Sordo Giovanni

Den fantastiska 8 crus

2t00
80,00 €

per person

Gratis avbokning upp till 72 Timmar innan.

Om upplevelsen

2t00

1 - 100 personer

1 provsmakning
Besök och provsmakning
Tillgänglig i: engelsk,  italienska
Sordo Winery är den enda som äger och producerar åtta olika crus av Barolo. Du kan upptäcka hela Barolo-området med denna vinprovning och förstå vikten av Langhe terroir. Du kan analysera de olika särdragen som gör våra viner till unika uttryck för de territorier som genererade dem.

Barolo D.O.C.G. Gabutti 2014
Barolo D.O.C.G. Perno 2014
Barolo D.O.C.G. Monvigliero 2014
Barolo D.O.C.G. Ravera 2014
Barolo D.O.C.G. Rocche di Castiglione 2014
Barolo D.O.C.G. Parussi 2014
Barolo D.O.C.G. Villero 2014
Barolo D.O.C.G. Monprivato 2014

Vad ingår

1 provsmakning
provsmakning

Om värden

Azienda Agricola Giovanni Sordo ligger i hjärtat av den välkända Barolo-regionen, i kommunen Castiglione Falletto – bara några kilometer från Alba, i provinsen Cuneo. Det är en familjedriven vingård, mellan tredje och fjärde generationen, nu i de kompetenta händerna på Giorgio – Giovannis son – den tredje generationen av en familj som har skött och producerat viner i mer än ett sekel. Gården grundades 1912 av farfaren Giuseppe, men den verkliga övergången kom med hans son Giovanni som – tillsammans med sin fru Maria, det verkliga vittnet till familjens berättelse – köpte flera vingårdar i Nebbiolo åt Barolo - Sorì in Piemontesiska språk – bland de bästa i vindistriktet Barolo. Jorden på dessa vingårdar – en kompakt kalkhaltig märgel – är rik på mikronäringsämnen som – tillsammans med det unika mikroklimatet i Langhe-regionen – skapar en perfekt miljö för odling av Nebbiolo-druvan. Det är en kraftig och svår druva som kan ge fantastiska viner med kraftfulla aromer och stor lagringspotential.
Idag äger familjen Sordo 53 hektar, utspridda i kommunerna Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba, Monforte d’Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Grinzane Cavour och Vezza d’Alba.
Sordo är unik: det är den enda befintliga vingården som kan ståta med 8 olika sorters Barolo – crus – vars vingårdar ligger i områdena för 5 olika kommuner i Barolo vindistrikt.
Endast senaste generationens utrustning för jäsning, lagring och buteljering används på Sordo’s, tillsammans med en enorm källare – 135 stora fat från 50 till 120 hl – för att säkerställa en perfekt mognad och lagring av vinet.
Stora fat, gjorda av slavisk ek, är hemligheten bakom detta hundraårsjubileumsvineri: detta trä – tack vare sitt milda drag – är inte invasivt med vinet som behåller sin autentiska smak så att det du hittar i ditt glas är den verkliga smaken av vår terroir. Detta är vad tradition innebär – att fortsätta med en vana som våra förfäder lärde oss – precis som familjen Sordo har gjort i mer än 100 år.
Varje steg i produktionen – från vingårdarna till källaren – följer precis den process som ges av traditionen – som sedan dess varit familjens grundpelare.

Saker att veta

Betalning: Ingen betalning förrän värden har bekräftat din bokning.
Avbokning: Full återbetalning av bokningen om avbokningen sker fram till 72 timmar före erfarenhetens början.
Provsmakning: Ingen alkoholprovning för minderåriga barn.

Winalistisk verksamhet

Behöver du hjälp med att boka ett seminarium, teambuilding eller något annat?

Vår resebyrå återkommer med alternativ.

Winalistisk verksamhet

Var är upplevelsen placerad?

Den fantastiska 8 crus - Winalist

Via Alba Barolo, 175, Castiglione Falletto, Province of Cuneo, Italy


Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.