Lorraine vingård
Best wine tastings & winery tours

Popular wineries to visit in Lorraine vineyards

Maison Lelièvre
Maison Lelièvre
Maison Lelièvre

Maison Lelièvre

Organic Viticulture
Price: from 18,00 €
1-6
Show Map

More filters

Instant booking
Only show instant booking listings
Time of the day
Type of host
Services
Cancellation Policy
Private or public ?

Private listings means you will be the only group on site during your experience. If the experience is public, you may be mixed with other groups

What you need to know before visiting Lorraine vingård

Hur bokar jag en vinhelg i Lorraine? +

Med Winalist är vinturismen i Lorraine bara ett klick bort! Tack vare vår forskningsplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats får du en bekräftelse och en påminnelse. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Lorraine och Frankrike.

Vilka vinproducenter eller gårdar att besöka i Lorraine? +

Château de Hattonchâtel, som också är en bostad med sitt prestigefyllda hotell. Missa inte Château de Gombervaux mellan Commercy och Vaucouleurs, liksom Rocher de Dabo, en symbolsk plats i regionen. Château de Lunéville, "Petit Versailles" i Lorraine, öppnar också sina dörrar för dig året runt.

Rodemack, dess citadell och dess medeltida trädgård ska upptäckas. Bland de vackraste byarna i Frankrike i Lorraine finns också Pont-à-Mousson, känd för sin magnifika underhållning under årets slut. En hög kulturplats, förskönad med en marina om du frestas av en prågresa.

Which wineries in the Lorraine vingård region are open today? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in the region Lorraine vingård, click here.
What are the most popular wineries in the Lorraine vingård region? +
The most popular wineries in the region Lorraine vingård are: See all the most popular wineries in the region Lorraine vingård.
Which wineries offer experiences for families in the Lorraine vingård region? +
The estates that offer the best wine experiences for families are: View all family-friendly estates in region Lorraine vingård.
Book your wine experiences in wineries, museums or guided tours in the region of Lorraine. Instant booking without fee.

En liten vinregion i Frankrike , Lorraine har några druvsorter (Chardonnay, Pinot Noir, Gamay, Auxerrois) och ett tempererat klimat. Besök de vackraste källarna i Lorraine , dela unika stunder med vinodlarna med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig de bästa vinupplevelserna i Lorraine.

Upptäck vinerna från Lorraine under en autentisk upplevelse

Känner du till det grå vinet? Om du aldrig har smakat det är det här möjligheten att åka till Lorraine! Lorraine ligger öster om Ile-de-France och är en region som producerar denna lokala specialitet, den mest kända är Vin gris de Toul. Det är en region genomsyrad av historia, att upptäckas tack vare alla Winalist-partners vinodlare och vinhandlare. Oenologiska workshops för att förstå skillnaderna mellan de viktigaste druvsorterna, provsmakning tillsammans med ostar från regionen, eller till och med total nedsänkning i en domän under en helg. Vinerna i Lorraine får ofta många positiva åsikter och bra betyg från specialister. Du hittar alltid en autentisk vinupplevelse på Winalist.fr.

Visste du ? På 1830-talet odlade Lorraine sina vinstockar på 34 000 hektar. Efter de på varandra följande krigen i regionen använder Lorraine idag bara 180 hektar för vinproduktion.


Vinrutterna i Lorraine

Upptäck vinodlingsrikedomen i Lorraine på vinvägen Mosel. AOC Côtes de Toul spridda över 8 producerande byar kan upptäckas nära Laxou och Toul (Domaine de l'Ambroisie, Domaine Claude Vosgien, Domaine Régina, etc.). Moselle AOC och dess druvsorter Pinot Noir och Gris växer mellan Metz och Luxemburg. De röda, vita och rosévinerna i regionen kan upptäckas i vinodlarnas vinodlare i Marange Silvange, Malling eller Rodemack.


Hur bokar man en oenologisk weekend i Lorraine?

Med Winalist är vinturismen i Lorraine bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck de vingårdar och slott som passar dig. Välj din nästa destination med hjälp av dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer. De flesta av våra samarbetsskördare välkomnar dig på lördag och söndag under din vistelse. När din aktivitet är bokad får du en bekräftelse och en påminnelse. Winalist är den ledande vinturismplattformen i Lorraine och Frankrike.

See more