Boka de bästa källarturerna i Champagne

Winalist erbjuder dig en lista över de bästa källarbesöken, vinprovningar, promenader i hjärtat av Champagne vingårdar för att upptäcka vinodlare, vinodlare, producenter, skördare eller hus i Champagne-appellationen. Organiser bara din helg- eller vinturisms vistelse genom att boka en gratis Champagne-upplevelse, tillgänglig på lördag eller söndag. I december kan du också upptäcka julmarknaden i Reims. Upptäck snabbt åsikter och priser för de största kubéerna i Champagne.


Experiences around me
Wine map of Champagne

Vad ska jag besöka på Champagne-vinrutten?

Winalist erbjuder ett mycket stort antal upplevelser kring vinturism. Du kan göra en hel vinturism helg eller ta en rundtur i Reims champagnekällare till exempel under några timmar. För att göra ditt val, inget enklare, kan du använda sökfältet såväl som de olika alternativen som finns tillgängliga för dig: antal personer, pris, typ av upplevelse ... Du kan också enkelt hitta källare och provsmakningar i Champagne så att du kan smaka på de bästa kuvéerna i regionen.

De berömda champagnekällarna grupperas huvudsakligen i Reims med kritthölorna av champagne Taittinger, Epernay med till exempel det berömda huset Moët et Chandon, Troyes och i omgivningen, med inte mindre än 120 km gallerier avsedda för bevarande av champagne. Du kan också promenera genom vingården på Champagne-vinrutten för att hitta öppna områden! Eller gå i fotspåren av den berömda munken Dom Pérignon på Hautvillers gator.


Reims ligger 45 minuter från Paris med TGV (med tåg) eller 1,5 timmar med bil. Så snart du anländer, besök den berömda katedralen och ta dig tid att träffa de lokala vinodlare. Tack vare Winalist hittar du en lista över vinfastigheter öppna för allmänheten i Champagne (som sträcker sig till Epernay eller Troyes). Vår interaktiva karta hjälper dig att hitta områdena och planera dina aktiviteter i Champagne eller genom Champagne-turistvägen.

Besök och provsmakningar in the Champagne region

Turer / utflykter in the Champagne region

Måltider in the Champagne region

Oenologiska workshops in the Champagne region

promenader in the Champagne region

Refine your search by type of experience

Champagne druvsorter att veta

Pinot Noir växer på kalkstenen i Montagne de Reims och Côte de Bar . Med aromer av röd frukt ger det kroppen viner. Meunier är mer närvarande i Marne Valley och ger en touch av rundhet till blandningarna. Slutligen är Chardonnay en vit druvsort som representerar cirka 30% av Champagne-vinodlingarna, varav de flesta finns på Côte des blancs.Hur bokar jag en vinhelg i Champagne?

Med Winalist är vinturismen i Champagne bara ett klick bort! Upptäck partnervingårdar och slott i regionen, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka sedan din upplevelse på datumet och när du väljer, utan bokningsavgifter. Majoriteten av våra skördpartners öppnar sina dörrar för dig på lördag och söndag. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Champagne och Frankrike.


Champagne-regionen består av mer än 340 champagnehus, av vilka majoriteten ligger i Marne . Winalist erbjuder dig en karta över Champagne vingårdar för att enkelt hitta den upplevelse som passar dig, med familj, vänner, par eller ensam.

Boka din Winalist-vinupplevelse i Champagne nu och upptäck priserna på de bästa rankade vinerna i Champagne-regionen.

Best cities to visit in Champagne

Epernay

Epernay

4.8/5 (8803 reviews)
94 experiences

Épernays vackraste aveny är animerad av många upplevelser: pensionat, champagnebarer, provsmakningar, källarbesök, tematiska verkstäder, butiker. Du kan delta i det varje dag, året runt. För gourméerna finns små mat- och vinparn...


Reims

4.9/5 (9254 reviews)
52 experiences

Staden Reims har 30 meter under jord, en labyrint av källare där miljontals flaskor lagras, inklusive de största årgångarna i Champagne i världen. Det rekommenderas också att besöka källarna i dessa fantastiska Champagne-hus i Re...

Reims

Troyes

Troyes

4.4/5 (9751 reviews)
11 experiences

Omgivningarna i Troyes, Champagnes historiska huvudstad, döljer magnifika vingårdar. Den närmaste är 10 kilometer från staden, i Montgueux. Du kan smaka välsmakande mousserande viner där eftersom Aube är den näst största champag...

What you need to know before visiting Champagne

När besöker du Champagne? +
Vilken turistkrets att besöka Champagne under en helg? +
Hur hittar du vinrutten i Champagne? +
Är det möjligt att besöka källare med barn? +

Wine areas in Champagne

Vitryats Hills Côte de Sézanne Côte des Bar Côte des Blancs Montagne de Reims Vallée de la Marne

Discover other wine regions in Frankrike