Boka din nästa vinupplevelse i Frankrike

Pröva på en vinproducent, besök i källare, promenera genom vingårdar, oenologiska verkstäder för en teambuilding, ... på väg att upptäcka den franska vinodlingen Terroir och dess vinrutter tack vare Winalist. Experiences around me

Flag fr Discover wine regions in Frankrike

Laurel crownWinalist's top picks

Search by city

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in Frankrike

Refine your search by type of experience or location

Popular in Frankrike

Iconic visit
Champagne Moët & Chandon

Champagne Moët & Chandon

Besök och provsmakning Iconic visit

From 26,00 € / person • 1h00

4.3 (20)
instant booking
Wine & food pairing visit by a Michel starred chef
Château Lafaurie-Peyraguey, Grand Cru Classé

Château Lafaurie-Peyraguey, Grand Cru Classé

Måltid Wine & food pairing visit by a Michel starred chef

From 40,00 € / person • 1h30

Självstyrd rundtur i Pommery-källarna och Villa Demoiselle och provsmakning av 2 champagner
Champagne Vranken-Pommery

Champagne Vranken-Pommery

Besök och provsmakning Självstyrd rundtur i Pommery-källarna och Villa Demoise...

From 40,00 € / person • 2h00

4.8 (4)
instant booking
L'Instant Signé
Champagne Taittinger

Champagne Taittinger

Besök och provsmakning L'Instant Signé

From 57,00 € / person • 1h00

5 (2)

Last spots for today

From vineyard to glass
Château Clarisse

Château Clarisse

Besök och provsmakning From vineyard to glass

Free • 1h00

Visit and tasting around more than 700 years of history
Château de Camarsac

Château de Camarsac

Besök och provsmakning Visit and tasting around more than 700 years of history

From 12,00 € / person • 1h00

4 (2)
Vine and wine ecomuseum
Maison Des Vins De Cadillac

Maison Des Vins De Cadillac

Besök och provsmakning Vine and wine ecomuseum

From 5,00 € / person • 1h00

Discover other countries

Vin är en riktig institution för fransk kulturarv. Och vinturismen rider på den här vågen genom att låta dig upptäcka, över en stor del av Frankrike, tiotusentals vinodlare. Upptäck vinodlingsregionen och hemligheterna bakom de bästa vinerna i Frankrike, smaka på vissa exklusiva kuvéer i våra samarbetsgårdar och slott och promenera genom de magnifika vinodlingsregionerna.

Från stora klassificerade tillväxter till autentiska viner från små producenter, Frankrike är vaggan för entusiaster för vin och vinturism. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vingårdar, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Frankrike har 17 vinregioner. Rikheten av terroirer, druvsorter, jordar och klimat ger dess viner en imponerande sort som kommer att glädja alla amatörer, nybörjare eller experter.

Alsace är specialiserat på vita viner med Muscat, Pinot Gris eller Riesling. Beaujolais-regionen är världsberömd, särskilt vid tiden för Beaujolais Nouveau som säljs över hela världen. Bordeaux-regionen är väsentlig, med en vingård på över 119.000 hektar bestående av många druvsorter (Merlot, Cabernet, Sauvignon, etc.) och Bourgogne är också en specialist på produktion av rött vin. Rosévin finns främst i Provence och Sydost. Winalist erbjuder också upplevelser i Champagne för att upptäcka de mest lyxiga franska dryckerna.Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Frankrike?


Med Winalist är vinturism i Frankrike bara ett klick bort! Upptäck partnerns vingårdar och slott i landet för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande vinturistplattformen i Frankrike.


Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Frankrike


För att fullt ut njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för alla smaker! Smaka på några viner direkt i en vinmakares källare, eller sätt dig ner vid bordet för en introduktion till vin tillsammans med en måltid med vinmakaren. Förutom festen kommer du att lära dig allt om regionens mat- och vinmatchningar.


Vissa slott är lämpliga för dig med sina öppna dörrar (ibland gratis) och konserter anordnade på plats för ett festligt ögonblick runt ett glas vin.

För att upptäcka en region kan du också välja promenader och turer från våra partners. Vissa utflykter organiserade i grupper över flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier.

See more