Boka dina vinupplevelser i Spanien

Boka din provsmakning gratis hos en vinproducent, besök i källare, promenera genom vingårdarna, vinframställning för en teambuilding, ... på väg att upptäcka den spanska vinodlingsregionen och dess vinrutter tack vare Winalist. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me

Flag es Discover wine regions in Spanien

Search by city

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in Spanien

Refine your search by type of experience or location

Discover other countries

Den största yta vingården i världen, Spanien är också den tredje största producenten på planeten. Spanskt vin är känt för sitt bra valuta för pengarna. En stor producent av rött vin, landet har mer än 1200 druvsorter på sin mark. Från Baskien till Andalusien är Spanien ett perfekt land för vinturism. Upptäck hemligheterna bakom spanska vinodlarnas cuvéer, smaka på våra partners bästa viner och promenera genom de magnifika vinregionerna.


Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vingårdar, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Bland favoritvinregionerna för vinturister från hela världen som kommer till Spanien finns Penedès i Katalonien. Dess specialitet är produktion av mousserande viner tack vare en majoritet av vita druvsorter. Det producerar också röda viner, som alla vinregioner i Spanien. På 178 000 hektar i Mancha-regionen hittar du också mestadels vitt vin. Tempranillo är det populäraste röda vinet från regionen. La Rioja i Baskien är lika spektakulärt när det gäller landskap som det är när det gäller vin. Inte mindre än 500 producenter bidrar till den spanska nationella produktionen och adeln av regionala viner. Med ett atypiskt havs- och medelhavsklimat producerar vingårdarna här kraftfulla bordsviner. Du hittar också några vita druvsorter där, inklusive Chardonnay och Grenache. Längs den portugisiska gränsen i nordväst består regionen Rias Baixas av mestadels Albariño-druvor. Varför inte upptäcka det innan en utflykt till Santiago de Compostela?

I Andalusien hittar du vinerna Condado de Huelva, Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla de Sanlúcar, Málaga och Sierras de Málaga eller Montilla-Moriles. De berömda andalusiska bodegorna väntar på dig!


Med Winalist är vinturismen i Spanien bara ett klick bort! Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar.Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Spanien

För att fullt ut njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Alla kommer att hitta vad de gillar där! Smaka snarare direkt i en vingårds källare efter att ha besökt gården, eller en måltid åtföljd av en invigning av vin för att lära dig allt om mat och vinpar i en region? Vissa slott eller "bodegas" öppnar också sina dörrar för dig (ibland gratis!) Och organiserar konserter på plats för ett festligt ögonblick runt ett glas vin.
För att upptäcka en region kan du också välja promenader och turer från våra partners. Vissa utflykter organiserade i grupper över flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier. </p>

See more

Join our newsletter!

Each month, receive our free travel guides and tips for your next wine trip. Oh, and special offers too!