Vinturism i Provence: Besök vingårdarna i södra Frankrike

Provence är känt för sina roséviner och är också en region med röda viner. Mellan Alperna och Medelhavet, från Nice till Arles, kom och upptäck det provencalska landskapet mellan massiv och olivträd. Winalist inbjuder dig att upptäcka denna spektakulära region och njuta av de vackraste landskapen runt ett glas vin.

Experiences around me
Wine map of Provence

Upptäck Provences viner under en autentisk upplevelse

Tre benämningar utgör den stora majoriteten av regionens viner: Côtes de Provence , Coteaux d'Aix-en-Provence och Coteaux de Varois i Provence . Vingården sträcker sig mellan Var och Bouches-du-Rhône, samt en del av Alpes Maritimes. Enligt forntida provencalska vinodlingstraditioner blandas mer än 12 vita och röda druvsorter för att pressa 89% rosévin från all regionens vinproduktion. Många roséviner sticker ut, samlar in många positiva åsikter och bra märken. Vinframställningsworkshops, provsmakningar med ost, helger vid havet, de bästa upplevelserna ska upptäckas bland vårt urval av vinodlingspartners. Älskare av söderna och lukten av cikader kommer till Provence. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.

Besök och provsmakningar in the Provence region

Måltider in the Provence region

Oenologiska workshops in the Provence region

Turer / utflykter in the Provence region

Refine your search by type of experience


Vinrutterna i Provence

Vinvägen Aix-en-Provence mellan Châteauneuf-le-Rouge och Lourmarin får dig att upptäcka det lokala terroirets särdrag. Du lär dig allt du behöver veta om olivoljeproduktion, medan du besöker vackra vingårdar (Chateau Paradis, Chateau de la Galinière) och passerar genom vackra byar innan du avslutar din resa i Lourmarin. Rutten Côtes de Provence i Saint-Tropez-regionen tar dig med på en rundtur i jordbruket och producenterna i Medelhavet. Domaine de la Croix (klassificerad tillväxt) är också värt en omväg. Några kilometer före Saint-Tropez erbjuder Château de Saint-Maur också några vackra årgångar. Mindre känd, men lika charmig, kommer Bandol-vägen och den vina vinrutten också att förvåna dig.


Hur bokar jag en vinhelg i Provence?

Med Winalist är vinturism i Provence designad för dig: Tack vare vår forskningsplattform, upptäck de vinupplevelser som passar dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. De flesta av våra skördare välkomnar dig på lördag och söndag under din vistelse. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Provence och Frankrike.

Best cities to visit in Provence

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

4.3/5 (3584 reviews)
9 experiences

Beräknas vara Provence kulturhuvudstad och franska favoritstaden att bosätta sig på eftersom det är bra att bo i, dess omgivningar är lika charmiga. Vinboarna som finns där utsmyckar lokalerna ytterligare.


Nice

4.7/5 (1434 reviews)
7 experiences

Nice är en stad som ligger i sydöstra Frankrike. Det är också den ekonomiska och kulturella huvudstaden vid Alpes-Maritimes-avdelningen på Côte d'Azur. Nice är beläget mellan havet och bergen, så det är den perfekta platsen att ...

Nice

What you need to know before visiting Provence

Hur bokar jag en vinhelg i Provence? +
Vilka är de vackraste byarna att besöka i Provence? +
När kommer jag till Provence? +

Appellations in Provence

Wine areas in Provence

Bouches-du-Rhône Haute-Provence Var

Discover other wine regions in Frankrike