Boka din nästa vinupplevelse i Tyskland

Boka ett gratis domänbesök, en provsmakning med en vinproducent, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Tyskland. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me

Flag de Discover wine regions in

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in

Refine your search by type of experience or location

Discover other countries

Tyska viner är ganska konfidentiella i den europeiska vinodlingens landskap, och ändå har de några trevliga överraskningar i beredskap för dig. Vinodlarna odlar ett kunnande och en kärlek till terroiren nära traditionen. Upptäck de fantastiska viner som serveras vid vägkanten, som kan smakas i de många producenternas källare, eller till och med på de berömda tavernorna.

Visste du att Tyskland är den största vinimportören i Europa? Och ändå producerar den minst lika mycket som dess invånare konsumerar.

Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa aktiviteterna och besöken på vingårdar och slott i Tyskland. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familj, njut av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinrutterna väntar på dig! Tysklands vinodlingsområde, som sträcker sig från Bodensjön till Elbe, producerar cirka 36 % rött vin och 64 % vitt vin. De viktigaste druvsorterna i Tyskland är Spätburgunder och Riesling, eftersom de täcker nästan 30 % av de odlade vinstockarna, särskilt i norra delen av landet. Silvaner och Chardonnay finns också. I söder är Burgunder och andra rödvinssorter mer dominerande. Regionerna Rheinhessen och Pfalz odlar den berömda Spätburgunderen på sin mark, motsvarigheten till Pinot Noir för finsmakare. Fantastiska landskap väntar dig på vinvägarna i Tyskland, med början i Mellersta Rhendalen, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Rutten från Bad Bergzabern till slottet Wachenheim är en smakstig som vi absolut rekommenderar dig att uppleva. Rutten är enkel och full av vingårdar att utforska under en helg.

Hur bokar man en upplevelse eller en vinweekend i Tyskland?

Med Winalist är vinturismen i Tyskland mycket lättillgänglig. Upptäck partnervingårdar över hela landet och välj en upplevelse som passar dig. Du kan välja flera kriterier för att hitta och boka din upplevelse vid det datum och den tid du väljer, utan några bokningsavgifter och med bara några klick. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för dig för en vinturismvistelse på lördag och söndag.

Vill du glädja en vinälskare genom att erbjuda dem en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt Winalist-presentkort. Kortet kan användas för alla föreslagna aktiviteter och är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Tyskland

Variera nöjena, det finns något för alla. Smaka på några regionala specialiteter direkt i en producents källare, eller kom till bordet för en oenologisk initiering tillsammans med en måltid med vinmakaren. Du kommer att lära dig hur du kombinerar tyska viner med dina rätter.

Vissa gods och slott bjuder in till sina öppna dörrar eller till konserter som anordnas på plats för en festlig stund över ett glas vin. För att upptäcka en region kan du också välja våra partners promenader och kretsar. Ett företagsseminarium att anordna? Kom ihåg att konsultera erbjudandena för grupputflykter.

See more

Join our newsletter!

Each month, receive our free travel guides and tips for your next wine trip. Oh, and special offers too!