Cognac vingård
Best wine tastings & winery tours

Popular wineries to visit in Cognac vineyards

Cognac Frapin
Cognac Frapin
Cognac Frapin

Cognac Frapin

Price: from 15,00 €
1-20
5 /5
(2 reviews)
Les Frères Moine
Les Frères Moine
Les Frères Moine

Les Frères Moine

Price: from 5,00 €
1-10
5 /5
(1 reviews)
Domaine Pasquet
Domaine Pasquet
Domaine Pasquet

Domaine Pasquet

Organic Viticulture
Price: from 16,00 €
2-12
4.7 /5
(3 reviews)
XO Madame
XO Madame
XO Madame

XO Madame

Price: from 170,00 €
2-8
Bourgoin Cognac
Bourgoin Cognac
Bourgoin Cognac

Bourgoin Cognac

Organic Viticulture
Price: from 25,00 €
2-50
Show Map

More filters

Instant booking
Only show instant booking listings
Time of the day
Type of host
Services
Cancellation Policy
Private or public ?

Private listings means you will be the only group on site during your experience. If the experience is public, you may be mixed with other groups

What you need to know before visiting Cognac vingård

Hur bokar jag en vinhelg i Cognac? +

Med Winalist är vinturismen i Cognac bara ett klick bort! Tack vare vår forskningsplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats får du en bekräftelse och en påminnelse. Winalist är den första plattformen för vinturism i Cognac och Frankrike.

När kommer jag till Cognac-regionen? +

Närvaron är mycket hög i augusti eftersom högsäsongen börjar i juli och slutar i september. Den perfekta månaden framöver är juni, med redan väldigt trevligt väder.

Vad ska man göra på en dag i Cognac? +

På morgonen gick en guidad tur i staden med historia, följt av en god lunch med lokalt vin. Lär dig sedan historien om regionala viner på Cognac Arts Museum.

Slutligen fördjupas guidningen på slottet som födde François 1er i eran för de stora kungarna i Frankrike.

Which wineries in the Cognac vingård region are open today? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in the region Cognac vingård, click here.
What are the wineries that accept groups in the Cognac vingård region? +
Here are the wine estates that can accommodate groups of 8 people minimum in the Cognac vingård for a visit and tasting: See all domains that can accommodate groups in the region Cognac vingård.
What are the most popular wineries in the Cognac vingård region? +
Which wineries offer experiences for families in the Cognac vingård region? +
The estates that offer the best wine experiences for families are: View all family-friendly estates in region Cognac vingård.
Book your wine experiences in wineries, museums or guided tours in the region of Cognac. Instant booking without fee.

Besök de stora Cognac egendomarna. Winalist erbjuder dig de bästa vinaktiviteterna i Cognac-regionen. Boka ett godsbesök tillsammans med en vinprovning för att upptäcka det kulturella, arkitektoniska och gastronomiska arvet.


Bland vinregionerna i Frankrike inbjuder Winalist dig att upptäcka de bästa turerna och provsmakningarna i Cognac-regionen. Besök de vackraste vinkällarna, dela unika stunder med vinodlarna som familj, ensam, med vänner eller välj en provsmakning i ett konjakslott. På vardagar och helger erbjuder våra partners de bästa vinupplevelserna.


Upptäck Cognac under en autentisk upplevelse

Regionen Charentes, Poitou-Charentes eller Cognac välkomnar dig med öppna armar för en tidlös paus. Vingården av vita viner par excellence är full av oenologer, stora hus och vingårdar som gärna välkomnar dig för att uppleva en unik stund kring lokala rätter och drycker. Deras viner får många positiva recensioner tack vare betyg från specialister. Oenologiska workshops, besök i källare för att lära dig allt om regionala druvsorter, eller till och med helger på slottet, från de mest traditionella till de mest originella upplevelserna kan upptäckas bland vårt urval av partnervinodlare. Du kommer alltid att hitta en autentisk enologisk upplevelse med en Winalist-partner för att upptäcka de många vita druvsorterna.

Bra att veta: Cognac är en vinregion, men det är också namnet på en välkänd stark likör. Denna eau-de-vie är en kontrollerad ursprungsbeteckning som måste tillverkas uteslutande i denna region. Ett dekret definierar crus som är behöriga att producera den berömda Cognac.

Vinrutterna i Cognac.

I Charente Maritime, Angoulême, Saintes och staden Cognac är några av de viktigaste besöken i regionen för att upptäcka ett konjakhus och regionens vinodlingskunnande. Under hela året välkomnar de största husen dig för olika besök och provningar (Martell, Henessy, etc.). Genom att korsa de många byarna med romansk arkitektur hittar du på din väg många fler konfidentiella vinodlare som främst producerar vitt vin från druvsorterna Ugni Blanc och Colombard. Missa inte att smaka på den goda Pineau des Charentes, en aperitif gjord på druvmust blandad med eau-de-vie innan den lagras på ekfat. Den första kursen "Le Cognac et la vigne" introducerar dig till vinkulturen. Avresa från Saintes passerar den genom Saint-Jean d'Angely, Burie, Cognac och Aigre. Fortfarande avgår från Saintes, den andra vinvägen tar dig till Angoulême via Jarnac och Châteauneuf-sur-Charente längs Charente. Stenvägen från Saintes till Gémozac eller från Cognac till Blanzac heter så eftersom den korsar kalkstensjordarna i regionen, samtidigt som du upptäcker de romerska lämningarna och vinkällarna i södra Charente.


Hur bokar man en oenologisk helg i Cognac?

Med Winalist är vinturismen i Cognac bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck de vingårdar och slott som passar dig. Välj din nästa destination med hjälp av dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer. När din aktivitet är bokad får du en bekräftelse och en påminnelse. De flesta av våra samarbetsskördare välkomnar dig på lördag och söndag under din vistelse. Winalist är den första vinturismplattformen i Cognac och i Frankrike.

Under din vistelse i Cognac-regionen kommer du med största sannolikhet att vilja promenera genom de slott och gods som kantar vinvägen. Vingårdarna som finns på Winalist i hela Frankrike erbjuder flera aktiviteter för en dag rik på upptäckter och smaker. Efter att ha njutit av en guidad tur på en egendom kan du till exempel smaka på vinerna som produceras direkt i producentens källare, eller till och med ha en picknick mitt bland vinrankorna. Du kommer att upptäcka hur du bäst uppskattar Pineau des Charentes från La Rochelle till Angoulême. Från odling till tappning avslöjar våra partnerodlare några välbevarade hemligheter i generationer. Det finns något för alla smaker och alla plånböcker. Vissa aktiviteter är också tillgängliga för grupper, en bra idé för ett originellt affärsseminarium. Winalists sökmotor erbjuder flera besök som avslutas med en provning, dagtid och på helger. För att boka din oenologiska aktivitet är allt du behöver göra att välja dina kriterier och låta dig guidas. Verifiera helt enkelt med några få klick. Vill du erbjuda en upplevelse till en vinälskare? Tänk på presentkortet Winalist! Helt anpassningsbar, det är en bra överraskning som definitivt gäller för alla våra aktiviteter.

See more