Boka din nästa vinupplevelse i Tyskland

Boka ett gratis domänbesök, en provsmakning med en vinproducent, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Tyskland. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me
Tyska viner är ganska konfidentiella i landskapet i den europeiska vinodlingen, och ändå har de några trevliga överraskningar för dig. Vinodlarna odlar ett kunnande och en kärlek till jorden nära traditionerna. Upptäck de fantastiska årgångarna som serveras vid sidan av en stig, som kan smakas i källarna hos de många producenterna, eller till och med i de berömda tavernorna.

Visste du att Tyskland är den största importören av vin i Europa? Och ändå producerar det minst lika mycket som dess invånare konsumerar. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa aktiviteterna och besök i vingårdar och slott i Tyskland. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, njut av ett anmärkningsvärt arv under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!

Flag de Discover wine regions in

Vinodlingsregionen i Tyskland, från Bodensjön till Elben, producerar cirka 36% rött vin och 64% vitt vin. De viktigaste druvsorterna i Tyskland är Spätburgunder och Riesling, eftersom de täcker nästan 30% av de vinstockar som särskilt odlas i norra landet. Silvaner och Chardonnay är också närvarande. I söder är Burgunder och andra sorter av rött vin mer dominerande. Regionerna Rheinhessen och Pfalz odlar den berömda Spätburgunder på deras mark, vilket motsvarar Pinot Noir för kännare.
Fantastiska landskap väntar dig på vinrutterna i Tyskland, börjar med UNESCO-listade Middle Rhine Valley. Rutten från Bad Bergzabern till Wachenheim Castle är en smaksresa som vi absolut rekommenderar dig att upptäcka. Rutten är enkel och rik på vingårdar att utforska under en helg.

Hur bokar jag en oenologisk upplevelse eller en helg i Tyskland?

Med Winalist är vinturismen i Tyskland mycket lättillgänglig. Upptäck partnervingårdar över hela landet och välj en upplevelse som passar dig. Du kan välja flera kriterier för att hitta och boka din upplevelse på datum och när du väljer, utan bokningsavgifter och med bara några klick. Våra skördpartners öppnar också sina dörrar för dig för en vinturisms vistelse på lördag och söndag.Vill du glädja en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt Winalist-presentkort. Används för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in

Refine your search by type of experience or location

De bästa vinupplevelserna i Tyskland

Variera nöjen, det finns något för alla. Smaka på vissa regionala specialiteter direkt i en tillverkares källare, eller kom till bordet för en oenologisk initiering åtföljd av en måltid med vinmakaren. Du kommer att lära dig att para tyska viner med dina rätter.


Vissa fastigheter och slott inbjuder dig till deras öppna dörrar eller till konserter som anordnas på plats för ett festligt ögonblick över ett glas vin.


För att upptäcka en region kan du också välja våra promenadresor och banor. Ett affärsseminarium att organisera? Kom ihåg att konsultera grupputflykter.

Popular in France

Discover other countries