Italien / Umbriska vingårdar

Umbria, Italien
Bästa vingårdsbesök och vinprovningar

Populära vingårdar att besöka i Umbria vingårdar

Goretti
Goretti
Goretti

Goretti Host verified - Winalist

Pris: från 15,00 €
1-10
Cantina Colsanto
Cantina Colsanto
Cantina Colsanto

Cantina Colsanto Host verified - Winalist

Reasoned viticulture
Pris: från 30,00 €
4-12
Castello di Montegiove
Castello di Montegiove
Castello di Montegiove

Castello di Montegiove Host verified - Winalist

Pris: från 30,00 €
4-20
Chiorri
Chiorri
Chiorri

Chiorri Host verified - Winalist

Snabbbokning Reasoned viticulture
Pris: från 25,00 €
1-30
Tenuta dei Mori
Tenuta dei Mori
Tenuta dei Mori

Tenuta dei Mori Host verified - Winalist

Organic Viticulture
Pris: från 28,00 €
4-18
Visa karta

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Umbria, Italien

Assisi
Assisi
4 / 5 (5609 recensioner)
Inga upplevelser än

Perugia
4.4 / 5 (1001 recensioner)
3 upplevelser
Dra nytta av ditt besök i Perugia för att upptäcka landet med umbriska viner ! Med Winalist missa inte möjligheten att gå genom Perugias vingårdar och smaka på vinerna när du besöker vinkällarna. Upplev en riktig vinprovningsuppleve...
Perugia

L'Aquila
L'Aquila
4.4 / 5 (9690 recensioner)
Inga upplevelser än
Dra nytta av ditt besök i L'Aquila för att upptäcka landet med umbriska viner ! Med Winalist missa inte möjligheten att gå genom vingårdarna i L'Aquila och smaka på vinerna när du besöker vinkällarna. Upplev en riktig vinprovningsup...

Vad du ska veta innan du besöker Umbriska vingårdar

Vad är Umbriens vinregion? +

Umbrien är en välkänd vinregion som ligger i centrala Italien. Det ligger i hjärtat av landet, gränsar till Toscana i väster, Marche i öster och Lazio i söder. Umbrien är känt för sina böljande kullar, charmiga medeltida städer och högkvalitativ vinproduktion, och är särskilt känt för sitt Sagrantino-vin, ett fylligt rött vin gjort på druvsorten Sagrantino.

Vad är Umbriens vinregion? +

Umbrien är en välkänd vinregion som ligger i centrala Italien. Det ligger i hjärtat av landet, gränsar till Toscana i väster, Marche i öster och Lazio i söder. Umbrien är känt för sina böljande kullar, charmiga medeltida städer och högkvalitativ vinproduktion, och är särskilt känt för sitt Sagrantino-vin, ett fylligt rött vin gjort på druvsorten Sagrantino.

Vilket vin är Umbrien känt för? +

Umbrien är känt för sitt Sagrantino-vin, ett fylligt rött vin gjort på druvsorten Sagrantino. Detta vin är känt för sina rika tanniner, djärva fruktsmaker och komplexa aromer, och anses allmänt vara ett av de bästa röda vinerna som produceras i Italien.

Förutom Sagrantino är Umbrien också känt för att producera andra högkvalitativa viner, inklusive Montefalco Rosso, Orvieto och Torgiano Rosso Riserva. Dessa viner kännetecknas av sin kvalitet och mångfald, vilket återspeglar de unika terroir- och vintraditionerna i Umbriens vinregion.

Vilka är vinerna från Umbrien Italien? +

Sagrantino : Ett fylligt rött vin gjort av druvsorten Sagrantino, Sagrantino är känt för sina rika tanniner, djärva fruktsmaker (som svarta körsbär och björnbär) och komplexa aromer (som kryddor och läder).

M ontefalco Rosso : En blandning av lokala druvsorter, Montefalco Rosso är ett fylligt rött vin med smaker av mogen röd frukt (som körsbär och plommon) och en balanserad syra.

Orvieto : Ett skarpt vitt vin gjort av en blandning av lokala druvsorter, Orvieto har ljus syra och smaker av citrus (som citron och grönt äpple) och mineralitet.

Torgiano Rosso Riserva : Ett fylligt rött vin gjort av en blandning av lokala druvsorter, Torgiano Rosso Riserva har rika fruktsmaker (som björnbär och plommon) och mjuka tanniner.

Hur smakar Umbrienvin? +

Smaken av Umbria-vin varierar beroende på druvsort och vinframställningsstil.

Njut av de djärva smakerna av svarta frukter, mineralitet och beska gröna som täcker din smak med varje klunk av regionens tanninrika vin. Tanninerna växer sig starkare när du dricker, vilket gör det till en perfekt kombination med robust mat som lagrad ost, rostad vildsvin eller bräserade bönor som har tillräckligt med protein för att balansera ut vinets intensiva smakprofil.

Sammantaget är Umbriens viner kända för sin kvalitet och mångfald, med en rad smaker och aromer som speglar regionens unika terroir- och vinframställningstraditioner.

Vilka är de viktigaste druvorna i Umbrien? +

Några av de viktigaste druvsorterna som odlas i Umbrien inkluderar:

  • Sagrantino : En röd druvsort som används för att producera Umbriens berömda Sagrantino-vin, ett fylligt rött vin med rika tanniner och djärva fruktsmaker.
  • Grechetto : En vit druvsort som används för att producera skarpa vita viner med ljus syra och citrussmak.
  • Trebbiano : En vit druvsort som används för att producera en rad vita viner, från lätta och skarpa till fylliga och komplexa.
  • Sangiovese : En röd druvsort som används för att producera en mängd olika röda viner, inklusive Torgiano Rosso Riserva.
  • Canaiolo : En röd druvsort som används i blandningar med Sangiovese för att producera Torgiano Rosso Riserva.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Umbrien? +

Den bästa tiden på året att besöka Umbrien beror på personliga preferenser och de aktiviteter du har planerat för din resa.

Men här är några allmänna överväganden:

  • Vår (mars till maj) : Våren är en populär tid att besöka Umbrien eftersom vädret är milt och landsbygden är fylld av vilda blommor och grönska. Detta är också en bra tid för vinälskare att besöka, eftersom det är början på vinframställningssäsongen.
  • Sommar (juni till augusti) : Sommaren är den varmaste tiden på året i Umbrien, vilket gör det till en bra tid för utomhusaktiviteter som vandring, picknick och simning.
  • Höst (september till november) : Hösten är en bra tid att besöka Umbrien för vinälskare, eftersom druvskörden är i full gång och många vingårdar är öppna för provsmakning. Vädret är också milt och landsbygden är fylld av livliga höstfärger.
  • Vinter (december till februari) : Vintern är den lugnaste tiden på året i Umbrien, men det kan fortfarande vara en vacker tid att besöka, särskilt om du njuter av lugnet och tystnaden i en liten stad.


Vilka vingårdar i regionen Umbriska vingårdar har öppet idag? +
För att upptäcka vingårdar, källare och slott som är öppna idag i regionen Umbriska vingårdar, klicka här .
Vad heter vinregionerna i Umbriska vingårdar? +
Vilka vingårdar tar emot grupper i Umbriska vingårdar-regionen? +
Här är vingårdarna som kan ta emot grupper om minst 8 personer i Umbriska vingårdar för ett besök och provsmakning: Se alla domäner som kan ta emot grupper i regionen Umbriska vingårdar.
Vilka är de mest populära vingårdarna i Umbriska vingårdar-regionen? +
Vilka vingårdar erbjuder upplevelser för familjer i regionen Umbriska vingårdar? +
De gods som erbjuder de bästa vinupplevelserna för familjer är: Visa alla familjevänliga fastigheter i region Umbriska vingårdar.
Vilka städer att besöka i regionen Umbriska vingårdar? +
De viktigaste städerna att besöka i regionen Umbriska vingårdar är:

Appellations i Umbria

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Umbria. Omedelbar bokning utan avgift.

Res längs vinvägen i Umbrien , en närliggande region i Toscana . Italiens vingårdskartan låter dig enkelt hitta de bästa vingårdsturerna i Umbrien ! Våra vingårdar öppnar under veckan och på helgerna kommer gärna att hjälpa dig att upptäcka deras kunnande genom ett besök i källare, en vinprovning eller en ovanlig vinturismaktivitet. Njut av en Sagrantino de Montefalco och Torgiano vinprovningsupplevelse genom att boka online.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!