Besök Château La Tour Carnet
I hjärtat av Médocs vingårdar bjuder Château La Tour Carnet in till en oförglömlig upplevelse. Att besöka Château La Tour Carnet låter dig gå in i rummen på Château och upptäcka dess exceptionella vingårdar. Beroende på vilken upplevelse du väljer kan du sedan smaka på vinerna ensamma eller tillsammans med choklad eller ost. Blanda ditt eget vin? Det är också möjligt med B-winemaker workshop som erbjuder dig att lämna med din flaska av din montering och personlig. Och ja, för att tillfredsställa de mest nyfikna bland er, anordnar gården workshops som låter dig blanda dina favoritviner och gå därifrån med en flaska unikt vin.
Château La Tour Carnets historia
För att förstå vad som gör rikedomen och den unika personligheten hos vinerna från La Tour Carnet, är det nödvändigt att förstå både vad som gör dess terroirs originalitet och vad som gör excellens i dess vinodling och vinframställningstekniker. Det är mångfalden av Saint-Laurent en Médocs terroir som gör den original. Det är en mosaik som är sammansatt i yttersta väster av sandig-grusmark, som i väster och i mitten blir kiselgruslig, kisellerig och lerkalksten. I öster, på de grusiga sluttningarna där de bästa vingårdarna är belägna, inklusive La Tour Carnets, är jordstrukturen, som huvudsakligen består av Gunziangrus, mycket lik strukturen i de angränsande appellationerna Pauillac och Saint Julien . Mot syd-sydväst är en stor del av sluttningarna med kalkstenslerunderlag täckta med ett tjockt lager av Garonne och pyrenéiskt grus. Det är på denna breda gräns av grusiga sluttningar som de bästa vingårdarna ligger. Klassificeringen från 1855 stödde denna verklighet genom att specifikt särskilja Château La Tour Carnet som en Grand Cru Classé. Den västra delen av domänen är upptagen av en kulle av sjöstjärnskalksten vars sluttningar är täckta med Sannoisian leror. Det är "Butte de La Tour Carnet", en geologisk kuriosa som specialister fortfarande undrar över idag. Den östra delen av terroiret sträcker sig, å sin sida, på sluttningar, vända mot söder/sydväst, med en grusig kulle, en kulle som är typisk för de stora vinerna i Médoc. Kalkstenslerunderlaget är täckt med ett tjockt lager av Garonne och pyreneiskt grus. Den sista enheten, som ligger norr om slottet, består av en stor platå av fint grus. Åtskilliga experiment som utförts obevekligt under åren, det senaste är förvärvet av en drönare för att analysera tomterna, har gjort det möjligt att optimera fördelarna med dessa tomter genom att tilldela dem de mest lämpliga druvsorterna: Butte är en terroir som är gynnsam för Merlots. , backarna, snarare till Cabernets. Under impulsen av Bernard Magrez har Château La Tour Carnet under flera år återvänt till traditionella metoder som är mycket beroende av manuellt arbete. I slutet av skörden hälls innehållet i lådorna försiktigt upp på ett sorteringsbord. Oönskade element (skaft, bladbitar, etc.) och gröna eller skadade klasar elimineras sedan. Skörden avskalas sedan för att skilja bären från stjälkarna. Bären väljs igen ut på ett nytt sorteringsbord. Det mesta av växtmaterialet som sannolikt ger "örtaktiga" smaker kommer sedan att tas bort till förmån för den rundhet som eftersträvas i Château La Tour Carnet. Druvorna kommer att deponeras i ett kar som kommer att transporteras och tömmas ovanför jäsningstankarna, denna gravitationsfyllning undviker att pumpa skörden. Det mesta av det stora vinet vinifieras i träkar, som regelbundet förnyas, och i ny generation cementkar som främjar vinernas aromatiska uttryck. Under flera år har det skett en återgång till traditionella metoder som användes förr i Médoc, som att transportera skörden med gravitation, användning av träkar och fångst. återgå till traditionella metoder som användes förr i Médoc. Syftet med dessa tekniker är att få ett komplext, silkeslent vin med kraftfulla men harmoniska tanniner och stor aromatisk uthållighet. Faten kommer att välkomna den nya årgången och kommer att grupperas i Château La Tour Carnets imponerande källare. Varaktigheten av vistelsen på fat är 18 månader för Grand Vin. En månad före buteljering läggs vinet tillbaka i kar för att fortsätta med blandningen och på så sätt fullända dess homogenitet, det sista steget som kommer att avslöja årgången för Château La Tour Carnet och kommer att fortsätta att höja det till rangen Grand Cru Classé Haut . Medoc.De bästa cuvéerna från Château La Tour Carnet
- Château La Tour Carnet, Haut-Médoc röd
- Château La Tour Carnet, Voluntary Servitude Haut-Médoc röd
- Château La Tour Notebook, vit Bordeaux
Om du har turen att få smaka på ett Château la Tour Carnet-vin har du ett mycket rikt utbud. Alla deras årgångar är faktiskt mer exceptionella än varandra. Dessutom erbjuder de både vita och röda cuvéer, inklusive den berömda Grand Cru Classé, men också ett exceptionellt andravin, känt som "Les Douves Château la Tour Carnet".
En vistelse på Château La Tour Carnet
En vistelse på La Tour Carnet erbjuder en otrolig resa genom tiden. Dess autentiska medeltida arv har restaurerats av Bernard Magrez genom de två överraskande sviterna "Michel de Montaigne" och "La Boétie".
Se mer