Besök vingårdar, slott och vinkällare i Lorraine

Lorraine är ett litet vinodlingsområde som ligger mellan Meuse, Moselle och Meurthe-et-Moselle, och har några druvsorter (chardonnay, pinot noir, gamay, auxerrois) och ett tempererat klimat. Besök regionens vackraste vinkällare, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. Veckodagar och helger erbjuder våra partners dig de bästa vinupplevelserna i Lorraine.

Experiences around me
Wine map of Lorraine

Upptäck Lorraines viner under en äkta upplevelse

Känner du grått vin? Om du aldrig har smakat på det är det här möjligheten att åka till Lorraine! Beläget i öster om Île-de-France, är Lorraine en region som producerar denna lokala specialitet, den mest kända är Vin gris de Toul. Det är en region som är genomsyren av historien, och den ska upptäckas tack vare alla vinodlare och vinhandlare som är partner till Winalist. Oenologiska workshops för att förstå skillnaderna mellan de viktigaste druvsorterna, provsmakning åtföljd av ostar från regionen eller till och med total nedsänkning i en domän under en helg. Lorraine viner får ofta många positiva recensioner och bra betyg från specialister. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse på Winalist.fr.

Visste du ? På 1830-talet odlade Lorraine vinstockar på 34 000 hektar. Efter krig som följde varandra i regionen använder Lorraine bara 180 hektar för vinproduktion idag.

Refine your search by type of experience


Vinrutterna i Lorraine

Upptäck vinodlingen i Lorraine på Moselle Wine Route. AOC Côtes de Toul som är spridd över 8 producerande byar finns nära Laxou och Toul (Domaine de l'Ambroisie, Domaine Claude Vosgien, Domaine Régina, etc.). Moselle AOC och dess druvsorter Pinot Noir och Gris växer mellan Metz och Luxemburg. De röda, vita och rosévinerna i regionen ska upptäckas i källarna hos vinodlare i Marange Silvange, Malling eller till och med Rodemack.


Hur bokar jag en vinhelg i Lorraine?

Med Winalist är vinturismen i Lorraine bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. De flesta av våra skördare välkomnar dig på lördag och söndag under din vistelse. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Lorraine och Frankrike.

What you need to know before visiting Lorraine

Hur bokar jag en vinhelg i Lorraine? +
Vilka vinproducenter eller gårdar att besöka i Lorraine? +

Discover other wine regions in Frankrike