Vinturism i Alsace, på väg att erövra Alsace vinrutt

Besök de vackraste regionerna i Alsace längs vinrutten tack vare Winalist. Alsace-vinsträckan sträcker sig över 170 kilometer från Thann till Marlenheim. Denna region är känd för sina kuperade landskap, dess städer och små byar med medeltida charm ofta klassificerade som de vackraste byarna i Frankrike som Riquewihr . Dess julmarknader är också otillåtliga (den mest kända är Strasbourg ) och naturligtvis är dess vita viner världsberömda.

Boka din vinupplevelse i Alsace på Winalist nu!

Experiences around me
Open Map

Upptäck Alsace-viner under en äkta upplevelse

Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa provsmakningarna av Alsace-viner genom flera unika vinupplevelser .

Gå ut på vinsträckan med din privata chaufför och upptäck besök- och smakdagarna i hjärtat av Alsatiska vinstaterna . Och varför inte unna dig en romantisk eller familjehelg i Kayserberg i Haut-Rhin?


Julmarknaderna i Alsace och dess vinkällare.

Du vet fortfarande inte vad du ska besöka eller vad du ska göra i Alsace? Kom och upptäck de mest magiska julmarknaderna inklusive Strasbourg eller Colmar , vinälskarnas favoritstad i Alsace.

Den bästa tiden att gå är utan tvekan under semestern. Julmarknaden i Colmar är en veritabel institution, och det finns ingen brist på lokala vinproducenter. Julmarknaden i Strasbourg är en av de största i Europa!

Med vänner, familj eller älskare är detta en upplevelse att inte missa.


Visste du ? Det finns en drottning av Alsace-viner. En slags "fröken Alsace", men för vin. I samband med den sjätte Colmar-vinmässan 1954 föddes denna titel för första gången. Flera unga kvinnor fick sedan uppdraget att vara ambassadörer för Alsace Wines i hela Frankrike.


vinprovningar in Alsace

Besök och provsmakningar in Alsace

Oenologiska workshops in Alsace

promenader in Alsace

Turer / utflykter in Alsace

Refine your search by type of experience

Viner i Alsace: Vitt i rampljuset


Majoriteten av Alsace-vinerna är torrvit med fruktiga aromer och blommor. Det är också regionen som producerar de flesta crémants, därav den berömda "crémant d'Alsace". Det finns 51 grands crus, till exempel Kaefferkopf eller Altenberg.

I dag odlas mer än 15 000 hektar för produktion av vin.


De 7 Alsatiska druvsorterna

Pinot blanc är ett balanserat och delikat vin, medan Muscat d'Alsace är ett torrt, fruktigt vitt. Gewurtztraminer är stjärnan i söta viner. Det går bra med fylliga ostar. Vad gäller Riesling är det kungen av torra vita viner, perfekt med skaldjur och vitt kött. Den mindre berömda Pinot Gris är ett vin med blommig arom, medan Sylvaner är lätt och mycket uppfriskande. Pinot Noir är den enda druvsorten som producerar rött vin i Alsace. Dess aromer är fruktiga.


Best cities to visit in Alsace

Strasbourg

Strasbourg

No Experiences Yet

Upptäck Strasbourg, Europas huvudstad

5/5 (1163 reviews)

4.1/5 (3444 reviews)
Colmar

Colmar

1 experience


Riquewihr

Riquewihr

2 experiences

4.8/5 (1457 reviews)

Appellations in Alsace

Wine areas in Alsace

Discover other countries