Champagne Telmont

Champagne Damery, Frankrike
4 recensioner 5,0
Champagne Telmont
Telmont Champagne House grundades 1912 och ligger i Damery, nära Épernay. Huset skapades efter champagnerevolterna av Henri LHôpital, en modig vinodlare, och förblir idag familj och visionär: Bertrand LHôpital, chef för källare och vinodling, representerar den fjärde generationen.
Huset hävdar en uppförandelinje: vinet är bra om jorden är vacker. Efter att ha erhållit sin första AB-certifiering (ekologisk odling) 2017 på en del av sina tomter, och efter förvärvet av en majoritetsandel av Rémy Cointreau-gruppen, lanserar Telmont, 2021, ett aldrig tidigare skådat projekt i Champagne: "I jordens namn". Målet: att producera en champagne av mycket hög kvalitet, med stor respekt för miljön. Åtgärderna som genomförs avser omställningen till ekologisk vinodling av 100 % av dess egendom och vinodlingspartners tomter, bevarandet av den biologiska mångfalden och den drastiska minskningen av dess koldioxidavtryck. Initiativ har redan tagits och kommer att förstärkas: eliminering av presentförpackningar och andra onödiga förpackningar, minskning av flaskornas vikt, övergivande av genomskinliga flaskor som inte innehåller icke-återvunnet glas och flaskor i speciella format, övergivande av flygfrakt för transporten flaskor eller användning av förnybar energi. Huset har som mål att vara klimatpositivt 2030 och nettopositivt 2050.
Husets viner definieras av en unik stil, luftig och strukturerad, mellan spänning och friskhet, och av en subtil och balanserad syra, som säkerställer en imponerande längd i munnen. En Telmont-champagne är varken för överdådig eller för vinös utan strukturerad, tillgänglig och raffinerad. Den har en unik närvaro, kännetecknad av sin paradox: en strukturerad kropp och enastående lätthet.
Etiketter och priser
Högst rankad av besökare
5,0 Våra besökares favorit

Om

Champagne Telmont - Winalist

CHAMPAGNE J. DE TELMONT, Avenue de Champagne, Damery, France

Viner av Champagne Telmont

Vinpriser: 47,00 € - 213,00 €/flaska

Réserve Brut
Champagne
Réserve Brut
47,00 € inklusive skatter
Réserve Rosé
Champagne
Réserve Rosé
56,75 € inklusive skatter
Blanc de Blancs
Champagne
2012
Blanc de Blancs
131,00 € inklusive skatter
Blanc de Blancs Vinothèque OR
Champagne
2005
Blanc de Blancs Vinothèque OR
213,00 € inklusive skatter
Blanc de Noirs
Champagne
2014
Blanc de Noirs
121,00 € inklusive skatter
Réserve de la Terre
Champagne
Réserve de la Terre
66,00 € inklusive skatter

Högst rankad av besökare
5,0 Besökarnas val: Högsta betyg Denna värd fick fantastiska recensioner! Ett måste när du besöker regionen.

Recensioner av Champagne Telmont

4 recensioner
Dessa recensioner översattes av Google Traduction, de kan innehålla fel.
Eleonore Flagga fr
5,0
Privatiserad smakverkstad "njuter runt en bubbla" för 5 år sedan

Dagen var väldigt välorganiserad, vi hade en fantastisk tid! Jag kommer att upprepa upplevelsen nästa år med stort nöje!


Martine Flagga fr
5,0
Puzzle Hunting trail Curiocity vineyard or village för 5 år sedan

Vår lilla tillflyktsort i Grand Est tog oss till huset till Champagne J. de Telmont i Damery. Vi fick känna oss mycket välkomna med massor av leenden. Vi lämnade i vingårdarna under ledning av Bertrand och Philippe. Dränkt i sina ord och förklaringar har champagne inte längre några hemligheter för oss. Tillbaka på fastigheten blev vi inbjudna att smaka på en oförglömlig champagne-hotpot tillsammans med husets utmärkta nektarer. Vi tvekar inte


Søren Flagga us
5,0
The Instant Prestige för 5 år sedan

Vi var glada över att vi mottogs av Lucile som förklarade för oss champagnens utarbetande. Vi lärde oss mycket och vinerna är verkligen exceptionella. Om det är din första gång i Champagne, är det ett måste att göra en mästare!


Clémence Flagga fr
5,0
Puzzle Hunting trail Curiocity vineyard or village för 5 år sedan

Vår första gång i Champagne. Och slutligen tror jag att smakprojektet som erbjuds av J. de Telmont-huset är ett obligatoriskt steg innan jag ska upptäcka regionen. Vi kunde upptäcka alla stadier att skapa en Champagne men också lära oss att skilja de olika typerna av Champagne. Priset är till stor del motiverat jämfört med kvaliteten i det förflutna ögonblicket! Vi rekommenderar det!

Vanliga frågor
Var ligger Champagne Telmont?
Champagne Telmont ligger i Damery i vinregionen Champagne.

Du kanske också gillar i Champagne

Upptäck städer nära Champagne Telmont

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra månatliga reseguider och tips för dina vin- och spritresor, tillsammans med specialerbjudanden!

Ledande plattform för vin- och spritentusiaster samt världsresenärer.

1450+ vingårdar och destillerier som noggrant handplockats över hela världen.

Enkel bokning utan avgifter och kostnadsfri avbokning.