Boka din nästa vinupplevelse i Portugal

Boka en gratis provsmakning med en vinproducent, ett källarbesök, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Portugal. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me

Flag pt Discover wine regions in

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in

Refine your search by type of experience or location

Last spots for today

Selection Tasting at Quinta de Santa Cristina - Vinho Verde
Quinta de Santa Cristina

Quinta de Santa Cristina

Besök och provsmakning Selection Tasting at Quinta de Santa Cristina - Vinho Verde

From 21,50 € / person • 1h30

Douro Valley Tour: Wine Tastings, Boat Trip & Lunch
Portugal Excellence Tours

Portugal Excellence Tours

Tur / utflykt Douro Valley Tour: Wine Tastings, Boat Trip & Lunch

From 85,00 € / person • 8h00

instant booking
Daily tour to the winery & wine tasting
Quinta De La Rosa

Quinta De La Rosa

Besök och provsmakning Daily tour to the winery & wine tasting

From 20,00 € / person • 1h00

Discover other countries

Önologi är en integrerad del av det portugisiska kulturarvet. Även om produktionen fortfarande är mycket traditionell är mångfalden av viner ganska överraskande. Falla under stavarnas stavar, var och en vackrare än nästa. Från Lissabon till Porto och i de 14 vinregionerna i landet hittar du alltid en upplevelse som passar dig på Winalist.


För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Förbli trogna sina druvsorter odlar portugisiska vinodlare vinodlingar och producerar atypiska viner. Vinho Verde i norra landet producerar uppfriskande vita och röda viner. Regionerna Alentejo, Dão och Douro producerar de bästa röda vinerna i Portugal, som Touriga Nacional. Vinvägen Douro Valley är en otillåten attraktion för entusiaster.

De "vinhos regionala lisboa" -vinerna från Lissabonregionen är ofta mycket välgjorda. När det gäller vita viner producerar regionerna Bairrada och Bucelas mer än korrekta torra viner.


Port, en nationell specialitet

Detta berikade vin är smidigt och överdådigt tack vare en modifiering under jäsning. En riktig ikon för landet, port är ett dessertvin som också är mycket märkbart som aperitif. Det är dock fransmännen som konsumerar mest i världen. Du hittar därför många vinproducenter som också tillverkar port. De sex huvudsakliga druvsorter som används för att göra en hamn är: Touriga Nacional, Tinta Roriz kallas även Tempranillo, Tinta Barroca, Tinta Cao, Touriga Francesca och Tinta Amarela.

Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Frankrike?

Med Winalist är vinturismen i Portugal tillgänglig med bara några få klick! Upptäck hantverket hos partnerodlarna och slottarna för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar.Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Portugal

För att dra nytta av all vinrikedom i Portugal kommer du att bli bortskämd för valet. Vissa vinodlare erbjuder en måltid på sin fastighet för att upptäcka de lokala specialiteterna i kombination med vinerna i regionen. Du kan också boka en oenologisk workshop i några timmar för att lära dig mer om de olika druvsorterna.

För grupper av vänner, företag eller stora familjer är turer och utflykter särskilt rekommenderade och väl värderade. Vissa värdar gör också bed and breakfast och kan därför rymma ett stort antal gäster. I varje region kommer de promenader och vinrutter som erbjuds att glädja vin och naturälskare. Du hittar alltid den aktivitet som passar dig på Winalist.

See more