Boka din nästa vinupplevelse i Schweiz

Boka en gratis provsmakning med en vinproducent, ett källarbesök, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Schweiz. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me
Vinturismen i Schweiz har vuxit de senaste åren. Staden Lausanne har till och med fått namnet "Great Wine Capitals". Schweiziskt vin produceras och konsumeras i landet och har lite kända skatter. Det hisnande landskapet är värt en omväg, som vingårdsterrasserna vid sjön Genèvesjön mot berget. Vaud kantons webbplats har till och med listats som en UNESCO: s världsarvslista sedan 2007.

Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna med partnervinproducenter. Ensam eller i grupp kan du njuta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!

Flag ch Discover wine regions in schweiz

De sex vinproducerande regionerna i Schweiz bidrar på sitt sätt till vinmångfalden.
I Trois-Lacs-regionen finns Pinot Noir-vingårdar från Bern till Neuchâtel. Det berömda rosévinet Oeil-de-Perdrix produceras där, liksom flera erkända röda viner och några prisbelönta Chardonnay. Det finns hundra producenter där. I söder är Pays de Vaud den andra vinproducerande regionen i Schweiz med mer än 3 700 hektar vinstockar, mestadels vita druvsorter. Chasselas är känt för sina fruktiga vita viner. I denna kanton hittar du ett antal vandringar och turer i vinturism. Genève-regionen är den äldsta vinproducenten i Schweiz. Vi producerar Aligoté, Chardonnay och Pinot Gris för vita viner och rött vin från Gamay. Slottens rutt på Geneve-landsbygden är perfekt för en promenad på helgen. I Valais-regionen sträcker sig spektakulära vingårdar på höjden. Det är den region som producerar mest vin nationellt, varav de flesta är röda. Ticino-regionen nära de italienska Alperna är en expanderande vingård som specialiserat sig på röda viner som Nostrano. Slutligen odlar den stora regionen i tyska Schweiz också en majoritet av röda druvsorter, och vissa vita som Gewürztraminer och Pinot Gris. Det är en mycket mångfaldig region spridd över 17 kantoner.

Hur bokar jag en oenologisk upplevelse eller en helg i Schweiz?

Med Winalist är vinturismen i Schweiz bara ett klick bort! Upptäck partnervingårdar och slott i landet för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka sedan din upplevelse på datumet och när du väljer, utan bokningsavgifter. Våra skördpartners öppnar också sina dörrar för dig för en vinturisms vistelse på lördag och söndag.Vill du glädja en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt Winalist-presentkort. Används för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in schweiz

Refine your search by type of experience or location

De bästa vinupplevelserna i Schweiz

För att njuta av ditt besök fullt ut fyller du i en mängd olika upplevelser. Smaka direkt i källaren hos en producent, eller under en måltid för en fullständig vininitiering med en vinproducent.


Vissa områden erbjuder ibland sina öppna dörrar för ett gemytligt ögonblick över ett glas vin.


För att bättre upptäcka en region i Schweiz, välj våra vandringsleder och banor. Vissa utflykter organiserade i grupper under flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier.

Popular in France

Discover other countries