krav på kvalitet. På Grangeneuve lämnas ingenting eller nästan ingenting åt slumpen, förutom vädret! Vi bedriver hållbart jordbruk; vi bearbetar vår jord regelbundet och vi använder de minst aggressiva produkterna för våra vinstockar. Vi skördar vid optimal mognad av druvorna i enlighet med målen för varje årgång och vinsort. Vi utför noggrann och exakt vinifiering för att visa upp våra druvor, frukterna av vår terroir. Vinifieringarna utförs per druvsort och per skift, anpassad till varje vinstocks potential och till de mål som vi sätter upp för varje vin. Vi investerar regelbundet i material för källaren och för vinframställning för att varje år gå framåt i vårt sökande efter kvalitet. Vi drivs av viljan att göra kvalitetsviner utan eftergifter och med djup hänsyn till våra kunder. Henri Bour

Saker att veta

Betalning: Ingen betalning förrän värden har bekräftat din bokning.
Avbokning: Full återbetalning av bokningen om avbokningen sker upp till 14 dagar före erfarenhetens början.
Provsmakning: Ingen alkoholprovning för minderåriga barn.

Winalistisk verksamhet

Behöver du hjälp med att boka ett seminarium, teambuilding eller något annat?

Vår resebyrå återkommer med alternativ.

Winalistisk verksamhet

Var är upplevelsen placerad?

I skinnet på en vinmakare - Winalist

O.et H.Bour - Domaine de Grangeneuve, Roussas, France


Du kanske också gillar

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.