Bourgogne vinturism: Besök de vackraste källarna

Beläget i centrala östra Frankrike, 2:30 från Paris med tåg, representerar Bourgogne 3% av den franska vingården. Tack vare dess enorma ytarea drar Bourgogne nytta av varierat och olika klimat beroende på territoriet. De viktigaste druvsorterna är Pinot Noir, Chardonnay eller till och med Gamay och Aligoté. Hälften av vinerna är avsedda för export tack vare notoriteten hos vissa flaskor.
Boka din Winalist-vinupplevelse i Bourgogne nu.

Experiences around me
Wine map of Burgundy

Upptäck Bourgogne viner under en äkta upplevelse

Hospices de Beaune är en av de måste se platserna i Bourgogne. De gamla gatorna i Auxerre med utseendet på ett vykort kommer utan tvekan att göra att du vill sitta runt ett glas vin. Dijon , hertugarnas stad eller till och med Cluny och dess imponerande romanska arkitektur lämnar dig inte likgiltig. Tack vare Winalist hittar du en lista över vinfastigheter öppna för allmänheten i Bourgogne. Vår interaktiva karta hjälper dig att hitta gods och planera dina aktiviteter i Bourgogne eller genom Grands Crus-rutter! Boka ditt besök i vineriet nedan.


Bourgogne druvsorter att veta och viner att smaka

Chardonnay (vit) och Pinot Noir (röd) är allmänt, eftersom de representerar mer än 80% av vingården i Bourgogne. Aligoté, en mycket gammal druvsort från Bourgogne, är också känd för sina utmärkta vinstockar. Gamay är en annan variation av rött vin. Dessa fyra druvsorter finns i Crémant de Bourgogne.


Hur bokar jag en vinhelg i Bourgogne?

Med Winalist är vinturismen i Bourgogne bara ett klick bort! Upptäck partnervingårdar och slott i regionen för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier, och boka sedan din upplevelse på datum och tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördpartners öppnar sina dörrar för dig för en vinturisms vistelse på lördagar och söndagar. Winalist är den ledande plattformen för vinturism i Bourgogne och Frankrike. Bourgogne viner är ofta väl värderade och får många positiva recensioner.

vinprovningar in the Burgundy region

Besök och provsmakningar in the Burgundy region

Måltider in the Burgundy region

Oenologiska workshops in the Burgundy region

Turer / utflykter in the Burgundy region

öppet hus in the Burgundy region

Refine your search by type of experience

Hur väljer du Bourgogne vinhelg med Winalist?Vill du organisera vinrutten för Bourgogne för din familj eller vänner? Ingenting kan vara enklare med Winalist, specialisten inom vatturism i Bourgogne. För att göra det kan ingenting vara enklare. Först måste du välja om du bara föredrar att besöka gods, delta i provsmakningar eller båda tillsammans. Dessutom låter Winalist dig också ta matlagningskurser. Således kommer du att bli en expert på parterna mellan mat och vin och kan därför erbjuda dina gäster de bästa flaskorna under dina middagar.


Bourgogne vinturism: Vinturism i Bourgogne med Winalist.Bourgogne representerar cirka tre procent av det totala franska vingården hittills. Med fördel av olika klimat producerar regionen olika druvsorter som Pinot Noir, Chardonnay eller Gamay. Med Winalist erbjuder vi dig ett brett utbud av sensoriska och smakupplevelser för att bättre upptäcka regionen och vinet som produceras där. Vi kan bland annat återupptäcka vår vinprovning i Bourgogne runt tryffeln . Vin och tryffel är verkligen de två elementen i fransk gastronomi som kännetecknar Bourgogne.

Best cities to visit in Burgundy

Dijon

Dijon

4.7/5 (9986 reviews)
86 experiences

Dijon ligger bara 1,5 timmar med tåg från Paris och 2 timmar från Lyon, och är en av de tretton regionala huvudstäderna i Frankrike. Bourgogne är en historisk region i centrala östra Frankrike och en av landets viktigaste vinodling...


Beaune

4.4/5 (6943 reviews)
31 experiences
Beaune

What you need to know before visiting Burgundy

Hur bokar jag en vinhelg i Bourgogne? +
Vilken turistkrets att besöka Bourgogne under en helg? +
När besöker du Bourgogne-regionen? +

Appellations in Burgundy

Wine areas in Burgundy

Chablis and Yonne Côte Chalonnaise Côte de Beaune Côte des Nuits Mâconnais Chatillonnais Auxerrois Tonnerrois

Discover other wine regions in Frankrike