Det bästa av vinturism i Sydväst

Från Massif Central till Pyrenees flanker omfattar de sydvästra vingårdar Baskien, Tarn et Garonne (Toulouse-regionen), Dordogne, samt en del av Aquitaine, Gers och Albigenses. Besök regionens vackraste vinkällare, dela unika stunder med vinodlare med familjen, ensam eller med vänner. På vardagar och helger erbjuder våra partners dig de bästa vinupplevelserna i Sydväst.

Experiences around me
Wine map of Sydväst

Besök vingårdarna och upptäck sydvästens viner

Sydvästens vingårdar liknar Bordeaux. Vissa druvsorter som sauvignon eller merlot finns där. Vid ingången till Pyrenéerna är det det söta vinet som sticker ut. I närheten av Toulouse erbjuder de extremt varierande druvsorterna möjligheten att upptäcka många varianter av viner under en dag eller en helg. I Dordogne öppnar Château de Monbazillac sin källare för dig för en unik upptäcktsupplevelse. En region rik på arv och viner, som man kan upptäcka hos alla Winalist-partners. Oenologiska workshops för att förstå skillnaderna mellan de viktigaste druvsorterna, provsmakningar åtföljda av ostar från regionen eller till och med total nedsänkning i en domän under en helg. Du kommer alltid att hitta en äkta vinupplevelse hos Winalist.

Visste du ? Över 31 Appellations d'Origine Contrôlée kommer från regionen. Cirka 2 800 000 hektoliter produceras varje år i sydväst och dess 12 500 hektar druvsorter. Sydvästern erbjuder mycket väl rankade viner och får många positiva recensioner.

Besök och provsmakningar in the Sydväst region

Måltider in the Sydväst region

Oenologiska workshops in the Sydväst region

Turer / utflykter in the Sydväst region

Refine your search by type of experience


Vinvägarna i sydväst

Med tre vinrutter kan du besöka de fyra subregionerna i sydväst medan du upptäcker de lokala smakerna. Jurançon-vinvägen (Domaine de Cinquai, Clos Lapeyre och vinodlare runt Pau ) tar dig till producenterna av söta och torra vita viner, men också till gränserna till Béarn- bergen: en idealisk region för vandrare som kommer att hitta på sin väg vattenfall, skogsstigar och lokala vinodlare. Helt i sydväst är Madiran-vinvägen (Château Barrejat, Château de Viella, Domaine des Maouries, etc.) mer fokuserad på rött vin och gastronomi. Som till exempel i Bordeaux kommer du att kunna smaka på flera viner med stark karaktär anpassad till det lokala köket. Mat & smaker väntar på dig. Vinrutten Gaillac (Domaine Duffau, Maison Labastide, Château Maresque, etc.) ovanför Toulouse är också specialist på rött vin. Däremot hittar du några mousserande specialiteter där, samt rosévin.


Hur bokar jag en vinhelg i sydväst?

Med Winalist är vinturismen i sydväst bara ett klick bort! Tack vare vår sökplattform, upptäck vingårdar och slott som ser ut som dig. Välj din nästa destination med dina sökkriterier. Boka din upplevelse på datum och tid du väljer. När din aktivitet har bokats kommer du att få en bekräftelse samt en påminnelse. Partnervinodlare och skördare välkomnar dig också på lördag och söndag. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Sydväst och i Frankrike.

Best cities to visit in Sydväst

Arcachon

Arcachon

4.9/5 (8340 reviews)
8 experiences

Arcachon är en kuststad som är känd för sin bassäng och dess skörd. Beläget i sydvästra Frankrike, är det underprefekturen för Gironde-avdelningen i Nya Aquitaine. Söder om staden ligger Pilatdynen som ger besökarna fördelen ...

What you need to know before visiting Sydväst

Hur bokar jag en vinhelg i Sydväst? +
Vilka byar att besöka i sydväst? +

Wine areas in Sydväst

Dordogne / Bergerac Aveyron Garonne Gascogne Béarn / Pays Basque

Discover other wine regions in Frankrike