Boka din nästa vinupplevelse i Italien

Boka en gratis provsmakning med en vinproducent, ett källarbesök, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Italien. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Upplevelser runt mig
Flagga it

Upptäck vinregioner i Italien

De bästa städerna att besöka i Italien

Reggio Emilia Reggio Emilia
Ancona Ancona
Florens Florens
Siena Siena
Assisi Assisi
Perugia Perugia
Cagliari Cagliari
Verona Verona
Treviso Treviso
Barolo Barolo
Alba Alba
Upptäck presentkort

Upptäck Winalists presentkort!

Omedelbart tillgänglig
Original och anpassningsbar har du hittat den perfekta gåvan.

Erbjud det direkt eller låt Winalist skicka det åt dig.

Gäller 1 år
Gäller alla upplevelser
Kan användas på 1 eller + gånger
Se presentkort

Hitta din nästa vinupplevelse i Italien

Måltid Måltid

Måltid

Oenologisk verkstad Oenologisk verkstad

Oenologisk verkstad

promenad promenad

promenad

vinprovning vinprovning

vinprovning

Tur / utflykt Tur / utflykt

Tur / utflykt

Besök och provsmakning Besök och provsmakning

Besök och provsmakning

Förfina din sökning efter typ av upplevelse eller plats

Upptäck andra länder

Frankrike Frankrike

Frankrike

Spanien Spanien

Spanien

schweiz schweiz

schweiz

Amerikas förenta stater Amerikas förenta stater

Amerikas förenta stater

Italien är den första producenten i världen med Frankrike och är ett av de mest populära länderna för vinälskande turister. Den rikedom av italiensk vinodling sträcker sig från Veneto till Sicilien, där inte mindre än 54 miljoner hektoliter produceras varje år.


Upptäck de hemligheter som välhållits av italienska vinodlare och smaka på vissa exklusiva årgångar från våra partners medan du promenerar genom dessa magnifika vinregioner.


Från stora klassificerade tillväxter till autentiska viner från små producenter är Italien ett populärt resmål för vin- och vinturismentusiaster. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vingårdar, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Italien är prickat med små vingårdar. Som jämförelse är en gårds genomsnittliga storlek 7 hektar i Frankrike, medan den i Italien mäter 1 hektar i genomsnitt.


De mest kända vinregionerna är Puglia, Veneto, Emilia Romagna och Sicilien. I nordvästra Italien har Piemonte cirka 40 appellationer inklusive några fantastiska viner som Asti Spumante eller Barolo. Den svarta nebbioldruvan producerar ett garv- och fruktigt vin som kan hållas mycket länge.


Öster om regionen Nord ger druvorna Merlot och Cabernet fruktiga och livliga viner. I Toscana är Chianti Classico ett av de viner som klassificeras som Vino Nobile Di Montalcino som också är ett berömt rött vin från Toscana. I södra Italien är regionen Puglia den största producenten med nästan 20% av alla italienska flaskor. Sicilien har många små produktioner och mycket bra vita druvsorter.


Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Italien?

Med Winalist är vinturism i Italien tillgänglig på några minuter! Upptäck partnerns vingårdar och slott i landet som erbjuder dig de bästa upplevelserna. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar.Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse i Italien? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinaktiviteterna i Italien

För att fullt ut njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för alla smaker! Smaka på några viner direkt i vingårdens källare under en oenologisk workshop. Förutom festen kommer du att lära dig allt om regionens mat- och vinmatchningar.


Vissa slott är lämpliga för dig med sina öppna dörrar (ibland gratis) och konserter anordnade på plats för ett festligt ögonblick runt ett glas vin.


För att upptäcka en region kan du också välja promenader och turer från våra partners. För ett affärsseminarium, överväg att gå till kategorin "Utflykter och turer".

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!