Italien vingårdar / Vingårdar i Kalabrien

Calabria, Italien
Bästa vingårdar att besöka

Explore the top wine tours and tastings in Vingårdar i Kalabrien

Inga värdar i det området ännu..

Vi har för närvarande inga värdar i det området, försök att ändra din sökning.


Andra värdar i närheten

Tenuta Enza La Fauci
Tenuta Enza La Fauci
Tenuta Enza La Fauci
Solnedgångspromenad
Lunch i vingården

Tenuta Enza La Fauci

Host verified - Winalist
Pris: från 45,00 €
3-20
Antichi Vinai 1877
Antichi Vinai 1877
Antichi Vinai 1877
Etna-upplevelse: besök och provsmakning

Antichi Vinai 1877

Host verified - Winalist
Sustainable viticulture
Pris: från 37,00 €
3-20
5 /5
(1 recensioner)
Tenuta Di Castellaro
Tenuta Di Castellaro
Tenuta Di Castellaro
Castellaro-upplevelse: besök och provsmakning
Lunch på gården
Solnedgångsprovning
Wine & Caolino: picknick korg

Tenuta Di Castellaro

Host verified - Winalist
Organic Viticulture
Pris: från 20,00 €
1-20
Cantine Madaudo
Cantine Madaudo
Cantine Madaudo
Provsmakning av sicilianska bubblor på mousserande vinfabriken

Cantine Madaudo

Host verified - Winalist
Pris: från 25,00 €
1-20

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Visitors ratings
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Calabria, Italien

Catanzaro
Catanzaro
4 / 5 (4050 recensioner)
Inga upplevelser än

Vad du ska veta innan du besöker Vingårdar i Kalabrien

Vilket vin är Kalabrien känt för? +

Kalabrien är känt för att producera en rad röda, vita och roséviner. Några av de mest kända och välkända kalabriska vinerna inkluderar:

  • Gaglioppo : Gaglioppo är en druvsort för rödvin som är infödd i Kalabrien och anses allmänt vara regionens flaggskeppssort. Gaglioppo-viner är kända för sin djupa rubinfärg, rika fruktsmaker och fasta tanniner
  • Magliocco : Magliocco är en druvsort för rödvin som odlas i Kalabrien och används för att producera en rad röda viner med ljus fruktsmak och medelstora tanniner
  • Greco Nero: Greco Nero är en druvsort för rödvin som odlas i Kalabrien och används för att producera en rad röda viner med ljus fruktsmak och medelstora tanniner
  • Cirò : Cirò är ett rött vin som produceras i den kalabriska staden Cirò, och som görs med en blandning av lokala druvsorter, inklusive Gaglioppo och Magliocco. Cirò-viner är kända för sin djupa rubinfärg, rika fruktsmaker och fasta tanniner

Dessa är några av de mest kända och välkända kalabriska vinerna, och alla erbjuder ett unikt perspektiv på regionens vin- och vinframställningstraditioner. Oavsett om du föredrar röda, vita eller roséviner finns det ett kalabriskt vin som säkert kommer att tilltala din smak.

Har Kalabrien bra vin? +

Kalabrien är en relativt okänd vinregion, men den har en rik vinframställningstradition och producerar en rad högkvalitativa viner. Kvaliteten på kalabriska viner kan variera, men många av regionens viner är väl ansedda och erbjuder ett unikt och intressant perspektiv på italienskt vin. Regionens varma och soliga klimat, bördiga jord och mångsidiga utbud av druvsorter bidrar alla till kvaliteten på dess viner.

Några av de mest uppskattade vinerna från Kalabrien inkluderar de gjorda av druvsorten Gaglioppo, som anses vara regionens flaggskeppssort. Dessa viner är kända för sin djupa rubinfärg, rika fruktsmaker och fasta tanniner. Kalabriens röda viner i allmänhet är kända för sina ljusa fruktsmaker, medelstora tanniner och god syra. Vita och roséviner från Kalabrien är också välrenommerade och erbjuder ett fräscht och krispigt alternativ till regionens röda viner.

Sammantaget kan kalabriska viner vara mycket bra och erbjuda ett unikt och intressant perspektiv på italienskt vin. Oavsett om du är en vinentusiast eller bara letar efter ett nytt och intressant vin att prova, är Kalabrien en region som är väl värd att utforska.

Vad är Kalabrien Italien känt för? +

Kalabrien är en vinodlingsregion som ligger i den södra delen av Italien, längs Joniska havets kust. Regionen är känd för att producera en rad röda, vita och roséviner med hjälp av lokala druvsorter.

Klimat och geografi : Kalabrien ligger i en varm och solig del av Italien, med medelhavsklimat och en oländig, bergig terräng. Regionen är känd för sin bördiga jord och rikliga solsken, vilket är idealiska förhållanden för druvodling.

Druvsorter : Kalabrien är känt för att producera viner med en rad lokala druvsorter, inklusive Gaglioppo, Magliocco och Greco Nero. Dessa druvsorter producerar viner med unika smaker och aromer som är karakteristiska för regionen.

Vingårdar och provningsrum : Kalabrien är hem för en rad vingårdar och provningsrum, från stora kommersiella producenter till små, familjeägda verksamheter. Besökare i regionen kan besöka vingårdar, smaka på viner och lära sig om regionens vinframställningstraditioner och tekniker.

Mat och vin : Kalabrien är känt för sin utsökta mat, som är starkt influerad av regionens kustläge och medelhavsklimat. Besökare i regionen kan njuta av lokala rätter, som pasta med skaldjur och kryddigt kött, och kombinera dem med kalabriska viner för en utsökt och autentisk kulinarisk upplevelse.

Naturskönhet : Kalabrien är en vacker region med en oländig kustlinje, böljande kullar och den fantastiska nationalparken Pollino. Besökare i regionen kan njuta av natursköna bilturer, vandringar och besök till regionens många historiska och kulturella platser.

Oavsett om du är en vinentusiast eller bara letar efter en unik reseupplevelse, är Kalabrien en vacker och fascinerande region som erbjuder något för alla. Med sitt varma klimat, utsökta mat och fantastiska landskap kommer Kalabrien garanterat att lämna ett bestående intryck.


Vad heter italienare från Kalabrien? +

Folket från Kalabrien, som är en region som ligger i den södra delen av Italien, kallas kalabrier. De är italienska medborgare och är en del av den större italienska gemenskapen. Kalabrierna är stolta över sitt arv och sina kulturella traditioner och är kända för sin varma och gästvänliga natur. De har en rik historia och ett rikt kulturarv, vilket återspeglas i deras mat, musik och andra aspekter av deras dagliga liv. Kalabrierna har en stark känsla av gemenskap och är kända för sina sammansvetsade familjer och sammansvetsade sociala nätverk. Oavsett om du besöker Kalabrien som turist eller interagerar med Kalabrien i en annan del av världen, kommer du säkert att bli imponerad av deras värme och gästfrihet.

Vilken mat är Kalabrien känt för? +

Kryddig salami : Kalabrien är känt för sin kryddiga salami, som är gjord med en blandning av lokalt fläsk och en blandning av het chilipeppar, fänkålsfrön och andra kryddor. Kalabrisk salami är en bas i regionens kök och används i en rad olika rätter.

Nduja : Nduja är en kryddig bredbar korv som är en specialitet från Kalabrien. Den är gjord med en blandning av fläsk, chilipeppar och andra kryddor, och används som krydda eller ingrediens i en rad olika rätter, inklusive pasta och pizza.

Svärdfisk : Svärdfisk är en populär fisk i Kalabrien, och den grillas eller bakas ofta och serveras med olivolja, citron och andra enkla ingredienser. Svärdfisk är en stapelvara i regionens kustnära köket och är en populär rätt i lokala restauranger och hem.

Pasticcini : Pasticcini är små söta bakverk som är en specialitet från Kalabrien. De är gjorda med en rad ingredienser, inklusive mandel, pistagenötter och kanderad frukt, och är en populär efterrätt i regionen.

Vilka vingårdar i regionen Vingårdar i Kalabrien har öppet idag? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Vingårdar i Kalabrien, click here.
Vad heter vinregionerna i Vingårdar i Kalabrien? +
The main wine regions to visit in Vingårdar i Kalabrien are:
Can I visit a winery as a group in Vingårdar i Kalabrien? +
Here are the wine estates in Vingårdar i Kalabrien that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Calabria.
What are the best wineries for families in Vingårdar i Kalabrien? +
The wine estates that offer the best tours and tastings for families are: View all wineries in Calabria.
Which cities to visit in Vingårdar i Kalabrien? +
The main cities to visit in Vingårdar i Kalabrien are:

Appellations i Calabria

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Calabria. Omedelbar bokning utan avgift.

Res den kalabriska vinvägen i Italien, upptäck vinerna från Reggio Calabria eller Crotone. Våra vingårdar, som är öppna under veckan och på helgerna, hjälper dig gärna att upptäcka deras kunnande genom ett besök i källare, en vinprovning eller en ovanlig vinturismaktivitet. Italiens vingårdskartan låter dig enkelt hitta de bästa vingårdsturerna i Kalabrien ! Njut av en smakupplevelse av fylliga röda viner som Cirò eller vita viner som Greco Bianco genom att boka online.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!