Vinturism i Beaujolais: Upptäck regionens vinodlare

Beaujolais är en idealisk region för en vinrelaterad vistelse. För att smaka på Beaujolais Nouveau, tillbringa en helg på landsbygden eller ta en rundtur i vinkällarna med bil. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i vingårdar, slott och källare i Beaujolais-regionen. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av denna anmärkningsvärda arvsområde under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!

Experiences around me
Wine map of Beaujolais

Besök Beaujolais vingårdar och vinkällare

Detta prime-vin finns under två benämningar: Appellation d'Origine Contrôlée Beaujolais och Beaujolais-Village. Till försäljning över hela världen från och med tredje torsdagen i november är detta ljusa och delikata röda vin (mycket) lätt att dricka. För att ta reda på det, gå till Villefranche-sur-Saône och Beaujeu. De tusentals hektar vinstockar som gränsar till Saône väntar på dig! Du kommer att kunna smaka vissa årgångar där direkt i källaren och lära dig allt om Beaujolais framställning och historia. Med hjälp av en guide eller direkt med vinodlare. Upptäck de bästa Beaujolais vinupplevelserna med bara några klick.

Visste du ? Mer än 100 festivaler kopplade till Beaujolais Nouveau är organiserade i regionen. Den mest berömda festivalen, Les Sarmentelles, äger rum i Beaujeu. Vinnaren av den årliga vinprovningstävlingen får vikt i vin.

Besök och provsmakningar in the Beaujolais region

Måltider in the Beaujolais region

Oenologiska workshops in the Beaujolais region

Refine your search by type of experience

Hur bokar jag en vinhelg i Beaujolais?

Med Winalist är vinturismen bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform kan du upptäcka Beaujolais vingårdar och slott som passar dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats får du en bekräftelse och en påminnelse. De flesta av våra partner skördare välkomnar dig för en vinturisms vistelse på lördag och söndag. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Rhône och Frankrike.


Allt du behöver veta om Beaujolais

Beaujolais-regionen upptar cirka 160 000 hektar, mellan Lyon och Mâcon. 15 000 hektar ägnas åt odlingen av 12 AOC-viner från regionen. Nytt vin har firats i årtusenden, denna sed är lika gammal som vinproduktion. Beaujolais Nouveau-fenomenet utvecklades på 1950-talet. I själva verket eliminerade en lagstiftningsförändring svindlingen av vinutsläpp. 1985 fastställdes ett dekret för den tredje torsdagen i november om utsläppande på marknaden av Beaujolais Nouveau för att underlätta försäljningen av de 500 000 hektoliter som producerades samma år. Detta datum gäller fortfarande idag.


Vad betyder "Beaujolais Nouveau"?

Beaujolais Nytt, förutom den stora populära festivalen som de representerar över hela världen, är viner från AOC Beaujolais och Beaujolais byar. Detta är ett uttalande reserverat för röda viner och roséviner. De är resultatet av en exakt och strikt inställning. För att producera aromatiska och fruktiga viner gör vinodlare en kort maceration (högst 5 dagar) som kräver speciell kunskap. Om karet är rackat för tidigt, kommer vinerna att vara för lätta och färglösa. Och omvänt kommer tanninerna att vara för hårda om tanken är rackad för sent. Många viner från Beaujolais-regionen får ofta bra betyg och positiva åsikter.

What you need to know before visiting Beaujolais

Vad är Beaujolais Nouveau-viner? +
När besöker Beaujolais-regionen? +
Vilka är de vackraste slotterna att besöka i Beaujolais? +

Appellations in Beaujolais

Discover other wine regions in Frankrike