Asti, Italien
Bästa vingårdar att besöka

4,5/5 (4235 recensioner) Från 0,00 € till 25,00 €

Bekymmersfri resa med Winalist!

Bästa garanterade pris Direkt tillgänglighet Gratis avbokning

Populära vingårdar att besöka i Asti

La Mondianese - Winalist
Toppupplevelse
Jag älskar "Ruchè"
Picknick i vingården och smaker
Castagnole monferrato 5 recensioner 5,0

La Mondianese

Lantbruksföretaget La Mondianese föddes från en dyrbar rot: passionen för vin och dess kultur...

25,00 € - 35,00 €

Fler filter


Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Privat besök Ni kommer att vara den enda gruppen på plats under upplevelsen.
Besökarnas betyg
Tid på dagen
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Utmärkelse för excellens Visa endast värdar med en utmärkelse

Upptäck andra städer nära Asti, Italien

Barolo

Bästa vingårdar i Barolo

39 upplevelser

Discover
Alba

Bästa vingårdar i Alba

37 upplevelser

Discover

Glödande recensioner

De älskade sin upplevelse!

4,80 (194311)

Società Agricola Tenuta Carretta

Underbar anläggning, informativ rundtur och fantastiska viner. Vi har verkligen haft vår upplevelse.

Alexandra

5,0

Cantina Negro Giuseppe

Fantastisk plats och upplevelse. Negro Giuseppe är en 40-årig familjevingård; startat av fadern, har det utvecklats till en sofistikerad och vackert designad p...

Jeffrey

5,0

Tenuta Baràc

Bra besök! Guiden var passionerad och fascinerande. Mycket trevligt litet område. Bra smak i andra delen.

Adèle

5,0

Pqlin

Underbar upplevelse - vinet och maten var utmärkt!

Alexandra

5,0

Dosio Vigneti

Trevligt ställe, kompetent guide som tog tillräckligt med tid för att berätta allt om sina viner…

Bob

4,5

Tenuta Baràc

Vårt besök i Baràc var minnesvärt av flera anledningar. Landsbygden är fantastisk; vinframställningsanläggningarna var immaculate; vår guide var mycket k...

Michael

5,0

Abrigo Fratelli

Besöket på Walters vingård var en riktig framgång: Walter och Alberto följde vänligt och entusiastiskt med oss in i deras värld och tillät oss att uppskat...

Lavinia Francesca

5,0

Cinque Quinti

Underbar

Unai

5,0

La Mondianese

Paradis! Avkopplande och vacker upplevelse i en oas av lugn. Nedsänkt i Monferratos grönska och underverk, picknickkorg med uppmärksamhet på de minsta detalje...

Valeria

5,0

Poderi Luigi Einaudi

Denna vingård är mycket imponerande. Platsen är fantastisk, vingården var vacker och uppmärksamheten på detaljer var uppenbar. Vår guide Alicia var underba...

David

5,0

Abrigo Fratelli

En sådan härlig upplevelse, vi kände oss så välkomna och njöt av de olika vinerna som presenterades!

4,5

Giovanni Rosso

Mycket vänlig och kunnig värd. Intressant att se tankarna och höra lite fakta om hur de gör vinerna. Fantastiska viner, fick smaka på vinerna som kommer näs...

Mats

5,0

Ca' Neuva

Vi hade en mycket trevlig tid!

alexis

5,0

Cinque Quinti

Fantastiskt ställe! En fantastisk upplevelse med denna familjeägda vingård.

Andreas

4,5

Fortemasso

Min fru och jag har gjort massor av vinprovningar i Kalifornien och Frankrike, och vi kan säga att besöket i Fortemasso lätt var den bästa vinprovningsuppleve...

Rudra

5,0

Pqlin

Bra smak men förklaringen saknar lite information. Värden är supervänlig och svarar på våra frågor utan problem, läget är också riktigt trevligt. Jag re...

Marco

4,0

Upptäck upplevelser i närheten Asti

Vad du behöver veta innan du besöker Asti

Hur tar man sig till Asti?

Asti ligger i regionen Piemonte i nordvästra Italien och är lättillgänglig med en mängd olika transportsätt.

Med flyg

Den närmaste flygplatsen till Asti är Turin-Caselle International Airport, som ligger cirka 60 kilometer från stadens centrum. Från flygplatsen kan besökarna ta en taxi, hyra en bil eller ta buss eller tåg till Asti.

Med tåg

Asti har goda förbindelser till andra städer i Italien och Europa med tåg, med flera tåg som avgår dagligen från Turin och andra städer i regionen. Staden trafikeras av två tågstationer, Asti och Asti-Porta Nuova, och tåg erbjuder ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig till staden.

Med bil

Asti är lättillgängligt med bil, med goda vägförbindelser till andra städer i regionen. Staden ligger på motorväg A33, som förbinder Turin med Alessandria, och är väl skyltad. Besökare kan hyra en bil på flygplatsen eller i staden, och bilkörning är ett bekvämt alternativ för dem som föredrar att utforska regionen i sin egen takt.

Med buss

Det finns flera bussbolag som driver reguljärtrafik till Asti från andra städer i regionen, inklusive Turin och Alessandria. Bussresor är ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig till staden, och är ett bra alternativ för dem som föredrar att inte köra bil eller ta tåget.

Oavsett om du reser med flyg, tåg, bil eller buss är det enkelt och bekvämt att ta sig till Asti. När du väl anländer till staden kan du utforska dess många attraktioner och landmärken till fots, på cykel eller med det lokala kollektivtrafiknätet.

Vad är Asti känd för?

Asti är känt för sin rika historia och sitt kulturarv, fantastisk arkitektur, vackra parker och trädgårdar, utsökt mat och världsberömda viner, särskilt Moscato d'Asti.

Vad är klimatet i Asti?

Asti har ett tempererat klimat med varma somrar och svala, fuktiga vintrar. Den bästa tiden att besöka staden är på våren eller hösten, när temperaturen är mild och vädret är behagligt.

Är Asti värd att besöka?

Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, mat eller vin, har Asti något att erbjuda för alla. Staden är omgiven av en mängd vackra och fascinerande platser att besöka, inklusive Monferrato-kullarna, Acqui Terme, Alba och La Morra.

Förutom sina många attraktioner är Asti också känt för sin vänliga lokalbefolkning och sin välkomnande atmosfär, vilket gör det till ett fantastiskt resmål för alla som vill uppleva den autentiska charmen i småstaden Italien.

Så om du letar efter en destination som är rik på historia och kultur, omgiven av fantastisk naturlig skönhet och känd för sitt utsökta kök och världsberömda viner, så är Asti definitivt värt ett besök. Boka din resa idag och upptäck allt som denna fantastiska stad har att erbjuda.

Vilka är de platser som måste besökas i Asti?

Några av de platser som måste besökas i Asti inkluderar Asti-katedralen, Palio di Asti, Piazza Alfieri, Castello di Govone, Castello di Costigliole d'Asti och Monferrato-kullarna.

Hur är det lokala köket i Asti?

Det lokala köket i Asti kännetecknas av dess användning av färska, högkvalitativa ingredienser och rejäla smaker. Stadens kök är en återspegling av regionens kulinariska arv och är ett perfekt komplement till dess världsberömda viner.

Är Asti-vin sött eller torrt?

Asti förknippas oftast med ett sött, mousserande vin som kallas Moscato d'Asti. Detta vin är gjort på Moscato-druvan och är känt för sin lätta, fruktiga smak och låga alkoholhalt.

Asti ligger dock i vinregionen Piemonte i nordvästra Italien, som också är känd för sin produktion av robusta röda viner, som Barbera d'Asti och Barolo. Dessa röda viner är vanligtvis torrare i stilen, med rika, intensiva smaker och högre alkoholhalt.

Så beroende på typ av vin kan Asti vara både söt och torr.

What are the most popular Asti wine & spirits producers?
Asti koncentrerar ett brett urval av vin- eller spritgårdar. De 3 bästa vingårdarna eller destillerierna som våra besökare föredrar för turer och provsmakning är dock:
  • La Mondianese with an average rating of 5,0 among 5 reviews.
How much does a winery tour and wine tasting in Asti cost?
In Asti, the average price of a cellar tour with wine tasting is 0,00 €. Prices vary according to several criteria:
  • The duration of the experience: The longer the visit and tasting, the higher the cost.
  • The type of visit: Visit to a cellar, wine estate, or distillery.
  • The presence of a guide: A tour guided by an expert, especially over a half or full day, can increase the price.
  • Services included: Premium tastings, number of wines tasted, and additional activities such as wine workshops or meals.
The most economical experience in the area is Guidad tur med provsmakning at a price of 0,00 € and the most expensive is Privat rundtur - Grands Crus galenskap at 1 750,00 €.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!