Italien vingårdar / Vingårdar i Basilicata

Basilicata, Italien
Bästa vingårdar att besöka

Explore the top wine tours and tastings in Vingårdar i Basilicata

Carbone Vini
Carbone Vini
Carbone Vini
Besök och provsmakning

Carbone Vini

Host verified - Winalist
Organic Viticulture
Pris: från 20,00 €
1-50
Elena Fucci
Elena Fucci
Elena Fucci
Upptäck titelvärlden
Upptäck titelvärlden och gammal vintage

Elena Fucci

Host verified - Winalist
Pris: från 25,00 €
1-20
Cantine Re Manfredi
Cantine Re Manfredi
Cantine Re Manfredi
Resa för att upptäcka gamen

Cantine Re Manfredi

Host verified - Winalist
Sustainable viticulture
Pris: från 20,00 €
2-20

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Visitors ratings
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Basilicata, Italien

Matera
Matera
4.4 / 5 (4600 recensioner)
Inga upplevelser än
Kom och besök Matera , en av de mest unika och attraktiva städerna i Italien. Winalist erbjuder guidade turer i de bästa vingårdarna runt Mantera . Upplev en riktig vinprovningsupplevelse genom att boka online. Italiens vingårdskartan l�...

Vad du ska veta innan du besöker Vingårdar i Basilicata

Var ligger vinregionen Basilicata? +

Basilicata är en vinregion som ligger i den södra delen av Italien, som gränsar till Joniska havet i söder och Apenninerna i norr. Det ligger i regionen Basilicata, som ofta kallas "vristen" på den italienska halvön. Vinregionen är känd för att producera en rad röda, vita och mousserande viner från lokala druvsorter, inklusive Aglianico, Primitivo och Moscato, och är ett måste att besöka för vinälskare och alla som är intresserade av att utforska den rika vinkulturen i södra Italien.

What is Basilicata Italy known for? +

Unika viner : Basilicata är hem för en rad lokala druvsorter, inklusive Aglianico, Primitivo och Moscato, som används för att producera en rad röda, vita och mousserande viner med distinkta personligheter.

Kulturarv : Basilicata är en region med ett rikt kulturarv, med en lång och fascinerande historia som går tillbaka till antiken. Regionen är hem för flera historiska platser och landmärken, inklusive slott, kyrkor och andra arkitektoniska skatter, som ger besökarna en inblick i dess rika kulturarv.

Naturlig skönhet : Basilicata är omgiven av Apenninerna, och erbjuder fantastisk naturlig skönhet, med en rad landskap inklusive böljande kullar, orörda dalar och karga toppar.

Vilka är de viktigaste druvsorterna i vinregionen Basilicata? +

Aglianico : En röd druvsort som anses vara en av de viktigaste druvsorterna i Italien. Aglianico är känt för att producera fylliga, tanniska viner med en rik, komplex smakprofil.

Primitivo : En röd druvsort som är känd för att producera viner med hög alkoholhalt och rika, fruktiga smaker, inklusive svart frukt och krydda.

Moscato : En vit druvsort som används för att producera en rad söta och mousserande viner med en fräsch, fruktig smakprofil.


Vilken dialekt talas i Basilicata? +

Dialekten som talas i Basilicata, en region som ligger i den södra delen av Italien, är känd som Lucanian. Lucanian är en form av italienska som har influerats av flera lokala dialekter och kännetecknas av dess distinkta ordförråd, grammatik och uttal.

Förutom Lucanian talar många människor i Basilicata även italienska, som är det officiella språket i Italien. Användningen av lukaniska och andra lokala dialekter fortsätter dock att spela en viktig roll i regionens kultur och arv, och används ofta i vardagliga samtal och i traditionell musik och folkkonst.

Vad är några roliga fakta om Basilicata? +

Unik geografi : Basilicata ligger på "vristen" av den stövelformade italienska halvön, och gränsar till Apenninerna i norr och Joniska havet i söder.

Forntida historia : Basilicata har en rik och fascinerande historia som går tillbaka till antiken. Regionen var bebodd av flera olika civilisationer, inklusive grekerna, romarna och lukanerna, och har ett antal välbevarade antika ruiner och historiska platser.

Filmplats : Basilicata har använts som plats för flera filmer och tv-program, inklusive Hollywood-filmen "The Passion of the Christ" och den italienska tv-serien "Il Commissario Montalbano."

Traditionell musik : Basilicata är känd för sin traditionella musik, inklusive tarantella, en fartfylld folkdans som tros ha sitt ursprung i regionen.

Unikt kök : Basilicata är känt för sitt traditionella kök, som kännetecknas av enkla, rejäla rätter gjorda av lokala råvaror. Några av de mest kända rätterna från regionen inkluderar "orecchiette con cime di rapa" (orecchiette med kålrot) och "pietanze di cavallo" (hästköttsrätter).

Vilka vingårdar i regionen Vingårdar i Basilicata har öppet idag? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Vingårdar i Basilicata, click here.
Vad heter vinregionerna i Vingårdar i Basilicata? +
The main wine regions to visit in Vingårdar i Basilicata are:
Can I visit a winery as a group in Vingårdar i Basilicata? +
Here are the wine estates in Vingårdar i Basilicata that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Basilicata.
What are the best wineries for families in Vingårdar i Basilicata? +
The wine estates that offer the best tours and tastings for families are: View all wineries in Basilicata.
Which cities to visit in Vingårdar i Basilicata? +
The main cities to visit in Vingårdar i Basilicata are:

Appellations i Basilicata

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Basilicata. Omedelbar bokning utan avgift.

Winalist låter dig upptäcka vinvägen Basilicata , nära Puglia och sydväst om Kalabrien . Våra vinodlare, vingårdar och partnerkällare är öppna under veckan och på helgerna för att dela med sig av sin kunskap med dig genom ett besök i källare, en vinprovning eller en ovanlig vinaktivitet. Den italienska vingårdskartan gör att du enkelt kan hitta de bästa vingårdsturerna i Potenza och Matera! Njut av en DOC-vinprovningsupplevelse från Aglianico genom att boka online.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!