Gör rätt val för din första upplevelse inom vinturism

Gör rätt val för din första upplevelse inom vinturism

Oavsett om du redan är en vinälskare eller bara är nyfiken på att veta mer om det, är vinturism ett bra sätt att upptäcka rikedomen i våra franska terroir. Fler och fler vinodlare öppnar sina dörrar för oss och erbjuder besökarna en chans att leva några ögonblick i rytmen i deras ädla yrke. De möjliga aktiviteterna är många promenader i åkrarna, privata provsmakningar, vinverkstäder ... Så många att det kan vara svårt att göra ett val.Välj vinregion efter din smakChampagne, Alsace, Bourgogne, Provence ... Vinturism i Frankrike är särskilt känd för sina vinregioner med unika druvsorter . Vinrankornas placering spelar faktiskt en stor roll, dess solsken, dess temperatur eller dess latitud är alla element som kommer att bidra till bildandet av en mycket speciell druva. Det är då lokalt kunnande som kommer att spela och möjliggöra marknadsföring av världsberömda kuvéer, som exporteras till Amerika och Asien.


Detta är ett kriterium som kan vägleda din smak på vin när du först upplever det. Du kan börja med en region vars vin du uppskattar kommer du inte bli besviken. För älskare av rosévin, Provence och dess fruktiga druvsorter är en idealisk destination. Men tveka inte att vara äventyrlig genom att välja tvärtom en region vars särdrag du ignorerar. Vinturism i Bourgogne är viktigt om du till exempel vill upptäcka de legendariska fantastiska vinerna i denna vinregion.

Följ druvan genom årstiderna med vinturismNär du har valt regionen att besöka måste du då tänka på den säsong som tilltalar dig bäst. Före sommaren täcker vinstockarna sig med blad och sedan blommor. Det är först i juni som druvorna gradvis kommer att dyka upp och sedan mogna under solen tills de är klara för skörd. Det var då skörden, mycket upptagna perioder för vinodlare, men också full av liv och animering. Ögonblick av hårt arbete (och firande, särskilt när skörden är generös), är skörden en av de viktigaste punkterna i vinets livscykel. Vill du helt uppleva skörden från skörden? Efterfrågan är hög och vinodlare är mycket upptagna, så det är viktigt att planera ditt besök väl. Winalist låter dig boka dina vinturismaktiviteter online för att undvika obehagliga överraskningar när den stora dagen närmar sig.Välj rätt aktivitet för dina behov och din gruppVinturism i Frankrike praktiseras genom flera aktiviteter, från provsmakningar till varmluftsballong rider över vingårdarna. Vissa program kombinerar både guidade turer och provsmakningar, perfekt för att utforska franska viner. Men du kan också välja mer specifika aktiviteter för ekologisk vinprovning, upptäckt av bakom kulisserna i vinodlingsyrket, workshop för parning av vin och ost ... Fransk vinturism har många överraskningar i beredskap för dig

Naturligtvis är vissa aktiviteter som temamål eller privilegierade besök lämpligare för små kommittéer, särskilt par. Bara ensam (eller nästan) med vinmakaren kan du dra full nytta av hans kunskap och värdefulla råd. Antalet deltagare måste därför beaktas för att välja lämpligt program. Våra vinterroirer är fulla av rikedomar, och Winalist är där för att hjälpa dig att upptäcka dem. Tveka inte att kontakta oss om du behöver mer information för att planera din första upplevelse av vinturism.