Champagne Ruinart
2 photos
Champagne Ruinart

Book your visit at
Champagne Ruinart

Champagne Vintillverkare Reims
Kom och upptäck ett av de äldsta Champagnehuset, grundat 1729. Upptäck historien om detta Bourgeois House och dess exceptionella Champagnes. Du kan gå in i tre nivåer av källare, fördelade över 8 kilometer för att fördjupa dig i andan i huset.
Our wine
Grape varieties used Chardonnay
Wines prices 45,00 € - 500,00 € per bottle
Labels & awards
Haute Valeur Environnementale
Haute Valeur Environnementale
Get directions

Champagne Ruinart, Rue des Crayères, Reims, France Frankrike

Photos from the vintillverkare
  • Champagne Ruinart
  • The Crayères
Guest reviews
4.8
(30 reviews)
These reviews were translated by Google Traduction, they might contain errors.
Nuris P. Flag us 5 days ago
(With family)

Utmärkt turné exceptionell kunskap och historia om champagnehuset. Grottorna är fantastiska, bara fantastiska.


Martin S. Flag us 22 days ago
(As a couple)

Fantastisk upplevelse, imponerande tur genom deras källare. Fantastisk och kunnig guide, mycket informativ. Vi visste inte att det inte går att parkera i lokalerna, jag skulle rekommendera att ta med detta i gästinformationen.


Eric M. Flag fr 1 month ago
(As a couple)

Mycket trevligt hem. Besök av Crayères utförs med en mycket kompetent guide. Provningen av två glas årgångschampagne, i slutet av besöket, avslutar denna utmärkta upplevelse.


Thierry R. Flag fr 1 month ago
(As a couple)

Mycket trevligt besök. Reseguiden var verkligen anmärkningsvärd.


Cara C. Flag us 3 months ago
(As a couple)

Var en mycket sofistikerad och personlig upplevelse. Grunderna är vackra och vi fick en utmärkt utbildning om champagnetillverkning och en konstnärlig ljusshow! Deras engagemang för hållbarhet var också imponerande. Rekommenderas starkt!!


Inna A. Flag fr 3 months ago
(As a couple)

Mycket trevligt besök, jag tackar särskilt Guillaume, som är en passionerad guide.


Flag us 4 months ago
(With friends)

Platsen är fantastisk, förklaringarna mycket tydliga, konstverken som Ruinart beställt längs vägen gör besöket dubbelt intressant, och provningen var verkligen mycket trevlig. Grattis särskilt till den unga guiden som var fantastisk!


Flag us 4 months ago
(As a couple)

Källaren var fantastisk och besöket var fantastiskt! Platsen är verkligen vacker och imponerande. Vår guide var bara perfekt! Hon kan sitt ämne mycket väl, mycket professionellt och gör besöket ännu mer intressant. Hon rekommenderade oss också några restauranger i området. På slutet kunde vi smaka på 2 olika champagner. Jag rekommenderar henne varmt!


Flag fr 4 months ago
(As a couple)

Magnifikt besök i dessa källare uthuggna i kritgroparna, mycket kompetent och intressant guide, sällskap som också vände sig mot konst, en bra timme i svalkan i de underjordiska källarna.


Flag fr 4 months ago
(As a couple)

Trevligt besök Källarna är väldigt vackra Guiden förklarade saker för oss bra och vi hade en trevlig tid att provsmaka.


Flag us 4 months ago
(With family)

Det var en bra upplevelse. Guiden var väldigt engagerad och brinner verkligen för det han gör. Mycket informativ rundtur och mycket god smak.


Flag us 4 months ago
(As a couple)

Ett riktigt oförglömligt besök! En fantastisk tid med en bra guide! Platsen är galen, källarna är storslagna och konstföremålen är alla originella och eftertraktade! Ett måste göra!


Flag us 4 months ago
(With friends)

Mycket bra bemötande, mycket vänlig och tillgänglig guide under hela besöket. En exceptionell champagne som vi redan uppskattar enormt, faktumet att upptäcka dessa kritgropar på ett djup av 40 meter, känna till processen, tålamodet som krävs tills den slutliga insikten är fascinerande och vi förstår bättre dess finess och elegans.


Flag fr 4 months ago
(As a couple)

Det finns inte mycket att säga förutom att vi hade en exceptionell upplevelse!!! Grattis till alla Ruinart-team för detta arbete. Autentisk och hisnande upplevelse (jag vill inte säga mer för att undvika att "skämma bort" dig), en intim stund (vi var bara 2 par), ett varmt och välkomnande team, en fantastisk guide som lärde oss mycket! Denna upplevelse kostar ett visst pris men det är det värt. Jag är stolt över att vara fransman och över vårt arv genom att leva ett sådant ögonblick. Vi hade problem med att lämna platsen efter besöket!


Flag fr 4 months ago
(As a couple)

Ett lärorikt besök om champagne, historia och konst. Ett särskilt och bevarat universum. Att göra igen. Ett mycket uppriktigt tack till vår guide, Léo, både frätande och välvillig inför okunniga människor. tack igen

1 2
Discover cities near Champagne Ruinart
Frequently asked questions
Is Champagne Ruinart opened today? +
We invite you to check the availabilities of visits by clicking here.
Is Champagne Ruinart opened during weekends? +
Champagne Ruinart is opened during weekends. To check in realtime if there are any availabilities for a visit at Champagne Ruinart, click here.
Which types of experience are proposed by Champagne Ruinart? +
Champagne Ruinart only proposes besök och provsmakningar:
Do I need to book to visit Champagne Ruinart? +
In order to ensure your spot and to be welcomed in the best conditions, it is preferable to book before going there. You can book for free up to 5 day(s) before by clicking here.
What are the cancellation conditions for Champagne Ruinart? +
You can cancel your booking free of charge up to 7 day(s) before the start of your experience. After this deadline, we invite you to contact us so that our teams can help.
Does Champagne Ruinart propose experiences for groups? +
The maximum reception capacity of Champagne Ruinart is 6 person(s). To find out more and book, click here. You can also make a specific request if your group is larger by clicking here
What's the price of a visit at Champagne Ruinart? +
The price of Champagne Ruinart experiences is 70,00 €. To find out more and book a besök och provsmakning, click here
You might also like in Champagne

besök Ruinart-källarna, det berömda Champagnehuset

Efter några förklaringar om Maison Ruinarts historia som ges i en av salongerna i den historiska byggnaden från slutet av 1700-talet, bege dig mot trappan som leder till kritgroparna. Låt dig guidas till ett djup av 40 meter och upptäck det förtrollande universum av flera århundradens historia. Dessa gamla kritbrott, som har utnyttjats i nästan 2000 år för att bygga alla typer av byggnader som katedralen i Reims , huserar nu flaskorna i det prestigefyllda huset under deras mognad. I Champagnes källare är det konstant 10°C med en luftfuktighet på runt 100%, så kom ihåg att ta en jacka! Under detta besök kommer du att upptäcka nyckelstadierna i tillverkningen av champagne. Under din rundtur kommer du att kunna se flaskor i mitten, det vill säga liggande på träribbor för att få den andra jäsningen, eller till och med flaskor placerade i skrivbordet för att gå runt. Besöket på Maison Ruinart avslutas med provsmakning av en icke-vintage champagne (Ruinart Blanc de Blancs eller Rosé) och en vintage prestigechampagne (Dom Ruinart Blanc de Blancs eller Rosé). Tack vare förklaringarna kommer du att kunna uppfatta alla särdrag och egenskaper som är specifika för varje champagne.

Ruinart Champagner

  • R de Ruinart: Det första uttrycket för Ruinart smak, friskhet och balans.
  • Ruinart Blanc de Blancs: Emblemet för Ruinart-smaken, en champagne med stor aromatisk kraft.
  • Ruinart Rosé: Gourmetuttrycket, en intensiv, vällustig och aromatisk champagne.
  • Årgångarna: Lyx och kvintessens för årgångarna i Ruinart, frukten av ett noggrant urval av druvor från de bästa åren.

See more

Join our newsletter!

Each month, receive our free travel guides and tips for your next wine trip. Oh, and special offers too!