Boka din nästa vinupplevelse i Italien

Boka en gratis provsmakning med en vinproducent, ett källarbesök, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Italien. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me

Italien är den första tillverkaren i världen med Frankrike, och är ett av de länder som mest uppskattas av vinälskare turister. Den italienska vinodlings rikedomen sträcker sig från Veneto till Sicilien, där inte mindre än 54 miljoner hl produceras varje år.


Upptäck hemligheter som väl bevaras av italienska vinproducenter och smaka på några exklusiva kuvéer från våra partners, medan du promenerar i dessa magnifika vinregioner.

Från den stora klassificerade tillväxten till autentiska viner från små producenter är Italien ett populärt resmål för vin- och vinturismentusiaster. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vin, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, njut av ett anmärkningsvärt arv under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!

Flag it Discover wine regions in Italien

Italien är prickad med små vingårdar. Som jämförelse är en jordbruks medelstorlek 7 hektar i Frankrike, medan den i Italien i genomsnitt mäter 1 hektar.

De mest kända vinregionerna är Puglia, Veneto, Emilia Romagna och Sicilien. I nordvästra Italien har Piedmont cirka 40 benämningar, inklusive några fantastiska viner som Asti Spumante eller Barolo. Den svarta nebbiolo-druvan producerar ett garvbart och fruktigt vin som kan hållas under mycket lång tid.

Öster om norra regionen ger druvorna Merlot och Cabernet fruktiga och livliga viner. I Toscana är Chianti Classico ett av de klassificerade vinerna som Vino Nobile Di Montalcino som också är ett berömt rött vin från Toscana. I södra Italien är Apulia-regionen den största producenten med nästan 20% av alla italienska flaskor. Sicilien har många små produktioner och mycket bra vita druvsorter.

Hur bokar jag en oenologisk upplevelse eller en helg i Italien?

Med Winalist kan vinturism i Italien nås på några minuter! Upptäck partnervingårdar och slott i landet som erbjuder dig de bästa upplevelserna. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka sedan din upplevelse på datumet och när du väljer, utan bokningsavgifter. Våra skördpartners öppnar också sina dörrar för dig för en vinturisms vistelse på lördag och söndag.Vill du glädja en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse i Italien? Upptäck vårt Winalist-presentkort. Används för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in Italien

Refine your search by type of experience or location

De bästa aktiviteterna runt vin i Italien

För att helt njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för varje smak! Smaka på vissa viner direkt i en producents källare under en oenologisk workshop. Förutom att festa, vet du allt om mat- och vinparterna i regionen.


Vissa slott är lämpliga för sina öppna dörrar (ibland gratis) och för konserter som anordnas på plats för ett festligt ögonblick över ett glas vin.


För att upptäcka en region kan du också välja våra promenadresor och banor. För ett affärsseminarium, överväg att gå till kategorin "Utflykter och kretsar".

Popular in France

Last spots for today

Discover other countries