Vinturism i Île-de-France: Delta i smakverkstäder

Även om det inte är den mest kända regionen för sin vinproduktion, har Île-de-France odlat vinstockar på sitt land sedan romartiden. Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa vinupplevelserna från vinodlare i regionen. Besök de parisiska vinkällarna och njut av en provsmakning hos en producent i Yvelines. Eller upptäck vinrankorna i Montmartre, i det 18: e arrondissementet. Överraskande och unik. Jardin des Plantes producerar också vin med nästan 250 vinstockar.

Experiences around me
Wine map of Ile-de-France

Upptäck vinerna i regionen Île-de-France

Vinhändelser i och runt Paris är många. Du kan mycket enkelt hitta bra vinhandlare som erbjuder lokala viner och andra från hela Frankrike. Vissa Île-de-France viner får många positiva åsikter. Argenteuil-vin har utsetts till det bästa vinet i Paris-regionen flera gånger. Suresnes-vingården är också känd i regionen. Vinrankor växer i Sceaux, Chaville, Boulogne-Billancourt (Merlot) eller Rueil-Malmaison. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.

Visste du ? Högst täcktes 42 000 hektar med vinstockar i Île-de-France. Och vinet var av kvalitet, eftersom det tjänade till att släcka törsten av gästerna vid kungliga bord.

Refine your search by type of experience

Vinrutterna i Île-de-France

Möt på Butte Montmartre för att starta din resa. Cirka 2000 vinstockar av Gamay och Pinot Noir planteras där. "Clos Montmartre" producerar 1500 flaskor varje år. Villepinte är din nästa destination. Kom och smak på en Chardonnay i hjärtat av Sausset-parken. Ta sedan riktningen mot Suresnes. Sedan 1600-talet har vin odlats där. I dag säljer tre kuvéer mer än 4000 flaskor vitt vin varje år (torrt och halvtorrt). På Château de Versailles besöker du 20 hektar vinrankor från Cabernet och Merlot. Slutligen i Thomery i Seine-et-Marne, upptäck de gyllene chassellerna i Fontainebleau, en druva som har odlats sedan början av 1700-talet.


Hur bokar jag en oenologisk helg i Île-de-France?

Ange bara dina sökkriterier på Winalist! För att hitta den vinupplevelse som verkligen passar dig väljer vi de bästa partnervingårdar och slott för dig. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. Våra skördpartners välkomnar dig också på lördagar och söndagar för det mesta. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Île-de-France.

Best cities to visit in Ile-de-France

Paris

Paris

4.8/5 (9604 reviews)
1 experience

Lusten att se nya horisonter känns men du kan inte komma till andra änden av Frankrike? Berätta inte mer. Vi har lösningen: varför gå långt när skönheten är nära hemmet?


Paris, Frankrikes huvudstad och kärle...

What you need to know before visiting Ile-de-France

Finns det källare att besöka i Paris? +
Hur gör jag vinturism runt Paris? +

Discover other wine regions in Frankrike