Italien vingårdar / Vingårdar i Molise

Molise, Italien
Bästa vingårdar att besöka

Explore the top wine tours and tastings in Vingårdar i Molise

Inga värdar i det området ännu..

Vi har för närvarande inga värdar i det området, försök att ändra din sökning.


Andra värdar i närheten

Carbone Vini
Carbone Vini
Carbone Vini
Besök och provsmakning

Carbone Vini

Host verified - Winalist
Organic Viticulture
Pris: från 20,00 €
1-50
Sacco Vignaioli Apuli
Sacco Vignaioli Apuli
Sacco Vignaioli Apuli
Premiumbesök av vårt företag

Sacco Vignaioli Apuli

Host verified - Winalist
Organic Viticulture
Pris: från 25,00 €
2-60
Fontana Candida
Fontana Candida
Fontana Candida
Vinprovning: Exklusivt
Vinprovning: Lyx
Vinprovning: Vertikal

Fontana Candida

Host verified - Winalist
Pris: från 37,00 €
4-25
Cantine Re Manfredi
Cantine Re Manfredi
Cantine Re Manfredi
Resa för att upptäcka gamen

Cantine Re Manfredi

Host verified - Winalist
Sustainable viticulture
Pris: från 20,00 €
2-20
Elena Fucci
Elena Fucci
Elena Fucci
Upptäck titelvärlden
Upptäck titelvärlden och gammal vintage

Elena Fucci

Host verified - Winalist
Pris: från 25,00 €
1-20

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Visitors ratings
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Molise, Italien

Campobasso
Campobasso
5 / 5 (8726 recensioner)
Inga upplevelser än

Vad du ska veta innan du besöker Vingårdar i Molise

Vad är Molise-regionen känd för? +

Molise är en region som ligger i södra Italien, som gränsar till Adriatiska havet i öster och Apenninerna i väster. Det är känt för sina fantastiska landskap, rika kulturarv och utsökta mat. Regionen är hem för böljande kullar, oländig kustlinje och de fantastiska Apenninerna, och det är också hem för flera skyddade områden, inklusive Abruzzo, Lazio och Molise National Park.

Molise har ett rikt kulturarv, med en rad historiska och kulturella platser, inklusive medeltida slott, antika ruiner och traditionella byar. Regionen är också känd för sin utsökta mat, som är starkt influerad av regionens kustläge och medelhavsklimat.

Utöver sitt kulinariska arv är Molise en relativt okänd vinodlingsregion som producerar högkvalitativa viner med hjälp av lokala druvsorter och traditionella vinframställningstekniker. Med sitt varma och soliga klimat, vänliga lokalbefolkningen och rika kulturarv är Molise en fascinerande och minnesvärd destination som är väl värd att utforska.

Vilka viner kommer från Molise? +

Några av de mest populära vinerna som produceras i regionen inkluderar:

  • Biferno : Ett rött vin gjort på druvsorten Montepulciano, Biferno är känt för sin rika, fylliga smak och aromer av mörk frukt och kryddor.
  • Pecorino : Ett vitt vin gjort på druvsorten Pecorino, Pecorino är känt för sin skarpa, fräscha smak och aromer av citrus och gröna äpplen.
  • Trebbiano d'Abruzzo : Ett vitt vin gjort på druvsorten Trebbiano, Trebbiano d'Abruzzo är känt för sin ljusa, fruktiga smak och aromer av päron och grönt äpple.
  • Aglianico del Molise: Aglianico del Molise är ett rött vin gjort på druvsorten Aglianico, och är känt för sin rika, fylliga smak och aromer av mörk frukt, läder och kryddor.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Molise för en vintur? +

Klimatet i Molise, Italien är övervägande medelhavsklimat, med varmt och soligt väder och en rad temperaturer under hela året.

Några av de bästa tiderna att besöka Molise är:

  • Vår (mars till maj) : Detta är en underbar tid att besöka Molise, eftersom vädret är milt och soligt, och regionens naturliga skönhet är som bäst, med frodiga gröna kullar och vilda blommor som blommar.
  • Sommar (juni till augusti) : Sommaren är den varmaste tiden på året i Molise, och det är en populär tid att besöka regionens vackra stränder och njuta av dess utsökta mat. Vädret är varmt och soligt, och temperaturen kan nå upp till de höga 80-talet och låga 90-talet (°F).
  • Höst (september till november) : Hösten är en vacker tid att besöka Molise, eftersom vädret är milt och soligt, och regionens vingårdar brinner av skördens färger. Detta är också en bra tid att utforska regionens kulturarv och prova dess utsökta mat.
  • Vinter (december till februari) : Vintern är den svalaste tiden på året i Molise, och temperaturen kan sjunka till de låga 40- och 50-talen (°F). Även om detta inte är den bästa tiden att besöka regionens stränder, är det en bra tid att utforska dess naturliga skönhet och njuta av dess mat i en mer fridfull och avslappnad miljö.

Sammantaget kommer den bästa tiden att besöka Molise att bero på dina personliga preferenser, men regionen är en vacker och intressant destination när som helst på året. Oavsett om du letar efter en varm och solig strandsemester, en fridfull och avkopplande tillflyktsort eller ett kulturellt och kulinariskt äventyr, har Molise något att erbjuda för alla.

What dialect is spoken in Molise? +

The dialect that is spoken in Molise, Italy is called Molise Croatian, which is a form of Slavic language that is distinct from the standard Italian language. Molise Croatian is a minority language that is spoken by a small community of people in the region, and it is considered to be an endangered language.

Vilka vingårdar i regionen Vingårdar i Molise har öppet idag? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Vingårdar i Molise, click here.
Vad heter vinregionerna i Vingårdar i Molise? +
The main wine regions to visit in Vingårdar i Molise are:
Can I visit a winery as a group in Vingårdar i Molise? +
Here are the wine estates in Vingårdar i Molise that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Molise.
What are the best wineries for families in Vingårdar i Molise? +
The wine estates that offer the best tours and tastings for families are: View all wineries in Molise.
Which cities to visit in Vingårdar i Molise? +
The main cities to visit in Vingårdar i Molise are:

Appellations i Molise

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Molise. Omedelbar bokning utan avgift.

Res på Molises vinrutt omgiven av regionerna Abruzzo , Lazio , Kampanien och Puglia . Den italienska vingårdskartan gör att du enkelt kan hitta de bästa Molise vingårdsturerna ! Våra vingårdar öppnar under veckan och på helgerna kommer gärna att hjälpa dig att upptäcka deras kunnande genom ett besök i källare, en vinprovning eller en ovanlig vinturismaktivitet. Njut av en vinprovningsupplevelse från Biferno Rosso, Falanghina del Molise och Pentro di Isernia genom att boka online.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!