Sordo Giovanni - Winalist
Sordo Giovanni

Besök Sordo Giovanni i Coni

Piedmont Vintillverkare
Azienda Agricola Giovanni Sordo ligger i hjärtat av den välkända Barolo-regionen, i kommunen Castiglione Falletto – bara några kilometer från Alba, i provinsen Cuneo. Det är en familjedriven vingård, mellan tredje och fjärde generationen, nu i de kompetenta händerna på Giorgio – Giovannis son – den tredje generationen av en familj som har skött och producerat viner i mer än ett sekel. Gården grundades 1912 av farfaren Giuseppe, men den verkliga övergången kom med hans son Giovanni som – tillsammans med sin fru Maria, det verkliga vittnet till familjens berättelse – köpte flera vingårdar i Nebbiolo åt Barolo - Sorì in Piemontesiska språk – bland de bästa i vindistriktet Barolo. Jorden på dessa vingårdar – en kompakt kalkhaltig märgel – är rik på mikronäringsämnen som – tillsammans med det unika mikroklimatet i Langhe-regionen – skapar en perfekt miljö för odling av Nebbiolo-druvan. Det är en kraftig och svår druva som kan ge fantastiska viner med kraftfulla aromer och stor lagringspotential.
Idag äger familjen Sordo 53 hektar, utspridda i kommunerna Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba, Monforte d’Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Grinzane Cavour och Vezza d’Alba.
Sordo är unik: det är den enda befintliga vingården som kan ståta med 8 olika sorters Barolo – crus – vars vingårdar ligger i områdena för 5 olika kommuner i Barolo vindistrikt.
Endast senaste generationens utrustning för jäsning, lagring och buteljering används på Sordo’s, tillsammans med en enorm källare – 135 stora fat från 50 till 120 hl – för att säkerställa en perfekt mognad och lagring av vinet.
Stora fat, gjorda av slavisk ek, är hemligheten bakom detta hundraårsjubileumsvineri: detta trä – tack vare sitt milda drag – är inte invasivt med vinet som behåller sin autentiska smak så att det du hittar i ditt glas är den verkliga smaken av vår terroir. Detta är vad tradition innebär – att fortsätta med en vana som våra förfäder lärde oss – precis som familjen Sordo har gjort i mer än 100 år.
Varje steg i produktionen – från vingårdarna till källaren – följer precis den process som ges av traditionen – som sedan dess varit familjens grundpelare.

Kontakta oss om du vill veta mer om upplevelser på Sordo Giovanni

Chatta med vårt resebyråteam och få all information du behöver för att planera ditt besök i Piedmont.

Kontakta oss
Vägbeskrivning (extern länk)

Azienda Agricola Sordo Giovanni, Via Alba Barolo, Garbelletto, Coni, Italie Italien

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!