Boka din nästa vinupplevelse i Frankrike

Pröva på en vinproducent, besök i källare, promenera genom vingårdar, oenologiska verkstäder för en teambuilding, ... på väg att upptäcka den franska vinodlingen Terroir och dess vinrutter tack vare Winalist. Upplevelser runt mig

Flagga fr Upptäck vinregioner i Frankrike

Laurel kronaWinalists toppval

Sök efter stad

Upptäck presentkort

Upptäck Winalists presentkort!

Omedelbart tillgänglig

Original och anpassningsbar har du hittat den perfekta gåvan.

Erbjud det direkt eller låt Winalist skicka det åt dig.

Gäller 1 år
Gäller alla upplevelser
Kan användas på 1 eller + gånger

Hitta din nästa vinupplevelse i Frankrike

Förfina din sökning efter typ av upplevelse eller plats

Populärt i Frankrike

Discover a Premier Cru Classé of Sauternes
Château Suduiraut 1er Cru Classé de Sauternes

Château Suduiraut 1er Cru Classé de Sauternes

Besök och provsmakning
Discover a Premier Cru Classé of Sauternes

Från 18,00 € / person • 1t00

4.7 (6)
A Taste of La Route des Grands Crus
Château de Pommard

Château de Pommard

vinprovning
A Taste of La Route des Grands Crus

Från 18,00 € / person • 45min

4.6 (11)
omedelbar bokning
The Côte des Bar from the sky
Champagne Lionel Carreau

Champagne Lionel Carreau

promenad
The Côte des Bar from the sky

Från 90,00 € / person • 1t00

4 (1)
"Discovery" Experience
Champagne Lanson

Champagne Lanson

Besök och provsmakning
"Discovery" Experience

Från 26,00 € / person • 2t00

4.5 (6)

Upptäck andra länder

Vin är en riktig institution för fransk kulturarv. Och vinturismen rider på den här vågen genom att låta dig upptäcka, över en stor del av Frankrike, tiotusentals vinodlare. Upptäck vinodlingsregionen och hemligheterna bakom de bästa vinerna i Frankrike, smaka på vissa exklusiva kuvéer i våra samarbetsgårdar och slott och promenera genom de magnifika vinodlingsregionerna.

Från stora klassificerade tillväxter till autentiska viner från små producenter, Frankrike är vaggan för entusiaster för vin och vinturism. Winalist erbjuder dig ett urval av de bästa upplevelserna i landets vingårdar, slott och källare. För att upptäcka med vänner, ensam eller med familjen, dra nytta av ett anmärkningsvärt arv under veckan och på helgerna. Vinvägarna väntar på dig!

Frankrike har 17 vinregioner. Rikheten av terroirer, druvsorter, jordar och klimat ger dess viner en imponerande sort som kommer att glädja alla amatörer, nybörjare eller experter.

Alsace är specialiserat på vita viner med Muscat, Pinot Gris eller Riesling. Beaujolais-regionen är världsberömd, särskilt vid tiden för Beaujolais Nouveau som säljs över hela världen. Bordeaux-regionen är väsentlig, med en vingård på över 119.000 hektar bestående av många druvsorter (Merlot, Cabernet, Sauvignon, etc.) och Bourgogne är också en specialist på produktion av rött vin. Rosévin finns främst i Provence och Sydost. Winalist erbjuder också upplevelser i Champagne för att upptäcka de mest lyxiga franska dryckerna.Hur bokar jag en upplevelse eller en vinhelg i Frankrike?


Med Winalist är vinturism i Frankrike bara ett klick bort! Upptäck partnerns vingårdar och slott i landet för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners öppnar också sina dörrar för en vinturismvistelse på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande vinturistplattformen i Frankrike.


Vill du behaga en vinälskare genom att erbjuda honom en oenologisk upplevelse? Upptäck vårt presentkort från Winalist. Användbart för alla aktiviteter som erbjuds, kortet är också helt anpassningsbart!

De bästa vinupplevelserna i Frankrike


För att fullt ut njuta av ditt besök i en vinregion, fyll på en mängd olika upplevelser. Det finns något för alla smaker! Smaka på några viner direkt i en vinmakares källare, eller sätt dig ner vid bordet för en introduktion till vin tillsammans med en måltid med vinmakaren. Förutom festen kommer du att lära dig allt om regionens mat- och vinmatchningar.


Vissa slott är lämpliga för dig med sina öppna dörrar (ibland gratis) och konserter anordnade på plats för ett festligt ögonblick runt ett glas vin.

För att upptäcka en region kan du också välja promenader och turer från våra partners. Vissa utflykter organiserade i grupper över flera dagar är särskilt lämpliga för affärsseminarier.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!