Frankrike / Savoy vingård

Savoie, Frankrike
Bästa vinprovningar och vingårdsturer

Populära vingårdar att besöka i Savoie vingårdar

Domaine De L'idylle
Domaine De L'idylle
Domaine De L'idylle

Domaine De L'idylle

Snabbbokning Organic Viticulture
Pris: från 13,00 €
4-30
Visa karta

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Vad du ska veta innan du besöker Savoy vingård

Hur bokar jag en vinhelg i Savoie? +

Med Winalist är vinturismen i Savoy bara ett klick bort! Tack vare vår forskningsplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats får du en bekräftelse och en påminnelse. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Savoy och Frankrike.

Vilka gods och vinodlare att besöka i Savoie? +

Hästsko cirque och dess kalksten klippor. La Mer de Glace, den största glaciären i Frankrike och dess museum, öppnar året runt i Chamonix. Slottet i Menthon Saint-Bernard som dominerar sjön Annecy, och fortarna i Esseillon påminner oss om att Savoy var ett omtvistat land. Slutligen är Hautecombe Abbey vid sjön Bourget ett monument att besöka absolut om du kommer till Savoie.

När kommer jag till Savoie? +

Alla säsonger har sin egenart i Savoy. Vänta på skidsäsongen för vintersportentusiaster. Men Savoy är lika trevlig på sommaren för vandrings- och vinrutter. Vår favorit är turnén i Genèvesjön i början av hösten.

Vilken krets för en dag i Savoie? +

Om du bara måste välja en aktivitet att göra under dagen under din vistelse i Savoie, rekommenderar Winalist att du kommer till Chamonix. Du kan besöka Mer de Glace eller klättra upp till toppen av Aiguille du Midi med linbana för en otrolig utsikt över Mont Blanc.

Vilka vingårdar i regionen Savoy vingård har öppet idag? +
För att upptäcka vingårdar, källare och slott som är öppna idag i regionen Savoy vingård, klicka här .
Vad heter vinregionerna i Savoy vingård? +
Vilka vingårdar tar emot grupper i Savoy vingård-regionen? +
Här är vingårdarna som kan ta emot grupper om minst 8 personer i Savoy vingård för ett besök och provsmakning: Se alla domäner som kan ta emot grupper i regionen Savoy vingård.
Vilka är de mest populära vingårdarna i Savoy vingård-regionen? +
De mest populära vingårdarna i regionen Savoy vingård är: Se alla de mest populära vingårdarna i regionen Savoy vingård.
Vilka vingårdar erbjuder upplevelser för familjer i regionen Savoy vingård? +
De gods som erbjuder de bästa vinupplevelserna för familjer är: Visa alla familjevänliga fastigheter i region Savoy vingård.

Appellations i Savoie

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Savoie. Omedelbar bokning utan avgift.

Vid foten av Alperna i Frankrike är Savoys vingårdar uppe på upp till 500 meter över havet en originell upplevelse för alla vinälskare. Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa vinupplevelserna i Savoie . Besök de vackraste vinkällarna, dela unika stunder med vinodlarna med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig en enologisk upplevelse som passar dig.

Upptäck Savoys viner under en autentisk upplevelse

Vinodlingsområdet i Savoie sträcker sig över 2100 hektar. Det finns 3 regionala appellationer (Savoie, Seyssel, Roussette de Savoie) som produceras i de fyra departementen Haute-Savoie, Savoie, Ain och Isère. Medan du promenerar i denna vingård kommer du att kunna upptäcka hela rikedomen i regionens arv. Oenologiska workshops, vinprovning tillsammans med ost, eller till och med en helg i en chalet, de mest autentiska upplevelserna kan upptäckas bland vårt urval av vinodlarpartners. Bergälskare, Savoies vinodlingslandskap väntar på dig för en unik vinturismvistelse. Du hittar alltid en autentisk vinupplevelse med en Winalist-partner.


Att veta: Savoyards vingård är idealisk för älskare av vitt vin, med minst 70 % av produktionen kommer från vita druvsorter. En majoritet av de 23 druvsorterna från Savoie är av lokalt ursprung. Men historien säger att Savoyfruktfladdermusen importerades från Cypern under korstågen.

Vinrutterna i Savoie

Det finns 3 vinrutter i Savoie. Vägen från Chautagne och Jongieux de Chambéry till Bourget du Lac får dig att upptäcka vinerna från Marestelet, Jongieux och Monthoux. Följ Rhône till din nästa mellanlandning: staden Seyssel och dess vinkällare. Fortsätter du din rutt mot Aix-les-Bains, korsar du Roussettes territorium. Om du börjar din resa i Chambéry, bege dig söderut för att upptäcka vingårdarna i Isère. I Thonon-les-bains kan du ta en rundtur i Genèvesjön och smaka på läckra vita viner (marignan, marin, crépy, etc.) under hela din resa.


Hur bokar man en oenologisk weekend i Savoie?

Med Winalist är vinturismen i Savoie bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck de vingårdar och slott som passar dig. Välj din nästa destination med hjälp av dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer. När din aktivitet är bokad får du en bekräftelse och en påminnelse. Våra skördepartners i regionen välkomnar dig till största delen på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Savoie och Frankrike.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!