Boka din nästa vinupplevelse i Italien

Boka en gratis provsmakning med en vinproducent, ett källarbesök, en promenad genom vingårdarna, en oenologisk workshop för en teambuilding, ... och upptäck vinturism i Italien. Omedelbar bekräftelse och gratis avbokning. Experiences around me

Flag it Discover wine regions in Italien

Search by city

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in Italien

Refine your search by type of experience or location

Discover other countries

Italien är den första producenten i världen med Frankrike och är ett av de mest populära länderna för vinälskande turister. Den rikedom av italiensk vinodling sträcker sig från Veneto till Sicilien, där inte mindre än 54 miljoner hektoliter produceras varje år.


Upptäck de hemligheter som välhållits av italienska vinodlare och smaka på vissa exklusiva årgångar från våra partners medan du promenerar genom dessa magnifika vinregioner.


Från stora klassificerade tillväxter till autentiska viner från små producenter är Italien ett populärt resmål för vin- och vinturismentusiaster. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vingårdar, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Italien är prickat med små vingårdar. Som jämförelse är en gårds genomsnittliga storlek 7 hektar i Frankrike, medan den i Italien mäter 1 hektar i genomsnitt.


De mest kända vinregionerna är Puglia, Veneto, Emilia Romagna och Sicilien. I nordvästra Italien har Piemonte cirka 40 appellationer inklusive några fantastiska viner som Asti Spumante eller Barolo. Den svarta nebbioldruvan producerar ett garv- och fruktigt vin som kan hållas mycket länge.


Öster om regionen Nord ger druvorna Merlot och Cabernet fruktiga och livliga viner. I Toscana är Chianti Classico ett av de viner som klassificeras som Vino Nobile Di Montalcino som också är ett berömt rött vin från Toscana. I södra Italien är regionen Puglia den största producenten med nästan 20% av alla italienska flaskor. Sicilien har många små produktioner och mycket bra vita druvsorter.


Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Italien?

Med Winalist är vinturism i Italien tillgänglig på några minuter! Upptäck partnerns vingårdar och slott i landet som erbjuder dig de bästa upplevelserna. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar.Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse i Italien? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinaktiviteterna i Italien

För att fullt ut njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för alla smaker! Smaka på några viner direkt i vingårdens källare under en oenologisk workshop. Förutom festen kommer du att lära dig allt om regionens mat- och vinmatchningar.


Vissa slott är lämpliga för dig med sina öppna dörrar (ibland gratis) och konserter anordnade på plats för ett festligt ögonblick runt ett glas vin.


För att upptäcka en region kan du också välja promenader och turer från våra partners. För ett affärsseminarium, överväg att gå till kategorin "Utflykter och turer".

See more

Join our newsletter!

Each month, receive our free travel guides and tips for your next wine trip. Oh, and special offers too!