Alsace Wine Route: Besök vinfastigheter och vinodlare

Besök de vackraste regionerna i Alsace längs vinrutten tack vare Winalist. Alsace-vinsträckan sträcker sig över 170 kilometer från Thann till Marlenheim. Denna region är känd för sina kuperade landskap, dess städer och små byar med medeltida charm ofta klassificerade som de vackraste byarna i Frankrike som Riquewihr . Dess julmarknader är också otillåtliga (den mest kända är Strasbourg ) och naturligtvis är dess vita viner världsberömda.

Boka din vinupplevelse i Alsace på Winalist nu!

Experiences around me
Wine map of Alsace

Smaka Alsace-viner under en autentisk upplevelse

Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa turer och provsmakningar av Alsace-viner genom flera unika vinupplevelser.

Kör på vinsträckan med din privata chaufför och upptäck de öppna dagarna hos de Alsatiska vinodlare . Och varför inte unna dig en romantisk eller familjehelg i Kaysersberg i Haut-Rhin?


Julmarknaderna i Alsace och dess vinkällare.

Du vet fortfarande inte vad du ska besöka eller vad du ska göra i Alsace? Kom och upptäck de mest magiska julmarknaderna inklusive Strasbourg eller Colmar , vinälskarnas favoritstad i Alsace.

Den bästa tiden att gå är utan tvekan under semestern. Julmarknaden i Colmar är en veritabel institution och det finns ingen brist på lokala skördare. Julmarknaden i Strasbourg är en av de största i Europa!

Med vänner, familj eller älskare är detta en upplevelse att inte missa. Våra partnerproducenter välkomnar dig för en vinturisms vistelse eller helg hela året.


Visste du ? Det finns en drottning av Alsace-viner. En slags "fröken Alsace", men för vin. I samband med den sjätte Colmar-vinmässan 1954 föddes denna titel för första gången. Flera unga kvinnor fick då uppdraget att vara ambassadörer för Alsace-viner över hela Frankrike.


Besök och provsmakningar in the Alsace region

Turer / utflykter in the Alsace region

Refine your search by type of experience

Viner i Alsace: Vitt i rampljuset


Majoriteten av Alsace-vinerna är torrvit med fruktiga aromer och blommor. Det är också regionen som producerar de flesta crémants, därav den berömda "crémant d'Alsace". Det finns 51 grands crus, till exempel Kaefferkopf eller Altenberg.

I dag odlas mer än 15 000 hektar för produktion av vin.


De 7 Alsatiska druvsorterna

Pinot blanc är ett balanserat och delikat vin, medan Muscat d'Alsace är ett torrt, fruktigt vitt. Gewurtztraminer är stjärnan i söta viner. Det går bra med fylliga ostar. Vad gäller Riesling är det kungen av torra vita viner, perfekt med skaldjur och vitt kött. Den mindre berömda Pinot Gris är ett vin med blommig arom, medan Sylvaner är lätt och mycket uppfriskande. Pinot Noir är den enda druvsorten som producerar rött vin i Alsace. Dess aromer är fruktiga.


Best cities to visit in Alsace

Strasbourg

Strasbourg

5/5 (1163 reviews)
10 experiences

Strasbourg är huvudstaden i Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine-regionen (Grand-Est) i nordöstra Frankrike. Staden är också den officiella säten för Europaparlamentet. Ligger nära gränsen till Tyskland, idrottar den tyska och fransk...


Colmar

4.1/5 (3444 reviews)
8 experiences

Colmar är en stad som ligger nordost om Frankrike, i Grand Est-regionen. Det ligger nära gränsen till Tyskland och erbjuder magnifika landskap. Dess gamla stad har gränder som är helt täckta av kullstenar och dess korsvirkeshus ger ...

Colmar

Riquewihr

Riquewihr

4.8/5 (1457 reviews)
10 experiences

Mellan besöken i goderna, smakrummen, källarna, vinverkstäderna är du inte redo att bli uttråkad. Du kommer att kunna upptäcka vinnarnas hemligheter under dina promenader i staden Riquewihr. Du kommer också att ha möjlighet att ob...


Kayserberg

4.9/5 (5898 reviews)
8 experiences

Kaysersberg är en tidigare fransk kommun som ligger i Grand Est-regionen, i Haut-Rhin-avdelningen. Sedan 1 januari 2016 har de tidigare kommunerna Kaysersberg, Kientzheim och Sigolsheim samlats för att bara bilda en kommun, Kaysersberg ...

Kayserberg

What you need to know before visiting Alsace

Hur bokar jag en vinhelg i Alsace? +
Vilka byar att besöka i Alsace? +
När besöker Alsace? +
Hur hittar du Alsace vinrutt? +

Appellations in Alsace

Wine areas in Alsace

Nedre Rhen Haut-Rhin

Discover other wine regions in Frankrike