Boka din nästa vinupplevelse i Schweiz

Boka en gratis provsmakning med en vinproducent, ett källarbesök, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Schweiz. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Upplevelser runt mig
Flagga ch

Upptäck vinregioner i schweiz

Upptäck presentkort

Upptäck Winalists presentkort!

Omedelbart tillgänglig
Original och anpassningsbar har du hittat den perfekta gåvan.

Erbjud det direkt eller låt Winalist skicka det åt dig.

Gäller 1 år
Gäller alla upplevelser
Kan användas på 1 eller + gånger
Se presentkort

Hitta din nästa vinupplevelse i schweiz

Måltid Måltid

Måltid

Oenologisk verkstad Oenologisk verkstad

Oenologisk verkstad

promenad promenad

promenad

vinprovning vinprovning

vinprovning

Tur / utflykt Tur / utflykt

Tur / utflykt

Besök och provsmakning Besök och provsmakning

Besök och provsmakning

Förfina din sökning efter typ av upplevelse eller plats

Upptäck andra länder

Frankrike Frankrike

Frankrike

Italien Italien

Italien

Spanien Spanien

Spanien

Amerikas förenta stater Amerikas förenta stater

Amerikas förenta stater

Vinturismen i Schweiz har ökat de senaste åren. Staden Lausanne har till och med fått namnet "Great Wine Capitals". Schweiziskt vin produceras och konsumeras mycket i landet och döljer lite kända skatter. De fantastiska landskapen är värda en omväg, till exempel vingårdsterrasserna vid Genèvesjön som vetter mot berget. Kanton Vaud har till och med varit ett UNESCO: s världsarv sedan 2007.


Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna med vinodlare. Ensam eller i grupp, njut av ett anmärkningsvärt arv under veckan såväl som på helgen. Vinvägarna väntar på dig!

De sex vinproducerande regionerna i Schweiz bidrar på sitt sätt till vinmångfalden.

I regionen Trois-Lacs finns Pinot Noir-vingårdar från Bern till Neuchâtel. Den berömda Oeil-de-Perdrix rosé produceras där, liksom flera erkända röda viner och några prisbelönta Chardonnays. Det finns cirka hundra producenter. I söder är Pays de Vaud den andra vinproducerande regionen i Schweiz med mer än 3700 hektar vinstockar, mestadels vita druvsorter. Chasselas är kända där för sina fruktiga vita viner. Du hittar i denna kanton ett stort antal vandringar och vin turism promenader. Genève-regionen är den äldsta vinproducenten i Schweiz. Det producerar Aligoté, Chardonnay och Pinot Gris för vita viner och Gamay rött vin. Slottvägen på Genèves landsbygd är perfekt för en weekendpromenad. I Valais-regionen sträcker sig spektakulära vingårdar i höjd. Det är den region som producerar mest vin nationellt, varav de flesta är röda. Ticino-regionen nära de italienska alperna är en växande vingård som specialiserat sig på röda viner som Nostrano. Slutligen odlar den stora regionen i det tyskspråkiga Schweiz också en majoritet av röda druvsorter, och vissa vita som Gewürztraminer och Pinot Gris. Det är en mycket varierad region fördelad på 17 kantoner.


Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Schweiz?

Med Winalist är vinturism i Schweiz bara ett klick bort! Upptäck partnerns vingårdar och slott i landet för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar.Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Schweiz

För att njuta av ditt besök till fullo, fyll på en mängd olika upplevelser. Smaka direkt i en producents källare eller under en måltid för en fullständig vininitiering med en vinmakare.


Vissa gårdar erbjuder dig ibland sina öppna dörrar för ett gemytligt ögonblick runt ett glas vin.


För att bättre upptäcka en region i Schweiz, välj våra partners promenader och turer. Vissa utflykter organiserade i grupper över flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!