Besök gods och vinodlare i Provence

Upptäck denna vingård i södra Frankrike som badas av soltankarna i ett medelhavsklimat och som föreslår ett stort utbud av viner. Winalist hjälper dig att hitta de bästa visiterna, provsmakningarna och aktiviteterna i regionen.

Experiences around me

Av vilka skäl kan du besöka Provence?

Denna region ligger bara 3 timmar från huvudstaden. Detta är en region som representerar 30 000 hektar vingårdar belägna på kullarna, dalarna och bergen. Marken är främst kalkstenar och gör det möjligt för regionen att föreslå ett stort utbud av viner. Även om detta är en region som är specialiserad på att tillverka riktigt fruktig rosé producerar den också kraftfulla röda viner och delikata vita viner. Regionernas beteckningar producerar dessa tre sorters viner men också några förstärkta viner. Liksom i Côte du Rhône spelar mistralen med vingården och samtidigt gynnar dess välbefinnande. Upptäck denna fantastiska jord och dessa läckra viner tack vare Winalist och dess stora urval av besök, provsmakningar och aktiviteter.

All experiences in Provence

Our featured partners in Provence

Gå och cykla in Provence

Appellations in Provence

Les Baux-de-Provence Salon-de-Provence Coteaux d'Aix-en-Provence Palette Côtes de Provence Bandol Coteaux Varois Coteaux de Pierrevert Bellet Cassis

Sub-region in Provence

Prefer a tailor-made wine stay ?

Let our team find you a perfect wine experience based on your requirements.