Italien vingårdar > Vingårdar i Kalabrien

Calabria, Italien
Bästa vingårdar att besöka

4,4/5 (7377 recensioner) Från 0,00 € till 35,00 €

Bekymmersfri resa med Winalist!

Bästa garanterade pris Direkt tillgänglighet Gratis avbokning

Utforska de bästa vinturerna och vinprovningarna iVingårdar i Kalabrien

Farneto Del Principe - Winalist
Land av kärlek, tystnad och smaker
Omedelbar bokning Organisk
Altomonte
Ny

Farneto Del Principe

Jordbruksföretaget Farneto del Principe står på en kulle vid foten av Altomonte, en fantastisk...

35,00 €

Fler filter


Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Privat besök Ni kommer att vara den enda gruppen på plats under upplevelsen.
Besökarnas betyg
Tid på dagen
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Utmärkelse för excellens Visa endast värdar med en utmärkelse

Glödande recensioner

De älskade sin upplevelse!

4,80 (191763)

Champagne Vranken-Pommery

Mycket intressant besök, med utmärkt slutprovning.

Amedeo

4,5

Domaine De Montmain

Fantastiskt besök, TOP guide och super vänlig!!!

Marc

5,0

Quinta Do Noval

Fantastiskt besök, informativt och personligt

Fernando

5,0

Chateau D'arche

Trevlig rundtur, massor av förklaringar om domänen och läckra viner.

Dorien

5,0

Herdade Canal Caveira

Mycket trevlig vingård, läckra viner och regionala snacks!

Cathrin

5,0

Azienda Agricola Rechsteiner

Florian var en underbar värd. Han visade oss fastigheten, berättade om historien och de uppdateringar som görs och delade de underbara vinerna. Jag är glad a...

Nisha

5,0

Champagne Vranken-Pommery

Mycket vacker morgon med min älskling! Heja bäst!!!

Samia

5,0

Fortemasso

Min fru och jag har gjort massor av vinprovningar i Kalifornien och Frankrike, och vi kan säga att besöket i Fortemasso lätt var den bästa vinprovningsuppleve...

Rudra

5,0

Domaine Louis Sipp

Perfekt välkomnande och mycket detaljerade förklaringar. Kvaliteten på vinerna ska lyftas fram!

Francis

5,0

Champagne Ruinart

Mycket trevlig upplevelse! Ett stort tack till vår guide för att du (delvis) introducerade oss till hemligheterna med att göra sina champagner. Vi kan konsumti...

Catherine

5,0

Champagne Henri Giraud

Förklaringen gavs i en mycket avslappnad och privat atmosfär. Jag kunde känna passionen som går in i faten och hade en underbar tid.

AKIKO

5,0

Champagne Pol Couronne

Mycket bra upplevelse, provningen åtföljs av mycket intressanta förklaringar

Anonym

5,0

Champagne Veuve Clicquot

Mycket kunnig och informativ guide Alice

Chris

5,0

Champagne G.H. Martel & C°

Mycket informativt besök och provningen är en mycket trevlig stund.

Anonym

5,0

Fondugues Pradugues

Fantastiskt besök, 10/10!

clement

5,0

Champagne Moët & Chandon

En fantastisk rundtur med en guide, Violetta, som hade mycket att berätta och var väldigt entusiastisk. Provsmakningen på slutet toppade det. Rekommenderad!

Angela

5,0
Vingårdar i Kalabrien

Res den kalabriska vinvägen i Italien, upptäck vinerna från Reggio Calabria eller Crotone. Våra vingårdar, som är öppna under veckan och på helgerna, hjälper dig gärna att upptäcka deras kunnande genom ett besök i källare, en vinprovning eller en ovanlig vinturismaktivitet. Italiens vingårdskartan låter dig enkelt hitta de bästa vingårdsturerna i Kalabrien ! Njut av en smakupplevelse av fylliga röda viner som Cirò eller vita viner som Greco Bianco genom att boka online.

Se mer

De bästa städerna att besöka i Calabria

Catanzaro

Bästa vingårdar i Catanzaro

4050 recensioner 4
Discover

Discover all our
Calabria experiences

Good to know before visiting the Vingårdar i Kalabrien

Vilket vin är Kalabrien känt för?

Kalabrien är känt för att producera en rad röda, vita och roséviner. Några av de mest kända och välkända kalabriska vinerna inkluderar:

  • Gaglioppo : Gaglioppo är en druvsort för rödvin som är infödd i Kalabrien och anses allmänt vara regionens flaggskeppssort. Gaglioppo-viner är kända för sin djupa rubinfärg, rika fruktsmaker och fasta tanniner
  • Magliocco : Magliocco är en druvsort för rödvin som odlas i Kalabrien och används för att producera en rad röda viner med ljus fruktsmak och medelstora tanniner
  • Greco Nero: Greco Nero är en druvsort för rödvin som odlas i Kalabrien och används för att producera en rad röda viner med ljus fruktsmak och medelstora tanniner
  • Cirò : Cirò är ett rött vin som produceras i den kalabriska staden Cirò, och som görs med en blandning av lokala druvsorter, inklusive Gaglioppo och Magliocco. Cirò-viner är kända för sin djupa rubinfärg, rika fruktsmaker och fasta tanniner

Dessa är några av de mest kända och välkända kalabriska vinerna, och alla erbjuder ett unikt perspektiv på regionens vin- och vinframställningstraditioner. Oavsett om du föredrar röda, vita eller roséviner finns det ett kalabriskt vin som säkert kommer att tilltala din smak.

Har Kalabrien bra vin?

Kalabrien är en relativt okänd vinregion, men den har en rik vinframställningstradition och producerar en rad högkvalitativa viner. Kvaliteten på kalabriska viner kan variera, men många av regionens viner är väl ansedda och erbjuder ett unikt och intressant perspektiv på italienskt vin. Regionens varma och soliga klimat, bördiga jord och mångsidiga utbud av druvsorter bidrar alla till kvaliteten på dess viner.

Några av de mest uppskattade vinerna från Kalabrien inkluderar de gjorda av druvsorten Gaglioppo, som anses vara regionens flaggskeppssort. Dessa viner är kända för sin djupa rubinfärg, rika fruktsmaker och fasta tanniner. Kalabriens röda viner i allmänhet är kända för sina ljusa fruktsmaker, medelstora tanniner och god syra. Vita och roséviner från Kalabrien är också välrenommerade och erbjuder ett fräscht och krispigt alternativ till regionens röda viner.

Sammantaget kan kalabriska viner vara mycket bra och erbjuda ett unikt och intressant perspektiv på italienskt vin. Oavsett om du är en vinentusiast eller bara letar efter ett nytt och intressant vin att prova, är Kalabrien en region som är väl värd att utforska.

Vad är Kalabrien Italien känt för?

Kalabrien är en vinodlingsregion som ligger i den södra delen av Italien, längs Joniska havets kust. Regionen är känd för att producera en rad röda, vita och roséviner med hjälp av lokala druvsorter.

Klimat och geografi : Kalabrien ligger i en varm och solig del av Italien, med medelhavsklimat och en oländig, bergig terräng. Regionen är känd för sin bördiga jord och rikliga solsken, vilket är idealiska förhållanden för druvodling.

Druvsorter : Kalabrien är känt för att producera viner med en rad lokala druvsorter, inklusive Gaglioppo, Magliocco och Greco Nero. Dessa druvsorter producerar viner med unika smaker och aromer som är karakteristiska för regionen.

Vingårdar och provningsrum : Kalabrien är hem för en rad vingårdar och provningsrum, från stora kommersiella producenter till små, familjeägda verksamheter. Besökare i regionen kan besöka vingårdar, smaka på viner och lära sig om regionens vinframställningstraditioner och tekniker.

Mat och vin : Kalabrien är känt för sin utsökta mat, som är starkt influerad av regionens kustläge och medelhavsklimat. Besökare i regionen kan njuta av lokala rätter, som pasta med skaldjur och kryddigt kött, och kombinera dem med kalabriska viner för en utsökt och autentisk kulinarisk upplevelse.

Naturskönhet : Kalabrien är en vacker region med en oländig kustlinje, böljande kullar och den fantastiska nationalparken Pollino. Besökare i regionen kan njuta av natursköna bilturer, vandringar och besök till regionens många historiska och kulturella platser.

Oavsett om du är en vinentusiast eller bara letar efter en unik reseupplevelse, är Kalabrien en vacker och fascinerande region som erbjuder något för alla. Med sitt varma klimat, utsökta mat och fantastiska landskap kommer Kalabrien garanterat att lämna ett bestående intryck.


Vad heter italienare från Kalabrien?

Folket från Kalabrien, som är en region som ligger i den södra delen av Italien, kallas kalabrier. De är italienska medborgare och är en del av den större italienska gemenskapen. Kalabrierna är stolta över sitt arv och sina kulturella traditioner och är kända för sin varma och gästvänliga natur. De har en rik historia och ett rikt kulturarv, vilket återspeglas i deras mat, musik och andra aspekter av deras dagliga liv. Kalabrierna har en stark känsla av gemenskap och är kända för sina sammansvetsade familjer och sammansvetsade sociala nätverk. Oavsett om du besöker Kalabrien som turist eller interagerar med Kalabrien i en annan del av världen, kommer du säkert att bli imponerad av deras värme och gästfrihet.

Vilken mat är Kalabrien känt för?

Kryddig salami : Kalabrien är känt för sin kryddiga salami, som är gjord med en blandning av lokalt fläsk och en blandning av het chilipeppar, fänkålsfrön och andra kryddor. Kalabrisk salami är en bas i regionens kök och används i en rad olika rätter.

Nduja : Nduja är en kryddig bredbar korv som är en specialitet från Kalabrien. Den är gjord med en blandning av fläsk, chilipeppar och andra kryddor, och används som krydda eller ingrediens i en rad olika rätter, inklusive pasta och pizza.

Svärdfisk : Svärdfisk är en populär fisk i Kalabrien, och den grillas eller bakas ofta och serveras med olivolja, citron och andra enkla ingredienser. Svärdfisk är en stapelvara i regionens kustnära köket och är en populär rätt i lokala restauranger och hem.

Pasticcini : Pasticcini är små söta bakverk som är en specialitet från Kalabrien. De är gjorda med en rad ingredienser, inklusive mandel, pistagenötter och kanderad frukt, och är en populär efterrätt i regionen.

How much does a winery tour and wine tasting in Calabria cost?
In Calabria, the average price of a cellar tour with wine tasting is 35,00 €. Prices vary according to several criteria:
  • The duration of the experience: The longer the visit and tasting, the higher the cost.
  • The type of visit: Visit to a cellar, wine estate, or distillery.
  • The presence of a guide: A tour guided by an expert, especially over a half or full day, can increase the price.
  • Services included: Premium tastings, number of wines tasted, and additional activities such as wine workshops or meals.
The most economical experience in the area is Land av kärlek, tystnad och smaker at a price of 35,00 € and the most expensive is Land av kärlek, tystnad och smaker at 35,00 €.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!