Vinturism i kunskap: Besök vingårdar, källare och vinodlare

Vid foten av de franska Alperna är vingårdarna i Savoie som ligger upp till 500 meters höjd en originalupplevelse för alla vinälskare. Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa vinupplevelserna i Savoie. Besök de vackraste vinkällarna, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig en vinupplevelse som passar dig.

Experiences around me
Wine map of Savoie

Upptäck Savoie-vinerna under en äkta upplevelse

Vinodlingsområdet i Savoie täcker 2 100 hektar. Det finns tre regionala beteckningar (Savoie, Seyssel, Roussette de Savoie) som produceras i de fyra avdelningarna i Haute-Savoie, Savoie, Ain och Isère. När du promenerar i denna vingård kan du upptäcka hela rikedomen i arvet i regionen. Oenologiska workshops, vinprovning åtföljd av ost eller till och med helg i en stuga, de mest autentiska upplevelserna ska upptäckas bland vårt urval av vinodlare. Bergälskare, Savoys vinodlingslandskap väntar på dig för en unik vistelse i vinturism. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.


Att veta: Savoyard-vingården är idealisk för älskare av vitt vin, med minst 70% av produktionen kommer från vita druvsorter. En majoritet av de 23 druvorna av Savoie är av lokalt ursprung. Historien berättar emellertid att Savoy fruktfladdermus importerades från Cypern under korstågen.

Refine your search by type of experience

Vinrutterna i Savoie

Det finns 3 vinrutter i Savoie. Chautagne och Jongieux-vägen från Chambéry till Bourget du Lac kommer att presentera Marestelet-, Jongieux- och Monthoux-vinerna. Följ Rhône till din nästa mellanlandning: staden Seyssel och dess vinkällare. Fortsätter du vägen till Aix-les-Bains, korsar du Roussettes territorium. Om du börjar din resa i Chambéry, ta dig söderut för att upptäcka Isérs vinstockar. I Thonon-les-Bains kan du gå runt Genèvesjön och smaka välsmakande vita viner (marignan, marin, crepe, etc.) under hela din resa.


Hur bokar jag en vinhelg i Savoie?

Med Winalist är vinturismen i Savoie bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. De flesta av våra skördpartners i regionen välkomnar dig på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Savoie och Frankrike.

What you need to know before visiting Savoie

Hur bokar jag en vinhelg i Savoie? +
Vilka gods och vinodlare att besöka i Savoie? +
När kommer jag till Savoie? +
Vilken krets för en dag i Savoie? +

Discover other wine regions in Frankrike