Vinturism i Jura: Besök vingårdar, källare och vinodlare

Upptäck Jura's mycket olika vingård. På ett område på 1 850 hektar samexisterar inte mindre än 4 Appellations d'Origine Contrôlée: Arbois, Côtes du Jura, Etoile, Château-Chalon och 3 AOC-produkter: Marc du Jura, Crémant och Macvin du Jura. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i vingårdar, slott och källare i Jura-regionen. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av denna anmärkningsvärda arvsområde under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!

Experiences around me
Wine map of Jura

Upptäck Jura-vinerna under en äkta upplevelse

Vingården Jura ligger i den enda avdelningen i Jura. En vingård som får dig att upptäcka unika druvsorter i världen över 100 kilometer från norr till söder.

Vinområdena i Jura är mycket gamla gods men är fortfarande lite kända. Vinerna är däremot av hög kvalitet tack vare bland annat en jord som man kan beteckna som atypisk. Vingårdarna planeras faktiskt på en höjd av cirka 300 meter och klimatförhållandena utgör en verklig utmaning för vinstockarna. Druvsorter och odlingsmetoder väljs därför noggrant. De druvsorter som vi hittar mest är då Pinot Noir, Chardonnay men också Poulsard, Trousseau och Savagnin. Du kommer att kunna upptäcka en stor mångfald av röda, vita och roséviner men också mousserande viner och särskilt det berömda gula vinet. Bland dem kan vi nämna Arbois, Arbois Pupillin och Châteaux-Chalon . Upptäck detta typiska vin tack vare Winalist och dess många besök, provsmakningar och vinturismaktiviteter.


Denna vinregion har mer än 100 vinhandlare och vinodlare som alla engagerar sig i en kvalitetsstrategi runt turistmottagningen. Ensam, med familj eller vänner, gör dessa yrkesmän att du upptäcker deras kunskap och alla smaker från Jura, drivna av passionen för deras land. Du kommer oundvikligen att hitta den vinupplevelse som passar dig.

Visste du ? Jura gult vin anses vara ett av de 5 bästa torra vita vinerna i världen. Eftersom den är i kontakt med luft, kan den vända vinäger, men kan också skydda sig genom att utveckla en slöja av jäst som ger den specifika och starka aromer. De är ofta högt rankade och får många positiva recensioner.

Refine your search by type of experience


Hur bokar jag en vinhelg i Jura?

Med Winalist är vinturismen i Jura bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse bland de slots som erbjuds av våra partners. När din aktivitet har bokats, kommer du att få en bekräftelse från oss. En stor del av våra skördare välkomnar dig på lördagar och på söndagar för en vistelse i vinturism. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Jura och Frankrike.

What you need to know before visiting Jura

Vilka byar att besöka i Jura? +
Var ska jag ut i helgen i Jura? +

Discover other wine regions in Frankrike