Boka din nästa vinupplevelse i Frankrike

Pröva på en vinproducent, besök i källare, promenera genom vingårdar, oenologiska verkstäder för en teambuilding, ... på väg att upptäcka den franska vinodlingen Terroir och dess vinrutter tack vare Winalist. Upplevelser runt mig
Flagga fr

Upptäck vinregioner i Frankrike

Laurel krona

Winalists toppval

Initiering till Sabrage - Champagne
högst rankad
Champagne Pol Couronne

Champagne Pol Couronne

Inga platser tillgängliga.

Ändra dina filter.

Oenologisk verkstad
4.3 (3)
Initiering till Sabrage - Champagne

49,00 € per person • 1t00

Permanent utställning och provsmakning på Belvedere
högst rankad
Cité Du Vin de Bordeaux

Cité Du Vin de Bordeaux

Inga platser tillgängliga.

Ändra dina filter.

Besök och provsmakning
5 (1)
omedelbar bokning
Permanent utställning och provsmakning på Belvedere

22,00 € per person • 8t00

De bästa städerna att besöka i Frankrike

Epernay Epernay
Reims Reims
Troyes Troyes
Strasbourg Strasbourg
Colmar Colmar
Riquewihr Riquewihr
Kaysersberg Kaysersberg
Bordeaux Bordeaux
Pauillac Pauillac
Margaux Margaux
Saint-Emilion Saint-Emilion
Dijon Dijon
Beaune Beaune
Nîmes Nîmes
Montpellier Montpellier
Narbonne Narbonne
Carcassonne Carcassonne
Perpignan Perpignan
Saumur Saumur
Chinon Chinon
Tours Tours
Amboise Amboise
Aix-en-Provence Aix-en-Provence
Marseille Marseille
Nice Nice
Patrimonio Patrimonio
Ajaccio Ajaccio
Agen Agen
Avignon Avignon
Lyon Lyon
Paris Paris
Bandol Bandol
Saint-Tropez Saint-Tropez
Toulouse Toulouse
Sancerre Sancerre
Upptäck presentkort

Upptäck Winalists presentkort!

Omedelbart tillgänglig
Original och anpassningsbar har du hittat den perfekta gåvan.

Erbjud det direkt eller låt Winalist skicka det åt dig.

Gäller 1 år
Gäller alla upplevelser
Kan användas på 1 eller + gånger
Se presentkort

Hitta din nästa vinupplevelse i Frankrike

Måltid Måltid

Måltid

Oenologisk verkstad Oenologisk verkstad

Oenologisk verkstad

promenad promenad

promenad

vinprovning vinprovning

vinprovning

Tur / utflykt Tur / utflykt

Tur / utflykt

Besök och provsmakning Besök och provsmakning

Besök och provsmakning

Förfina din sökning efter typ av upplevelse eller plats

Bästa vingårdar att besöka i Frankrike

Besök Travel in Vintages
Château Lafaurie-Peyraguey, 1er Grand Cru Classé

Château Lafaurie-Peyraguey, 1er Grand Cru Classé

Besök och provsmakning
Besök Travel in Vintages

40,00 €/person • 1t00

5 (1)
omedelbar bokning
Naturbesök
Château la Martinette

Château la Martinette

Oenologisk verkstad
Naturbesök

39,00 €/person • 2t30

5 (1)
Lyx Masterclass med sabrage
Champagne Pol Couronne

Champagne Pol Couronne

vinprovning
Lyx Masterclass med sabrage

65,00 €/person • 2t00

4.7 (3)
Côte des Bar från himlen
Champagne Lionel Carreau

Champagne Lionel Carreau

promenad
Côte des Bar från himlen

90,00 €/person • 1t00

4.5 (2)

Mer om Frankrike vinturer

Vilka typer av viner producerar vingårdar i Frankrike? +

I Frankrike kan du uppleva hela spektrat av vintyper. Det finns röda och vita; rosé (en version av ros); mousserande viner (vanligtvis gjorda i champagne); söta viner såsom Sauternes eller Banyuls; och även några befästa alternativ, såsom hamn. Fransmännen är kända för sina högkvalitativa röda, även om de också gör utmärkta vita som du definitivt bör prova när du besöker.

Var kan man hitta mousserande vin i Frankrike? +

Frankrike är en av världens största producenter av stilla viner och mousserande vin. Den mest kända regionen för bubbel är Champagne, men du kan också hitta fantastiska mousserande viner i Alsace, Loire och Jura.


Mousserande vin skiljer sig från stilla vin på ett par sätt: det produceras med hjälp av en sekundär jäsningsprocess som skapar CO2-bubblor (stilla vin har inte detta steg), och druvorna som används för att göra det är annorlunda än de som används för att göra destillations.


De viktigaste druvorna som används för att producera champagne är Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier; andra regioner använder Pinot Gris eller Sauvignon Blanc samt Pinot Blanc eller Aurore (för rosé).

Vilken typ av vin är Frankrike känt för? +

Frankrike producerar en mängd berömda viner, framför allt dess berömda röda från bordeaux-regionen och dess lätta mousserande varianter från Champagne-regionen , strax utanför Paris. Champagneregionen, nära Frankrikes huvudstad Paris, är hem för några av de mest prestigefyllda champagnerna i världen, inklusive producenter som Moët & Chandon och Veuve Clicquot. Frankrike är till och med hem för en exklusiv vingård som en gång ägdes av Leonardo da Vinci.

Vad är en fransk vinbeteckning? +

En fransk vinbeteckning är en juridiskt definierad vinregion. Benämningar används för att skydda ryktet för en vinregion och dess viner, vilket säkerställer äkthet och kvalitet för varje sort. Det finns över 360 vinappellationsområden i Frankrike, som var och en är juridiskt definierade och strikt reglerade för att skydda regionens och dess viners rykte. Dessa appellationer kan delas in i två kategorier:

  • Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) viner, som är viner som har beviljats en officiell certifiering av en av regeringen utsedd panel. Dessa viner måste uppfylla vissa riktlinjer för att få denna certifiering. Kriterierna omfattar allt från druvsort till vinframställningsmetoder och även var på sin egendom de får plantera sina vinstockar!
  • Appellation d'Origine Protégée (AOP) viner, som liknar AOC-viner men inte kräver så stränga standarder. Därför är dessa viner ofta mer prisvärda eller har enklare produktionsmetoder som ger dig betydande köpkraft under din utlandsresa.
När är bästa tiden att besöka Frankrike för vinprovning? +

Det är alltid en bra tid att besöka Frankrike för vinprovning. Men om du siktar på hög skördesäsong är den bästa tiden att besöka Frankrike för vinprovningar mellan juni och september. Dessa månader utgör en av de mest behagliga årstiderna i Frankrike när det gäller milt väder. Franska druvor är mogna för skörd under denna tidsram, vilket innebär att du får mycket information om dem från dina guider och lokala vinmakare.


Under andra årstider som vinter eller vår är Frankrikes väder mildare men inte tillräckligt varmt för god mognad av druvor; många vingårdar stänger under dessa dagar eftersom de inte har så mycket affärer. Du kan dock alltid bestämma vilka vingårdar som kommer att ha öppet under ditt besök i Frankrike med hjälp av Winalists vintursökning.

Upptäck andra länder

Italien Italien

Italien

Spanien Spanien

Spanien

schweiz schweiz

schweiz

Amerikas förenta stater Amerikas förenta stater

Amerikas förenta stater

Vin är en riktig institution för fransk kulturarv. Och vinturismen rider på den här vågen genom att låta dig upptäcka, över en stor del av Frankrike, tiotusentals vinodlare. Upptäck vinodlingsregionen och hemligheterna bakom de bästa vinerna i Frankrike, smaka på vissa exklusiva kuvéer i våra samarbetsgårdar och slott och promenera genom de magnifika vinodlingsregionerna.

Från stora klassificerade tillväxter till autentiska viner från små producenter, Frankrike är vaggan för entusiaster för vin och vinturism. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vingårdar, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Frankrike har 17 vinregioner. Rikheten av terroirer, druvsorter, jordar och klimat ger dess viner en imponerande sort som kommer att glädja alla amatörer, nybörjare eller experter.

Alsace är specialiserat på vita viner med Muscat, Pinot Gris eller Riesling. Beaujolais-regionen är världsberömd, särskilt vid tiden för Beaujolais Nouveau som säljs över hela världen. Bordeaux-regionen är väsentlig, med en vingård på över 119.000 hektar bestående av många druvsorter (Merlot, Cabernet, Sauvignon, etc.) och Bourgogne är också en specialist på produktion av rött vin. Rosévin finns främst i Provence och Sydost. Winalist erbjuder också upplevelser i Champagne för att upptäcka de mest lyxiga franska dryckerna.Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Frankrike?


Med Winalist är vinturism i Frankrike bara ett klick bort! Upptäck partnerns vingårdar och slott i landet för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande vinturistplattformen i Frankrike.


Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Frankrike


För att fullt ut njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för alla smaker! Smaka på några viner direkt i en vinmakares källare, eller sätt dig ner vid bordet för en introduktion till vin tillsammans med en måltid med vinmakaren. Förutom festen kommer du att lära dig allt om regionens mat- och vinmatchningar.


Vissa slott är lämpliga för dig med sina öppna dörrar (ibland gratis) och konserter anordnade på plats för ett festligt ögonblick runt ett glas vin.

För att upptäcka en region kan du också välja promenader och turer från våra partners. Vissa utflykter organiserade i grupper över flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!