No active filters

Vinturism i Beaujolais: start för att erövra Beaujolais vinrutt

5/5 (1018 reviews)

Utforska Beaujolais vinrutt och besöka de vackraste områdena i regionen med Winalist. Vinrutten Beaujolais sträcker sig över 140 kilometer från norra Lyon till Mâcon. Upptäck exceptionella domäner och fantastiska årgångar ... Vinturism i Beaujolais gör att du kan upptäcka ett mycket rikt utbud av regionala och kommunala beteckningar.

Learn more about Beaujolais

Vad är de 10 Beaujolais-årgångarna att upptäcka?

Beaujolais är ett världsberömt vin men dess specificiteter när det gäller benämningar och årgångar gör det lite komplicerat för de oinvigde. Att upptäcka Beaujolais vinrutt hjälper dig att tydligare se denna vingårds rikedom och komplexitet. Om Beaujolais är lagligt knutet till Bourgogne vingården har den sina egna beteckningar: det finns 10 kommunala beteckningar också "crus du Beaujolais". Dessa är Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte-de-Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-vent, Régnié och Saint-Amour. Dessutom finns det två regionala beteckningar som är Beaujolais och Beaujolais-Village. Välj med Winalist en autentisk och passionerad vinturism i Beaujolais.

Känner du till den traditionella Beaujolais Nouveau-festivalen?

"Beaujolais Nouveau" betecknar det tidiga vinet som produceras i Beaujolais vingård, uppenbarligen inom Beaujolais och Beaujolais-Villages ursprungsbeteckningar. Dess fest eller "utflykt" äger traditionellt rum den tredje torsdagen i november. Detta vin är obligatoriskt framställt av Gamay Noir med vit juice (100%) endast antingen genom kolmontering eller traditionell maceration beroende på huset. Om du planerar att göra vinturism i Beaujolais för att upptäcka händelsen, rekommenderar vi festivalerna i Villefranche-sur-Saône, en viktig plats för handel och produktion av Beaujolais.

+
-

This symbol means the experience can be booked with instant confirmation

Choose date

All Filters

Reset Filters
Price range
Time of the day
Instant booking
Only show instant booking listings
Types of experience
Any
Languages
Any
Types of host
Any
Services
Any
Cancellation Policy
Private or public ?

Private listings means you will be the only group on site during your experience. If the experience is public, you may be mixed with other groups