Vinturism i kunskap: Besök vingårdar, källare och vinodlare

Vid foten av Alperna i Frankrike är Savoie-vingårdarna upp till 500 meters höjd en originalupplevelse för alla vinälskare. Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa vinupplevelserna i Savoie . Besök de vackraste vinkällarna, dela unika stunder med vinodlarna med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig en oenologisk upplevelse som passar dig.

Experiences around me
Wine map of Savoie
 • Cave Chez Nathalie
 • Mots et Vins
 • Maison Bonnard
 • Domaine De L'idylle

Besök och provsmakningar in the Savoie region

 • Winery tour and tasting
  Domaine De L'idylle

  Domaine De L'idylle

  Winery tour and tasting

  From 8,00 € / person • 1h00

  instant booking
 • Guided tour of the Alps terroir
  Domaine De L'idylle

  Domaine De L'idylle

  Guided tour of the Alps terroir

  From 30,00 € / person • 2h00

See on a map Besök och provsmakningar Savoie

Refine your search by type of experience

What you need to know before visiting Savoie

Hur bokar jag en vinhelg i Savoie? +
Vilka gods och vinodlare att besöka i Savoie? +
När kommer jag till Savoie? +
Vilken krets för en dag i Savoie? +

Discover other wine regions in Frankrike

Upptäck Savoie-vinerna under en autentisk upplevelse

Vinodlingsområdet i Savoie täcker 2 100 hektar. Det finns tre regionala appellationer (Savoie, Seyssel, Roussette de Savoie) som produceras i de fyra avdelningarna Haute-Savoie, Savoie, Ain och Isère. När du promenerar i den här vingården kommer du att kunna upptäcka all rikedom av regionens arv. Oenologiska workshops, vinprovning tillsammans med ost eller till och med helg i en stuga, de mest autentiska upplevelserna kan upptäckas bland vårt urval av vinodlingspartners. Bergälskare, vinodlingslandskapet i Savoy väntar på dig för en unik vinturismvistelse. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.


Bra att veta: Savoyard-vingården är perfekt för älskare av vitt vin, med minst 70% av produktionen från vita druvsorter. En majoritet av de 23 Savoie druvsorterna är av lokalt ursprung. Historien säger dock att Savoy-fruktfladden importerades från Cypern under korstågen.

Vinvägarna i Savoie

Det finns 3 vinrutter i Savoie. Chautagne och Jongieux-rutten från Chambéry till Bourget du Lac får dig att upptäcka vinerna från Marestelet, Jongieux och Monthoux. Följ Rhône till nästa mellanlandning: staden Seyssel och dess vinkällare. Fortsätter du vägen mot Aix-les-Bains, korsar du territoriet Roussette. Om du börjar din resa i Chambéry, åk söderut för att upptäcka vinrankorna i Isère. I Thonon-les-Bains kan du gå runt Genèvesjön och smaka på goda vita viner (marignan, marin, crepy, etc.) under hela din resa.


Hur bokar jag en vinhelg i Savoie?

Med Winalist är vinturismen i Savoie bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform kan du upptäcka vingårdar och slott som ser ut som du. Välj din nästa destination med hjälp av dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer. När din aktivitet har bokats får du en bekräftelse och en påminnelse. De flesta av våra skördepartners i regionen välkomnar dig på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande vinturistplattformen i Savoie och Frankrike.

See more

What are the appellations in Savoie wine region?

+