Italien / Vingårdar i Lombardiet

Lombardiet, Italien
Bästa vingårdsbesök och vinprovningar

Populära vingårdar att besöka i Lombardiet vingårdar

Tallarini
Tallarini
Tallarini
Guldprovning: mat & vin
Söt smak

Tallarini

Host verified - Winalist
Sustainable viticulture
Pris: från 24,00 €
1-12
Cobue Wine Resort
Cobue Wine Resort
Cobue Wine Resort
Cobue-provning
Viner och Wellness

Cobue Wine Resort

Host verified - Winalist
Pris: från 25,00 €
2-20
4 /5
(1 recensioner)
Calatroni Vini
Calatroni Vini
Calatroni Vini
Guidad tur och klassisk metodprovning
Guidad tur i vingårdar och källare och lunch med parade viner

Calatroni Vini

Host verified - Winalist
Pris: från 35,00 €
1-10
Pietro Nera
Pietro Nera
Pietro Nera
Upptäck Valtellina

Pietro Nera

Host verified - Winalist
Sustainable viticulture
Pris: från 25,00 €
2-20
Conte Vistarino
Conte Vistarino
Conte Vistarino
Oltrepo' viner
Upplev bland vingårdarna
Pinot Noir Crus
Utmärkt provsmakning

Conte Vistarino

Host verified - Winalist
Pris: från 25,00 €
1-15

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Visitors ratings
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Lombardiet, Italien

Milano
Milano
4.6 / 5 (7129 recensioner)
Inga upplevelser än
Dra nytta av ditt besök i Milano för att upptäcka Lombardiets viner ! Winalist erbjuder dig guidade turer i de bästa vingårdarna i provinsen Oltrepò Pavese. Följ den italienska vinvägen och smaka på vinerna Refosco del Peduncolo och ...

Como
4 / 5 (9389 recensioner)
Inga upplevelser än
Como

Bergamo
Bergamo
4.2 / 5 (1500 recensioner)
Inga upplevelser än
Dra nytta av ditt besök i Bergamo för att upptäcka Lombardiets viner! Winalist erbjuder guidade turer till de bästa vingårdarna i Franciacorta. Följ den italienska vinvägen och smaka på vinerna från Barbera, Bonardo eller Otrepo Pave...

Vad du ska veta innan du besöker Vingårdar i Lombardiet

Var ligger Lombardiets vinregion? +

Vinregionen Lombardiet ligger i norra Italien, i regionen Lombardiet. Lombardiet gränsar till de schweiziska alperna i norr och Pofloddalen i söder, och är känt för sina mångsidiga landskap, rika kulturarv och utsökta mat. Vinregionen Lombardiet ligger i den södra delen av regionen och omfattar flera vinproducerande subregioner, inklusive Oltrepò Pavese, Franciacorta och Valtellina. Dessa subregioner är kända för att producera en mängd olika högkvalitativa viner, inklusive mousserande viner, vita viner och röda viner, som är representativa för regionens rika vinframställningstraditioner och olika landskap.

Vilka är de mest populära underregionerna i Lombardiet? +

Oltrepò Pavese : Denna delregion ligger i den södra delen av Lombardiet och är känd för att producera högkvalitativa röda viner gjorda på Barbera-druvor. Vinerna som produceras i Oltrepò Pavese är kända för sitt djup, komplexitet och rika fruktsmaker.

Franciacorta : Denna subregion ligger nära Iseosjön och är känd för att producera mousserande viner av hög kvalitet gjorda på druvorna Chardonnay och Pinot Nero. De mousserande vinerna som produceras i Franciacorta är kända för sin ljusa, skarpa och uppfriskande karaktär.

Valtellina : Denna subregion ligger vid de alpina foten och är känd för att producera högkvalitativa röda viner gjorda på Nebbiolo-druvor. De röda vinerna som produceras i Valtellina är kända för sitt djup, komplexitet och rika tanniner.

Dessa är de mest populära underregionerna i Lombardiet, men det finns många andra vinproducerande områden i regionen som är värda att utforska.

Vilka typer av viner produceras i Lombardiet? +

Lombardiet är en mångsidig vinregion som är känd för att producera en mängd olika högkvalitativa viner, inklusive mousserande viner, vita viner och röda viner. Några av de mest populära vinstilarna som produceras i regionen inkluderar Franciacorta, som är ett mousserande vin gjort på druvorna Chardonnay och Pinot Nero, och Oltrepò Pavese, som är ett rött vin gjort på Barbera-druvor.

Vilken är den bästa tiden att besöka Lombardiet för en vintur? +

Den bästa tiden att besöka Lombardiet för en vintur beror på dina personliga preferenser och vilken typ av upplevelse du letar efter. Vår och höst är vanligtvis de bästa tiderna att besöka, eftersom vädret är milt och vingårdarna står i full blom. Sommaren kan också vara en bra tid att besöka, men det kan vara varmt och trångt.

Guidas vinturer i Lombardiet? +

Många vinturer i Lombardiet guidas och leds av kunniga och expertguider som kan ge information om regionens vinhistoria, vinframställningstraditioner och de unika egenskaperna hos de viner som produceras i regionen.

Kan jag köra själv på en vintur i Lombardiet? +

Besökare i Lombardiet kan köra själva på en vintur, men det är viktigt att komma ihåg att vinprovningar ofta involverar alkohol, och det är olagligt att dricka och köra bil i Italien. Besökare i regionen kanske vill överväga att anlita en utsedd förare eller ta en guidad tur för en säker och trevlig vinprovningsupplevelse.

Vilka vingårdar i regionen Vingårdar i Lombardiet har öppet idag? +
För att upptäcka vingårdar, källare och slott som är öppna idag i regionen Vingårdar i Lombardiet, klicka här .
Vad heter vinregionerna i Vingårdar i Lombardiet? +
Vilka vingårdar tar emot grupper i Vingårdar i Lombardiet-regionen? +
Här är vingårdarna som kan ta emot grupper om minst 8 personer i Vingårdar i Lombardiet för ett besök och provsmakning: Se alla domäner som kan ta emot grupper i regionen Vingårdar i Lombardiet.
Vilka är de mest populära vingårdarna i Vingårdar i Lombardiet-regionen? +
De mest populära vingårdarna i regionen Vingårdar i Lombardiet är: Se alla de mest populära vingårdarna i regionen Vingårdar i Lombardiet.
Vilka vingårdar erbjuder upplevelser för familjer i regionen Vingårdar i Lombardiet? +
De gods som erbjuder de bästa vinupplevelserna för familjer är: Visa alla familjevänliga fastigheter i region Vingårdar i Lombardiet.
Vilka städer att besöka i regionen Vingårdar i Lombardiet? +
De viktigaste städerna att besöka i regionen Vingårdar i Lombardiet är:

Appellations i Lombardiet

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Lombardiet. Omedelbar bokning utan avgift.

Upptäck romantiska och pittoreska Lombardiet


Lombardiet är en vinproducerande region i norra Italien, känd för sitt mångsidiga utbud av viner gjorda av en mängd olika druvsorter. Regionen ligger vid foten av Alperna och är hem för flera välkända vinregioner, inklusive Franciacorta, Oltrepò Pavese och Valtellina.


Pittoreska landskap


Förutom sitt vin är Lombardiet också känt för sina vackra och romantiska landskap, med pittoreska sjöar, berg och charmiga städer och byar. Regionen är hem för flera populära turistmål, inklusive sjöarna Como och Garda, konststäderna Bergamo och Brescia och den historiska staden Mantua. Oavsett om du är intresserad av vin eller bara vill utforska regionens naturliga skönhet och rika historia, har Lombardiet något för alla.


Populära druvsorter


Några av de mest populära druvsorterna som odlas i Lombardiet inkluderar Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Bianco för vita viner och Barbera, Cabernet Sauvignon och Merlot för röda viner. Lombardiet är också känt för sina mousserande viner, särskilt de som produceras i regionen Franciacorta med den traditionella metoden.


Världskända vingårdar och vinprovningsturer


Om du är intresserad av vinprovning i Lombardiet finns det många vingårdar och vingårdar i regionen som erbjuder provningar och turer. Några populära destinationer för vinprovning inkluderar Franciacorta-regionen, känd för sina mousserande viner, och Valtellina-regionen, känd för sina röda viner gjorda av druvsorten Nebbiolo.


Mångsidig kultur


Lombardiet är känt för sin rika och mångsidiga kultur, influerad av en mängd olika historiska och konstnärliga rörelser. Några av de kulturella höjdpunkterna i Lombardiet inkluderar: konst och arkitektur, teater och musik, mode, mat och fint och mer


Planerar en vinprovningsresa till Lombardiet


Vinprovning i Lombardiet kan vara en äventyrlig och härlig upplevelse för dig själv och din smak. Med ett överflöd av utsökta viner och fantastiskt vackra vingårdar är Lombardiet en dröm för vinälskare.

För att se till att din vinprovningsresa till Lombardiet blir framgångsrik, så smidig och trevlig som möjligt är det viktigt att förbereda och planera framåt. Följande tips hjälper dig att planera din vinprovningsresa till Lombardiet så att du kan luta dig tillbaka, koppla av och njuta av det perfekta glaset vin.


Tips för att planera din vinprovningsresa till Lombardiet


1. Undersök de olika typerna av viner


Innan du ens beger dig ut på din vinprovningsresa till Lombardiet är det viktigt att göra lite forskning om de olika typer av viner som produceras i regionen. Att veta vilka typer av viner varje vingård gör, och att ha en preferens i åtanke, hjälper dig att begränsa dina alternativ och göra din resa roligare.


2. Bestäm var du vill besöka


När du väl har en uppfattning om vilka typer av viner du skulle vilja smaka, är det dags att bestämma dig för vilka platser du vill besöka under din resa. Lombardiet är hem för ett imponerande antal vingårdar och vingårdar, så det är viktigt att göra lite forskning och bestämma vilka som är de bästa alternativen för dig. Vi föreslår en blandning av populära såväl som off-the-beaten-path vingårdar så att du får hela upplevelsen.


3. Hitta en guide eller boka en vintur


Det är ofta bra att hitta en guide som kan ta dig runt i vingårdarna, förklara de olika vinsorterna och hjälpa dig att välja de bästa vinerna för din smak. På samma sätt är att registrera sig för en vintur ett bra sätt att få ut det mesta av varje äventyr.


4. Prova lokala restauranger


Förutom att besöka vingårdar är det också viktigt att prova det lokala köket. Lombardiet är känt för sina läckra gourmeträtter, såväl som sina signaturviner. För att verkligen få en smak av regionen, se till att du avsätter tid för att utforska lokala restauranger och prova de olika rätterna.


5. Glöm inte att köpa några viner


Det vore synd att åka på vinprovningsresa och inte ta hem några viner. De flesta vingårdar har sina egna butiker, där du kan köpa viner direkt från dem. Se till att köpa tillräckligt med flaskor så att du kan återbesöka din resa när du är hemma igen.

Med lite förberedelser kan din vinprovningsresa till Lombardiet bli en oförglömlig upplevelse. Genom att undersöka de olika typerna av viner, boka din resa och förbereda dig för den förbereder du dig för framgång. Glöm inte heller att njuta av alla andra attraktioner som Lombardiet har att erbjuda, som den utsökta maten och det vackra landskapet. Nu återstår bara att smutta på ditt favoritglas vin och njuta av din resa!


Översikt över Lombardiets vinregion


Guide för Lombardiets vinregion


Vinregionen Lombardiet är ett stort område som sträcker sig från Medelhavets norra stränder till Alpernas toppar. Det är en av de mest kända vinproducerande regionerna i Italien och dess vingårdar producerar några av de finaste och äldsta vinerna i världen.

Lombardiet är också känt för sitt rika kulturella och konstnärliga arv, såväl som sitt mångsidiga landskap, som inkluderar de italienska alperna, Po-dalen och sjödistriktet. Det är också hem för flera stora industriella och kommersiella centra.


Appellationer i Lombardiet


I Lombardiet finns det flera utsedda beteckningar (även kända som skyddade ursprungsbeteckningar eller SUB) för vin, ost och andra jordbruksprodukter. Dessa beteckningar är etablerade av Europeiska unionen och är avsedda att skydda och främja de unika egenskaperna hos dessa produkter, som är specifika för en viss region eller område.


Vinprovning i Lombardiet: Typer av viner


Lombardiet är en stor vinproducerande region i Italien och är hem för flera olika vinbeteckningar, eller skyddade ursprungsbeteckningar (PUB). Dessa viner klassificeras utifrån faktorer som den använda druvsorten, produktionsmetoden och ursprungsregionen.


Lombardiets unika geografi lämpar sig för ett brett utbud av vinstilar och druvor. Regionen är uppdelad i två huvudsakliga underregioner, Valtellina i norr och Oltrepò Pavese i söder.


Till exempel är Valtellina känt för sina skarpa, aromatiska vita som Riesling, Pinot Grigio och Chardonnay, såväl som sina mörka, fylliga röda som Nebbiolo och Barbera. Medan Oltrepò Pavese är känt för sina lätta och fruktiga röda viner som Barbera och Bonarda, och sina mousserande viner gjorda av Pinot Nero och Pinot Grigio druvor.


De viktigaste typerna av vin som produceras i Lombardiet inkluderar:


Mousserande vin: Lombardiet är hem för appellationen Franciacorta, som är känd för sitt mousserande vin av hög kvalitet som produceras med den traditionella metoden för jäsning på flaska.

Rött vin: Lombardiet producerar en mängd röda viner, inklusive de från appellationen Valtellina Superiore, gjorda av druvsorten Nebbiolo, och appellationen Oltrepo Pavese, gjorda av druvsorten Barbera.

Vitt vin: Lombardiet producerar ett antal vita viner, inklusive de från appellationen Garda Classico, gjorda av druvsorten Trebbiano di Lugana, och appellationen Oltrepo Pavese, gjord av druvsorten Pinot Bianco.

Rosévin: Lombardiet producerar också roséviner, som de från appellationen Oltrepo Pavese, gjorda av druvsorten Pinot Nero.

Utöver dessa huvudkategorier producerar Lombardiet en rad andra viner, inklusive dessertviner och starkviner. Regionen är känd för sin högkvalitativa och mångsidiga vinproduktion, med en mängd olika stilar för att passa olika smaker.


Populära viner från Lombardiet


Vinerna från Lombardiet Italien är kända för sin komplexitet och distinkta smakprofiler. Från skarpa vita till robusta röda, till distinkta mousserande viner, det finns något för alla i denna mångsidiga region i Italien. Med den perfekta matkombinationen kommer alla dessa viner att glänsa och göra en verkligt minnesvärd upplevelse.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!