Italien vingårdar / Lazio vingårdar

Lazio, Italien
Bästa vingårdar att besöka

Explore the top wine tours and tastings in Lazio vingårdar

Fontana Candida
Fontana Candida
Fontana Candida
Vinprovning: Exklusivt
Vinprovning: Lyx
Vinprovning: Vertikal

Fontana Candida

Host verified - Winalist
Pris: från 37,00 €
4-25

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Visitors ratings
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Lazio, Italien

Rom
Rom Inga upplevelser än
Dra nytta av din mellanlandning i Rom för att upptäcka Lazios viner ! Winalist erbjuder guidade turer i de bästa vingårdarna i den romerska provinsen. Följ den italienska vinvägen och smaka på vinerna från Bianco Capena, Castelli Roma...

Vad du ska veta innan du besöker Lazio vingårdar

Vad är Lazio känt för? +

Lazio är en region i centrala Italien och är känd för flera saker, inklusive:

 • Rom : Lazio är hem för den italienska huvudstaden Rom, som är en av de viktigaste städerna i världen för sin historia, kultur, konst och arkitektur.
 • Forntida historia : Lazio är rikt på antik historia, med många viktiga arkeologiska platser som Forum Romanum, Colosseum och Pantheon.
 • Konst och arkitektur : Lazio har en lång historia av konstnärliga och arkitektoniska landvinningar och är hem för många kända konstverk, inklusive skulpturer, målningar och fresker.
 • Mat och vin : Lazio är också känt för sitt utsökta kök, som inkluderar rätter som carbonara och saltimbocca alla romana. Regionen är också känd för sina viner, inklusive Frascati och Est! Est!! Uppskattat!!! di Montefiascone.
 • Stränder : Lazio har en kustlinje längs Tyrrenska havet och är hem för några av Italiens vackraste stränder, som Sabaudia och Sperlonga.
 • Sjöar : Regionen är också känd för sina vackra sjöar, inklusive sjön Bolsena och sjön Bracciano, som är populära turistmål.

Vilket vin är Lazio känt för? +

 • Cesanese del Piglio : Cesanese del Piglio är ett rött vin gjort på druvsorten Cesanese och är känt för sina rika fruktsmaker, djärva tanniner och komplexa aromer.
 • Nero Buono : Ett rött vin gjort på druvsorten Nero Buono, Nero Buono är känt för sina rika fruktsmaker, djärva tanniner och kryddiga aromer.
 • Trebbiano : Ett vitt vin gjort på druvsorten Trebbiano, Trebbiano är känt för sin skarpa syra, ljusa fruktsmaker och uppfriskande karaktär.
 • Malvasia : Ett vitt vin gjort på druvsorten Malvasia, Malvasia är känt för sin ljusa syra, rika fruktsmaker och komplexa aromer.

Vilka är de viktigaste druvsorterna i Lazio? +

Några av de viktigaste druvsorterna som odlas i Lazio inkluderar:


 • Trebbiano : Trebbiano är en av de mest odlade druvsorterna i Lazio och används för att producera både vita viner och blandviner.
 • Malvasia : Malvasia är en vit druvsort som används för att producera söta och aromatiska viner, som Malvasia del Lazio.
 • Cesanese : Cesanese är en röd druvsort som är infödd i Lazio och används för att producera medelfylliga röda viner med en distinkt karaktär.
 • Montepulciano : Montepulciano är en röd druvsort som odlas flitigt i Lazio och som används för att producera fylliga röda viner.
 • Merlot : Merlot är en röd druvsort som odlas i Lazio och som används för att producera smidiga och lättdruckna röda viner.
 • Cabernet Sauvignon : Cabernet Sauvignon är en röd druvsort som odlas i Lazio och som används för att producera fylliga röda viner med fasta tanniner.

Dessa druvsorter, tillsammans med andra, används för att producera ett brett utbud av viner i Lazio, inklusive mousserande viner, roséviner och starkviner

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Lazio? +

Den bästa tiden att besöka Lazio, Italien, beror på personliga preferenser och vad du hoppas att se och göra under ditt besök. Men här är några allmänna riktlinjer som hjälper dig att planera din resa:

Vår (mars till maj) : Våren är en populär tid att besöka Lazio då vädret börjar bli varmt och blommorna börjar blomma. Detta är också en bra tid att besöka Rom eftersom folkmassorna är mindre och staden är mindre upptagen än under turistsäsongen.

Sommar (juni till augusti) : Sommaren är den varmaste tiden på året i Lazio, med temperaturer som ofta når upp till de höga 80- och 90-talen (Fahrenheit). Det här är en bra tid att besöka regionens vackra stränder, som Sabaudia och Sperlonga, eller för att njuta av utomhusaktiviteter, som vandring och cykling.

Höst (september till november) : Hösten är en bra tid att besöka Lazio eftersom vädret fortfarande är varmt och folkmassorna är mindre än på sommaren. Detta är också en bra tid att besöka regionens vingårdar och prova några av dess utsökta viner.

Vinter (december till februari) : Vintern är den kallaste tiden på året i Lazio, med temperaturer som ofta sjunker till 40- och 50-talen (Fahrenheit). Det här är dock en bra tid att besöka regionens städer, som Rom, eftersom folkmassorna är mindre och priserna lägre.

Oavsett när du besöker, finns det alltid något att se och göra i Lazio, och regionens rika historia, vackra landskap och utsökta mat gör det till ett utmärkt resmål för turister.


Vilka vingårdar i regionen Lazio vingårdar har öppet idag? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Lazio vingårdar, click here.
Vad heter vinregionerna i Lazio vingårdar? +
The main wine regions to visit in Lazio vingårdar are:
Can I visit a winery as a group in Lazio vingårdar? +
Here are the wine estates in Lazio vingårdar that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Lazio.
What are the best wineries for families in Lazio vingårdar? +
The wine estates that offer the best tours and tastings for families are: View all wineries in Lazio.
Which cities to visit in Lazio vingårdar? +
The main cities to visit in Lazio vingårdar are:

Appellations i Lazio

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Lazio. Omedelbar bokning utan avgift.

Res längs Lazios vinväg i centrala Italien, upptäck vinerna från Rom och Tivoli. Våra vingårdar, som är öppna under veckan och på helgerna, hjälper dig gärna att upptäcka deras kunnande genom ett besök i källare, en vinprovning eller en ovanlig vinturismaktivitet. Italiens vingårdskartan gör att du enkelt kan hitta de bästa vingårdsbesöken i Lazio ! Möt vinproducenterna som kommer att lära dig alla hemligheterna med druvorna som växer i Lazio-regionen genom att boka online på Winalist.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!