Besök vingårdar, slott och vinkällare i Lorraine

Lorraine är ett litet vinodlingsområde som ligger mellan Meuse, Moselle och Meurthe-et-Moselle, och har några druvsorter (chardonnay, pinot noir, gamay, auxerrois) och ett tempererat klimat. Besök regionens vackraste vinkällare, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. Veckodagar och helger erbjuder våra partners dig de bästa vinupplevelserna i Lorraine.

Experiences around me
Wine map of Lorraine

Refine your search by type of experience

Upptäck vinerna från Lorraine under en autentisk upplevelse

Känner du till grått vin? Om du aldrig har smakat det är det här möjligheten att åka till Lorraine! Lorraine ligger öster om Île-de-France och är en region som producerar denna lokala specialitet, den mest kända är Vin gris de Toul. Det är en region genomsyrad av historia, som kan upptäckas tack vare alla vinodlare och vinhandlare som är winalistiska partner. Vinverkstäder för att förstå skillnaderna mellan de viktigaste druvsorterna, provsmakning tillsammans med ostar från regionen, eller till och med total nedsänkning i en domän under en helg. Lorraine-viner får ofta många positiva recensioner och bra betyg från specialister. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse på Winalist.fr.

Visste du ? På 1830-talet odlade Lorraine sina vinstockar på 34 000 hektar. Efter krig som följde varandra i regionen använder Lorraine bara 180 hektar för vinproduktion idag.


Vinvägarna i Lorraine

Upptäck Lorraines vinodling på Mosel vinrutt. AOC Côtes de Toul spridda över åtta producerande byar finns nära Laxou och Toul (Domaine de l'Ambroisie, Domaine Claude Vosgien, Domaine Régina, etc.). Moselle AOC och dess druvsorter Pinot Noir och Gris växer mellan Metz och Luxemburg. De röda, vita och rosévinerna i regionen kan upptäckas i vinodlarna i Marange Silvange, Malling eller till och med Rodemack.


Hur bokar jag en vinhelg i Lorraine?

Med Winalist är vinturism i Lorraine bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform kan du upptäcka vingårdar och slott som ser ut som du. Välj din nästa destination med hjälp av dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer. De flesta av våra partners skördare välkomnar dig på lördag och söndag under din vistelse. När din aktivitet har bokats får du en bekräftelse och en påminnelse. Winalist är den ledande vinturistplattformen i Lorraine och Frankrike.

See more

What you need to know before visiting Lorraine

Hur bokar jag en vinhelg i Lorraine? +
Vilka vinproducenter eller gårdar att besöka i Lorraine? +

Discover other wine regions in Frankrike