Vinturism i Languedoc Roussillon: vingårdar, slott och vinkällare

Winalist träffar dig i en av de största vingårdarna i Frankrike. 245 000 hektar vinstockar väntar på dig. De mest begåvade och välkomnande vinodlare i regionen visar dig sitt arv. Smak Canet, Gauby, Fitou eller Saint-Chinian. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i vingårdar, slott och källare i regionen Languedoc-Roussillon. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av denna anmärkningsvärda arvsområde under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!Experiences around me
Wine map of Languedoc-Rousillon

Upptäck vinerna från Languedoc Roussillon under en äkta upplevelse

Druvorna Chardonnay, Clairette och Cabernet-Sauvignon ger stor mångfald, drivs av Medelhavsklimatet. När du promenerar i denna vingård kommer du att kunna upptäcka hela arvets arv i regionen. Under din vinodlings vistelse i Languedoc-Roussillon kan du njuta av promenader i vingårdarna och smaka på lokala viner från Coteaux de Narbonne (Merlot, Grenache, Syrah). Den oenologiska verkstaden i Montpellier har de bästa årgångarna från Grés-de-Montpellier för dig, en vinbeteckning som sträcker sig över flera Hérault-kommuner.


Bra att veta: Vingården har mer än 30 000 vinodlare som är spridda över 230 källare, i mer än 2500 olika gods. Languedoc-viner får ofta många positiva recensioner och är i allmänhet väl rankade.

vinprovningar in the Languedoc-Rousillon region

Besök och provsmakningar in the Languedoc-Rousillon region

Oenologiska workshops in the Languedoc-Rousillon region

Turer / utflykter in the Languedoc-Rousillon region

Refine your search by type of experience

Vinrutterna i Languedoc-Roussillon

Vinvägen Languedoc mellan Montpellier och Béziers erbjuder en smak av Côteaux du Languedoc, Faugères, Clairettes du Languedoc , Saint-Chinian och naturligtvis Grés-de-Montpellier . Från Béziers till Carcassonne, via Narbonne, upptäcker du Fitou. På väg ner till Perpignan, stanna i de producerande vingårdarna i Minervois, Corbières och Limoux i Cathar Country. En gång i Roussillon kan du smaka på vinerna från Collioure och Banyuls, Côte du Roussillon och Maury.

Hur bokar jag en vinhelg i Languedoc-Roussillon?

Med Winalist är vinturismen i Languedoc-Roussillon bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på det datum och tid du valt, lördag och söndag ingår. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. De flesta av våra skördpartners välkomnar dig under veckan och på helgerna. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Languedoc-Roussillon och Frankrike.

Best cities to visit in Languedoc-Rousillon

Nîmes

Nîmes

4.7/5 (7082 reviews)
10 experiences

Montpellier

4.2/5 (8847 reviews)
19 experiences

Montpellier är en stad i södra Frankrike, bara 10 kilometer från Medelhavet. Perfekt stad att vila med familj eller vänner vid vattnet, vinälskare eller proffs kommer också att njuta av det. När det gäller besök i Montpellier ser...

Montpellier

Perpignan

Perpignan

4.5/5 (9598 reviews)
13 experiences

What you need to know before visiting Languedoc-Rousillon

Vilka byar att besöka i Languedoc-Roussillon? +
Hur bokar jag en vinhelg i Languedoc-Roussillon? +

Appellations in Languedoc-Rousillon

Wine areas in Languedoc-Rousillon

Languedoc Roussillon

Discover other wine regions in Frankrike