Boka din nästa vinupplevelse i Tyskland

Boka ett gratis domänbesök, en provsmakning med en vinproducent, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Tyskland. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Upplevelser runt mig
Flagga de

Upptäck vinregioner i

Upptäck presentkort

Upptäck Winalists presentkort!

Omedelbart tillgänglig
Original och anpassningsbar har du hittat den perfekta gåvan.

Erbjud det direkt eller låt Winalist skicka det åt dig.

Gäller 1 år
Gäller alla upplevelser
Kan användas på 1 eller + gånger
Se presentkort

Hitta din nästa vinupplevelse i

Måltid Måltid

Måltid

Oenologisk verkstad Oenologisk verkstad

Oenologisk verkstad

promenad promenad

promenad

vinprovning vinprovning

vinprovning

Tur / utflykt Tur / utflykt

Tur / utflykt

Besök och provsmakning Besök och provsmakning

Besök och provsmakning

Förfina din sökning efter typ av upplevelse eller plats

Upptäck andra länder

Frankrike Frankrike

Frankrike

Italien Italien

Italien

Spanien Spanien

Spanien

schweiz schweiz

schweiz

Amerikas förenta stater Amerikas förenta stater

Amerikas förenta stater

Tyska viner är ganska konfidentiella i den europeiska vinodlingens landskap, och ändå har de några trevliga överraskningar i beredskap för dig. Vinodlarna odlar ett kunnande och en kärlek till terroiren nära traditionen. Upptäck de fantastiska viner som serveras vid vägkanten, som kan smakas i de många producenternas källare, eller till och med på de berömda tavernorna.

Visste du att Tyskland är den största vinimportören i Europa? Och ändå producerar den minst lika mycket som dess invånare konsumerar.

Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa aktiviteterna och besöken på vingårdar och slott i Tyskland. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familj, njut av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinrutterna väntar på dig! Tysklands vinodlingsområde, som sträcker sig från Bodensjön till Elbe, producerar cirka 36 % rött vin och 64 % vitt vin. De viktigaste druvsorterna i Tyskland är Spätburgunder och Riesling, eftersom de täcker nästan 30 % av de odlade vinstockarna, särskilt i norra delen av landet. Silvaner och Chardonnay finns också. I söder är Burgunder och andra rödvinssorter mer dominerande. Regionerna Rheinhessen och Pfalz odlar den berömda Spätburgunderen på sin mark, motsvarigheten till Pinot Noir för finsmakare. Fantastiska landskap väntar dig på vinvägarna i Tyskland, med början i Mellersta Rhendalen, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Rutten från Bad Bergzabern till slottet Wachenheim är en smakstig som vi absolut rekommenderar dig att uppleva. Rutten är enkel och full av vingårdar att utforska under en helg.

Hur bokar man en upplevelse eller en vinweekend i Tyskland?

Med Winalist är vinturismen i Tyskland mycket lättillgänglig. Upptäck partnervingårdar över hela landet och välj en upplevelse som passar dig. Du kan välja flera kriterier för att hitta och boka din upplevelse vid det datum och den tid du väljer, utan några bokningsavgifter och med bara några klick. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för dig för en vinturismvistelse på lördag och söndag.

Vill du glädja en vinälskare genom att erbjuda dem en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt Winalist-presentkort. Kortet kan användas för alla föreslagna aktiviteter och är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Tyskland

Variera nöjena, det finns något för alla. Smaka på några regionala specialiteter direkt i en producents källare, eller kom till bordet för en oenologisk initiering tillsammans med en måltid med vinmakaren. Du kommer att lära dig hur du kombinerar tyska viner med dina rätter.

Vissa gods och slott bjuder in till sina öppna dörrar eller till konserter som anordnas på plats för en festlig stund över ett glas vin. För att upptäcka en region kan du också välja våra partners promenader och kretsar. Ett företagsseminarium att anordna? Kom ihåg att konsultera erbjudandena för grupputflykter.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!