Vinturism i Cognac: Besök vingårdar och vinodlare

Vinerna från Cognac är mer än 76 000 hektar vinstockar och inte mindre än 6 benämningar, fördelade på fyra avdelningar: Dordogne, Deux-Sèvres, Charente och Charente-Maritime. Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa vinupplevelserna i Cognac-regionen. Besök de vackraste vinkällarna, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig det bästa av vinupplevelser.

Experiences around me
Wine map of Cognac

Upptäck Cognac under en äkta upplevelse

Charentesregionen välkomnar dig med öppna armar för en tidlös parentes. Vingården vingården är i högsta grad full av vinexperter, fantastiska hus och vingårdar som gärna välkomnar dig för att uppleva ett unikt ögonblick runt mat och dryck i regionen. Deras viner samlar in många positiva åsikter tack vare experterna. Vinframställningsworkshops, källarbesök för att lära sig allt om regionala druvsorter eller till och med helger i slottet, upplevelser från det mest traditionella till det mest originella ska upptäckas bland vårt urval av vinodlare. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.

Bra att veta: Cognac är en vinregion, men det är också namnet på en välkänd stark alkohol. Denna eau-de-vie är en kontrollerad ursprungsbeteckning som endast måste produceras i denna region. Ett dekret avgränsar årgångarna som har tillstånd att producera den berömda Cognac.

Besök och provsmakningar in the Cognac region

Refine your search by type of experience

Cognac-vinvägarna

Angoulême, Saintes och Cognac är bland regionens måste-besök. Under året välkomnar de största husen dig för olika turer och provsmakningar (Martell, Henessy, etc.). När du korsar de många byarna med romansk arkitektur, hittar du på vägen ett bra antal mer konfidentiella vinodlare, mestadels som producerar vitt vin tillverkat av druvsorter från Ugni Blanc och Colombard. Missa inte att smaka på den goda Pineau des Charentes, en aperitif tillverkad av druvmust blandat med konjak innan den åldras i ekfat. Den första vägen som heter "Le Cognac et la vigne" introducerar dig till vinkultur. Från Saintes passerar det genom Saint-Jean d'Angely, Burie, Cognac och Aigre. Den andra vinrutten tar dig fortfarande från Saintes och tar dig till Angoulême via Jarnac och Châteauneuf-sur-Charente längs Charente. Stenvägen från Saintes till Gémozac eller från Cognac till Blanzac kallas så eftersom den korsar regionens kalkstensmark, samtidigt som du får upptäcka de romerska resterna och vinkällarna i söder om Charente.


Hur bokar jag en vinhelg i Cognac?

Med Winalist är vinturismen i Cognac bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. De flesta av våra skördare välkomnar dig på lördag och söndag under din vistelse. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Cognac och Frankrike.

What you need to know before visiting Cognac

Hur bokar jag en vinhelg i Cognac? +
När kommer jag till Cognac-regionen? +
Vad ska man göra på en dag i Cognac? +

Discover other wine regions in Frankrike