Champagne Telmont - Winalist
Champagne Telmont

Besök Champagne Telmont i Damery

Champagne Vintillverkare
Telmont Champagne House grundades 1912 och ligger i Damery, nära Épernay. Huset skapades efter champagnerevolterna av Henri LHôpital, en modig vinodlare, och förblir idag familj och visionär: Bertrand LHôpital, chef för källare och vinodling, representerar den fjärde generationen.
Huset hävdar en uppförandelinje: vinet är bra om jorden är vacker. Efter att ha erhållit sin första AB-certifiering (ekologisk odling) 2017 på en del av sina tomter, och efter förvärvet av en majoritetsandel av Rémy Cointreau-gruppen, lanserar Telmont, 2021, ett aldrig tidigare skådat projekt i Champagne: "I jordens namn". Målet: att producera en champagne av mycket hög kvalitet, med stor respekt för miljön. Åtgärderna som genomförs avser omställningen till ekologisk vinodling av 100 % av dess egendom och vinodlingspartners tomter, bevarandet av den biologiska mångfalden och den drastiska minskningen av dess koldioxidavtryck. Initiativ har redan tagits och kommer att förstärkas: eliminering av presentförpackningar och andra onödiga förpackningar, minskning av flaskornas vikt, övergivande av genomskinliga flaskor som inte innehåller icke-återvunnet glas och flaskor i speciella format, övergivande av flygfrakt för transporten flaskor eller användning av förnybar energi. Huset har som mål att vara klimatpositivt 2030 och nettopositivt 2050.
Husets viner definieras av en unik stil, luftig och strukturerad, mellan spänning och friskhet, och av en subtil och balanserad syra, som säkerställer en imponerande längd i munnen. En Telmont-champagne är varken för överdådig eller för vinös utan strukturerad, tillgänglig och raffinerad. Den har en unik närvaro, kännetecknad av sin paradox: en strukturerad kropp och enastående lätthet.

Vårt vin

Druvsorter som används

Chardonnay Pinot Meunier Pinot Noir

Vinpriser

20,00€ - 174,00€ per flaska

Kontakta oss om du vill veta mer om upplevelser på Champagne Telmont

Chatta med vårt resebyråteam och få all information du behöver för att planera ditt besök i Champagne.

Kontakta oss
Vägbeskrivning (extern länk)

CHAMPAGNE J. DE TELMONT, Avenue de Champagne, Damery, France Frankrike

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!