Dominio Di Bagnoli Ss Az.agr.

Guidad tur och provsmakning

2t00
25,00 €

per person

Gratis avbokning upp till 7 dagar innan.

Om upplevelsen

2t00

2 - 50 personer

3 provningar
Besök och provsmakning
Tillgänglig i: engelsk,  italienska
Guidad rundtur i komplexet inklusive: Villa Widmanns trädgårdar, vingård och fruktträdgård, historiska spannmålsmagasin och historiska källare
I slutet av besöket, guidad provning av våra viner.
N.3 viner tillsammans med charkuterier och ostar.

Vad ingår

3 provningar
provsmakning
guide

Om värden

Under århundradena fortsatte jordbruket vid Dominio di Bagnoli. Idag omfattar den 600 hektar odlad och åkermark samt vingårdar. De månghundraåriga källare, vackra italienska trädgårdar och omfattande vingårdar är ett exempel på kopplingen mellan konst, historia och territorium. Idag är Dominio di Bagnoli känd för den respekt för naturen som används i dess jordbruksproduktion. Brolo är värd för sällsynta fågelarter, den har en samling autoktona druvsorter och ett museum med historiska former av druvspaljering. Vingårdarna är turfed för att förhindra jorderosion och för att stödja balansen i ekosystemet. Den odlade marken flankeras av plantager med träd som sträcker sig 150 kilometer. På grund av deras fytodepurativa verkan hjälper detta till att skydda den venetianska lagunen från föroreningar. Resterande katrinplommon och restprodukter från odlingsgården används för att producera förnybar energi. Vineriet bearbetar olika sorters druvor och producerar både röda och vita viner. Vissa viner är unga och fräscha andra är lagrade på stora ekfat. Den viktigaste druvsorten är den mycket gamla, autoktona druvan som heter "Friularo di Bagnoli", som idag är ett lokalt DOCG-vin. Detta vin är utmärkande för både sin syra och sina tanniner. Den är extremt mångsidig och gynnar lång lagring. Friularo di Bagnoli-druvorna ger ett strukturerat och komplext vin, med en bred bukett och en speciell doft av morellokörsbär. När det vinifieras som ett vitt vin ger det en överraskande, fräsch, mineral, gyllene spumante. En sällsynt metodo classico från en gammal, autokton, italiensk, röd druva.

Saker att veta

Betalning: Ingen betalning förrän värden har bekräftat din bokning.
Avbokning: Full återbetalning av bokningen om avbokningen sker fram till 7 dagar före erfarenhetens början.
Provsmakning: Ingen alkoholprovning för minderåriga barn.

Winalistisk verksamhet

Behöver du hjälp med att boka ett seminarium, teambuilding eller något annat?

Vår resebyrå återkommer med alternativ.

Winalistisk verksamhet

Var är upplevelsen placerad?

Guidad tur och provsmakning - Winalist

63 Piazza Guglielmo Marconi


Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.