Cantine Madaudo

Provsmakning av sicilianska bubblor på mousserande vinfabriken

1t00
25,00 €

per person

Gratis avbokning upp till 24 Timmar innan.

Om upplevelsen

1t00

1 - 20 personer

2 provningar
Besök och provsmakning
Tillgänglig i: engelsk,  italienska
I vår Larderia-anläggning som helt är dedikerad till produktion av mousserande vin kommer våra gäster att få möjlighet att bevittna buteljerings- och kapslingsfasen av mousserande vin och smaka på våra två mousserande viner: Capovero Grillo Cuvèe Extra Dry (ett mousserande vin skapat genom att blanda grillo druvor från olika år utvalda för arom och friskhet som är typisk för grillo-druvan men som får betydande karaktär och struktur ) en lång Charmat-metod (180 dagar i stilla tankar); och Capovero Metodo Classico, en klassisk metod baserad på Nerello Mascalese Etna vinifierad i vitt, där ett begränsat antal flaskor har tillsatt jäst och får mogna i mer än 36 månader.

Vad ingår

2 provningar
provsmakning
guide

Om värden

Det finns nu fyra generationer av Madaudo-familjen involverade i historien om sicilianskt vin. Redan före 1945, när farfar Alfio var bland de första som trodde och investerade i produktion och marknadsföring av viner gjorda uteslutande av autoktona sicilianska druvor, vilket gav ett anmärkningsvärt bidrag till utvecklingen av en oenologi som fortfarande var i sin linda. Sedan dess har Cantine Madaudo listats som en av de viktigaste vingårdarna på Sicilien. Larderia-anläggningen är tillägnad produktion av mousserande vin, här fokuserar vineriet på bubblor med två olika metoder: den första är den långa Charmat-metoden (180 dagar i stilla tankar) för att producera Capovero Grillo Cuvèe Extra Dry (ett mousserande vin skapat genom blandning grillo druvor från olika år utvalda för den arom och friskhet som är typisk för grillo druvan men som får betydande karaktär och struktur); den andra är Capovero Metodo Classico, en klassisk metod baserad på Nerello Mascalese Etna vinifierad i vitt, där ett begränsat antal flaskor har tillsatt jäst och får mogna i mer än 36 månader. Larderia-fabriken är också receptionen för Cantine Madaudo. Denna stora hall på 600 kvadratmeter heter PalaVerve och designades exklusivt för att erbjuda gästerna möjligheten att bevittna tappnings- och lockfaserna av mousserande vin för att ge vederbörlig vikt åt glädjen av att smaka det.

Saker att veta

Betalning: Ingen betalning förrän värden har bekräftat din bokning.
Avbokning: Full återbetalning av bokningen om avbokningen sker fram till 24 timmar före erfarenhetens början.
Provsmakning: Ingen alkoholprovning för minderåriga barn.

Winalistisk verksamhet

Behöver du hjälp med att boka ett seminarium, teambuilding eller något annat?

Vår resebyrå återkommer med alternativ.

Winalistisk verksamhet

Var är upplevelsen placerad?

Provsmakning av sicilianska bubblor på mousserande vinfabriken - Winalist

Larderia Inferiore, Messina, ME, Italia


Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.