Château Cormeil-figeac - Winalist
Château Cormeil-figeac

Besök Château Cormeil-figeac i Saint-Émilion

Bordeaux Vintillverkare
Sedan 1600-talet har Château Cormeil-Figeac varit en av de 100 äldsta fastigheterna i Saint-Emilion-beteckningen. Tillhör Moreaud-familjen i fyra generationer och vin är en familjehistoria som har gått vidare i mer än 75 år.

Vår vingård ligger i ett historiskt vinodlingsområde i kommunen Saint-Emilion och är ultralokaliserad. Den består av 16 små angränsande tomter som bildar en 25ha vingård i ett stycke, vilket är ganska sällsynt i Saint-Emilion.
Alla druvor i våra viner kommer från samma plats, vilket erbjuder en unik kombination av pedologiska (jord) och klimatiska egenskaper som inte finns någon annanstans. Varje årgång är en ny tolkning av dessa egenskaper och är en möjlighet att fördjupa och förfina vår kunskap.

Att vara ägare-vinodlare-uppfödare innebär att arbeta i naturens rytm, resonera dina ingripanden för att anpassa sig till den subtila kombinationen av klimatvariationer och terroir för att säkerställa en högkvalitativ skörd och föda unika viner.
Vår gård är certifierad som högt miljövärde i omvandling till ekologiskt jordbruk. Vi är en oberoende familjegendom, vi säljer våra viner direkt för att eliminera mellanhänder.

Vårt vin

Druvsorter som används

Merlot Cabernet Franc

Vinpriser

15,00€ - 25,00€ per flaska

Etiketter och priser

Vigneron Indépendant

Vigneron Indépendant

Kontakta oss om du vill veta mer om upplevelser på Château Cormeil-figeac

Chatta med vårt resebyråteam och få all information du behöver för att planera ditt besök i Bordeaux.

Kontakta oss
Vägbeskrivning (extern länk)

3 Cormeil, Saint-Émilion, France Frankrike

appellationer

Saint-Emilion Grand Cru

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!