Besök vingårdar och vinkällare i Rhône Valley

Efter Bordeaux är Rhône-dalen den näst största nationella vinproducenten vad gäller volym AOC-viner. Så när det gäller källarna att besöka serveras du! Winalist inbjuder dig att upptäcka de bästa vinupplevelserna i regionen, längs Rhônes bredd. Besök de vackraste vinkällarna, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig de bästa vinupplevelserna i Rhône Valley.

Experiences around me
Wine map of Rhônedalen

Vinturism i Rhône Valley: autentiska vinupplevelser

Vinodlingsområdet i Rhônedalen täcker 79 000 hektar. Det finns 68 olika benämningar. Du hittar mestadels rött vin, rosé, få vita viner och sällsynta mousserande viner. När du promenerar i denna vingård kan du upptäcka hela rikedomen i arvet i regionen. Vinverkstäder för att förstå skillnaderna mellan de viktigaste druvsorterna (Syrah, Grenache, Cinsault, etc.), regionala mat-vinparningar eller till och med total nedsänkning i en domän under en helg. Du hittar alltid en äkta vinupplevelse hos en Winalist-partner.

Siffror att veta: Regionen producerar cirka 465 miljoner flaskor per år och kommer från 6000 vingårdar. Två tredjedelar av dem är grupperade i kooperativ. Rhône-dalen har många viner högt rankade av specialister.

vinprovningar in the Rhônedalen region

Besök och provsmakningar in the Rhônedalen region

Måltider in the Rhônedalen region

Oenologiska workshops in the Rhônedalen region

Turer / utflykter in the Rhônedalen region

Refine your search by type of experience

Den södra Rhône-vinvägen startar söder om Montélimar och slutar i Avignon. Denna Medelhavsregion är mycket varierande i vinstockar eftersom jordens natur är mycket varierad. 13 druvsorter utgörs av Drôme, Ardèche och Vaucluse. I synnerhet upptäcker du den berömda Châteauneuf-du-Pape, nära Orange . Flera områden ska besökas i byn och dess omgivningar, samt ett vinmuseum. Fortsätt din resa mot Avignon och sedan mot Nîmes om du fortfarande har tid att besöka denna region. På din väg kan du upptäcka vinerna från Château Mourgues du Grès (röd, vit, rosé).
Vinrutten i norr om Rhône-dalen börjar i södra Lyon, mer exakt i Vienne. Du kommer att träffa de fantastiska vinerna i regionen av druvsorten Syrah (Condrieu, Saint-Joseph, Hermitage ...). Genom att korsa Malleval och Tain-l'Hermitage kommer du snart till Valence för att upptäcka magnifika pittoreska landskap.


Hur bokar jag en vinhelg i Rhône Valley?

Med Winalist är vinturismen i Rhône Valley bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. Våra partner skördare öppnar sina dörrar för dig på lördagar och söndagar för det mesta. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Rhône och Frankrike.

Best cities to visit in Rhônedalen

Avignon

Avignon

5/5 (3003 reviews)
16 experiences

Denna stad Provence förespråkar vin och delar denna kärlek med sina besökare varje år under promenader och provsmakningar i åkrarna eller på små vinproducenter. Om du vill gå i vingårdarna tillsammans med en professionell rekomm...


Lyon

5/5 (8648 reviews)
28 experiences
Lyon

What you need to know before visiting Rhônedalen

Hur bokar jag en vinhelg i Rhône Valley? +
Var ligger Rhône-dalen? +
Vilka är de vackraste slott och gods i Rhône Valley? +

Appellations in Rhônedalen

Wine areas in Rhônedalen

Rhône Septentrional Diois Rhône méridional Coteaux-du-Lyonnais

Discover other wine regions in Frankrike