Boka din nästa vinupplevelse i Frankrike

Pröva på en vinproducent, besök i källare, promenera genom vingårdar, oenologiska verkstäder för en teambuilding, ... på väg att upptäcka den franska vinodlingen Terroir och dess vinrutter tack vare Winalist. Experiences around me

Vin är en riktig institution av fransk kulturarv. Och vinturismen kör denna våg, så att du kan upptäcka över en stor del av Frankrike tiotusentals vinodlare. Upptäck vinterroiren och hemligheterna bakom Frankrikes bästa viner, smaka på några exklusiva kuvéer i våra partnergårdar och slott och promenera genom de magnifika vinregionerna.

Från den stora klassificerade tillväxten till de autentiska vinerna från små producenter är Frankrike vaggan för vin- och vinturismentusiaster. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vin, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, njut av ett anmärkningsvärt arv under veckan och helgen. Vinrutterna väntar på dig!

Flag fr Discover wine regions in Frankrike

Laurel crownWinalist's top picks

Search by city

Frankrike har 17 vinregioner. Den rikedom av terroir, druvsorter, jord och klimat ger sina viner en imponerande variation som kommer att glädja alla amatörer, nybörjare eller experter.

Alsace är specialist på vita viner med muscat, pinot gris eller riesling. Beaujolais-regionen är världsberömd, särskilt under Beaujolais Nouveau-era som såldes över hela världen. Bordeauxregionen är nödvändig med en vingård på mer än 119 000 hektar med många druvsorter (Merlot, Cabernet, Sauvignon, etc.) och Bourgogne är också en specialist i produktion av rött vin. Rosévin finns mest i Provence och Sydost. Winalist erbjuder också upplevelser i Champagne, för att upptäcka de mest lyxiga franska dryckerna.



Hur bokar jag en oenologisk upplevelse eller en helg i Frankrike?


Med Winalist är vinturismen i Frankrike bara ett klick bort! Upptäck partnervingårdar och slott i landet för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på datumet och när du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördpartners öppnar också sina dörrar för dig för en vinturisms vistelse på lördag och söndag. Winalist är den första plattformen för vinturism i Frankrike.


Vill du glädja en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt Winalist-presentkort. Används för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

Discover Gift Card

Discover Winalist's gift card!

Available immediately

Original and customizable, you have found the perfect gift.

Offer it directly or let Winalist send it for you.

Valid for 1 year
Valid on all experiences
Usable in 1 or + times

Find your next wine experience in Frankrike

Refine your search by type of experience or location

De bästa vinupplevelserna i Frankrike


För att helt njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för varje smak! Smaka på några viner direkt i en producents källare, eller kom till bordet för en oenologisk initiering åtföljd av en måltid med vinmakaren. Förutom att festa, vet du allt om mat- och vinparterna i regionen.


Vissa slott är lämpliga för sina öppna dörrar (ibland gratis) och för konserter som anordnas på plats för ett festligt ögonblick över ett glas vin.

För att upptäcka en region kan du också välja våra promenadresor och banor. Vissa utflykter organiserade i grupper under flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier.

Popular in France

Last spots for today

Discover other countries