Besök de vackraste vingårdar, slott och vinkällare i Loire-dalen

Mer än 65 olika benämningar utgör denna stora vingård som sträcker sig över flera vinodlingsregioner. Winalist inbjuder dig till Loire-dalen, ett land med vita och roséviner längs Loires bredd. Besök regionens vackraste vinkällare, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig de bästa vinupplevelserna i Loire-dalen .

Experiences around me
Wine map of Loiredalen

Upptäck vinerna i Loire-dalen under en autentisk upplevelse

Vinodlingsområdet i Loire-dalen täcker 70 000 hektar. Det finns 68 olika benämningar. Loire-dalen är känd för sin rikedom i druvor av vitt vin. Grolleau, Gamay, Cabernet franc och sauvignon, eller till och med Chardonnay är druvsorter som ofta ger högklassiga viner. Det finns ingen brist på vita druvor. När du promenerar i denna vingård kan du upptäcka hela rikedomen i arvet i regionen. Vinverkstäder runt Chinon , provsmakningar och måltider hos en producent i Sancerre, eller besök i de bästa vinkällarna i Saumur , det finns något för alla. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.

Visste du ? Vid Gallien hölls det årliga mötet för druiderna i Orléanais , en delregion i Loire-dalen. Det var då centrum för Gallien.

Besök och provsmakningar in the Loiredalen region

Måltider in the Loiredalen region

Oenologiska workshops in the Loiredalen region

promenader in the Loiredalen region

Turer / utflykter in the Loiredalen region

Refine your search by type of experience

Vinrutterna i Loire-dalen

Vinvägen Anjou och Saumur gör att du upptäcker regionens söta viner. Bland de mest kända beteckningarna i området: Cabernet d'Anjou, Coteaux du Layon eller Saumur kommer att glädja vinälskare. Längre öster är Touraine vinrutten hem för druvsorterna Sauvignon, Pinot noir och Gamay. När du promenerar runt Chinon, ta chansen att upptäcka vinerna med samma namn. Staden Tours är på din väg, varefter du oundvikligen leder till Château de Chenonceaux, en riktig prestation från renässansen. I Blois- regionen kommer du inte att smaka på några Sancerre och Pouilly. Vissa lokala röda viner som Chateaumeillant är anmärkningsvärt intressanta särskilt för deras kvalitet / prisförhållande.


Hur bokar jag en vinhelg i Loire-dalen?

Med Winalist är vinturismen i Loire-dalen bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. Många av våra skördpartners tar dig också emot på lördag och söndag för din vistelse. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Loire-dalen och i Frankrike.

Best cities to visit in Loiredalen

Chinon

Chinon

4/5 (1664 reviews)
26 experiences

Chinon är en fransk kommun som ligger i regionen Centre-Val de Loire i departementet Indre-et-Loire. Chinon är en exceptionell och berömd plats i landet Rabelais och bra boende där vi delar och firar med vänner eller familj.

...


Tours

4.9/5 (1859 reviews)
17 experiences
Tours

Amboise

Amboise

4.6/5 (3763 reviews)
7 experiences

Staden Amboise ligger vid Loire-stranden och är omgiven av vingårdar. Bara trettio kilometer från Tours var denna stad i många år favoritstaden till kung Francis I som bodde i sitt kungliga slott. Varje sommarkväll kommer du att kun...

What you need to know before visiting Loiredalen

Hur bokar jag en vinhelg i Loire-dalen? +
Vilka byar att besöka i Loire-dalen? +
Vilka är de vackraste slotterna i Loire-dalen? +

Appellations in Loiredalen

Wine areas in Loiredalen

Anjou Center-Loire Pays Nantais Touraine Auvergne

Discover other wine regions in Frankrike