Les Frères Moine

Cognac Chassors, Frankrike
1 recensioner 5,0
Les Frères Moine
Francois och Jean-Yves Moine kom från en stolt familj av jordbruksarbetare och hade en lång dröm om att destillera och utveckla produkter från sina egna familjeskördar, med hjälp av kunskap som vunnits under år av erfarenhet. Frères Moine-äventyret började 1980. François och hans bror bosatte sig i Villeneuve, en stad i Chassors, cirka tjugo kilometer norr om Cognac. De valde namnet "Les Freres Moine" för sitt nya företag, och detta är nu erkänt som en väletablerad institution bland de många familjegods i Cognac-regionen. I 25 år utforskade bröderna tålmodigt alla sina vingårdars rikedomar för att producera konjak, pineau des Charentes och Charentais-viner av allra högsta kvalitet. Francois vidarebefordrade sin passion för detta arbete till sina två söner, Yann-Loïc och Gabriel, som stolt fortsätter arbetet med sin far och farbror på Les Freres Moine - och så fortsätter namnet! Varje bror tar med sin personlighet och erfarenhet för att introducera nya idéer som ligger vackert vid sidan av den tidigare generationens metoder, principer och traditioner. Egendomen Les Freres Moine har 40 hektar vinstockar: 32 hektar druvsort Ugni Blanc avsedd för produktion av konjak och Pineau des Charentes blanc, 4 hektar Merlot och 2 hektar Cabernet Sauvignon för produktion av Pineau des Charentes-ros, och vin. Slutligen odlas 2 hektar Chenin Blanc för produktion av vitt vin från Les Freres Moine, och några hektar producerar Gamay- och Colombard-druvor. Yann och Gabriel har hållit igång familjeföretaget, särskilt med Le Circuit du Chêne, en oenoturismbana för vilken Les Frères Moine vann Grand Prix d'Or vid Trophées de l'Œnotourisme 2020 som anordnades av Terre de Vins. Kort sagt en annan idé om lyx. Les Frères Moine 1 Rue de la Boucle Villeneuve 16200 Chassors 05.45.80.98.91 https://www.moinefreres.fr/

Om

Les Frères Moine - Winalist

1 Rue de la Boucle, Chassors, Charente, France


Recensioner av Les Frères Moine

1 recensioner
Dessa recensioner översattes av Google Traduction, de kan innehålla fel.
Anna Flagga us
5,0
Les Frères Moine Cognac Tasting Workshop för 2 år sedan

Läcker cognac presenterad av mycket trevliga värdar. Vid första anblicken lite oansenlig, men jämfört med staden Cognac ett riktigt insidertips.

Vanliga frågor
Var ligger Les Frères Moine?
Les Frères Moine ligger i Chassors i vinregionen Cognac.

Du kanske också gillar i Cognac

Cognac Raby - Winalist Omedelbar bokning
Segonzac
15 recensioner 4.8
Cognac Raby

Från 0,00 € €

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.