Vinturism på Korsika: besök vinodlare och vinkällare

Island of Beauty är full av vingårdar. Besök en av de vackraste regionerna i Frankrike och smak på de bästa vinerna i Korsikanska landet. Boka dina turer, provsmakningar och aktiviteter snabbt och enkelt med Winalist. Under veckan eller på helgen, guidade turer och promenader i hjärtat av vingårdarna kan du upptäcka de kulturella och smakskatter på Korsika.
Boka din Winalist-vinupplevelse på Korsika nu.

Experiences around me
Wine map of Corse

Vilka vingårdar att besöka på Korsika för en vistelse i vinologi?

Ta dig tid att besöka Korsika. Det är ett vildt land, och resorna är ibland långa! Först av allt, söder om Korsika får dig att upptäcka Bonifacio , Porto-Vecchio, Ajaccio eller till och med Propriano. Du kan njuta av ett glas Sartène eller Figari där. På Korsika har Appellations d'Origine Contrôlée ofta namnet på den region där de växer. På västkusten är Calvi och Île-Rousse två platser att känna till. Det är helt enkelt magnifik och mycket exotisk. Upptäck Bastia på norra Korsika. Och i närheten erbjuder källaren till Domaine Orenga de Gaffory en kommenterad provsmakning samt en guidad tur för att förstå allt om att göra Muscat AOP, Cap Corse eller till och med Rappo.


Tack vare Winalist hittar du en lista över vingårdar på Korsika som är öppen för allmänheten i Haute Corse-regionen eller på södra Korsika. Vår interaktiva karta hjälper dig att hitta gods och planera dina aktiviteter, eller hitta en fullständig vinprovning resplan!

Visste du ? På Korsika började vinkulturen på 600-talet f.Kr. Grekerna först, därefter romarna och sedan munkarna under medeltiden, utvecklade vinodling på Korsika.


Besök och provsmakningar in the Corse region

Refine your search by type of experience


Korsikanska druvsorter att veta

Nielluciu är en röd druva som är infödd till Italien som ger ett komplext, kraftfullt och ljust rött vin. Vinerna på denna druva är feta och runda (som Grenache), och denna druva producerar också läckra roséer. Syrah används i blandningar som en stor förbättring av druvsorter, tack vare sina noter av lakrits och violet. Muscat är känt över hela Medelhavet. Det är den bästa druvsorten för att tillverka regionens mycket fina viner, känd för sina delikata aromer av vita druvor och citrusfrukter. Sciaccarellu är en av de viktigaste druvsorterna för alla rosé och röda AOC på Korsika. Dessa viner är balanserade, eleganta i färg, ibland livliga på gommen. Dessa viner är högt rankade och får många positiva recensioner. Slutligen är Vermentinu den viktigaste druvsorten för alla korsikanska AOC: s vitt vin. För att konsumeras unga är dessa viner med blommiga och ibland mineraliska anteckningar kända för att göra fantastiska vita viner från Medelhavet.


Hur bokar jag en vinhelg på Korsika?

Med Winalist är vinturismen på Korsika bara ett klick bort! Upptäck partnermaquis och kustvingårdar i regionen, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier, och boka sedan din upplevelse på datum och tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördpartners välkomnar dig också på lördagar och söndagar för att upptäcka vin på helgerna. Winalist är den ledande plattformen för vinturism på Korsika och Frankrike.

Best cities to visit in Corse

Patrimonio

Patrimonio

4/5 (3973 reviews)
3 experiences

Ajaccio

4.8/5 (8820 reviews)
3 experiences

Utforska Ajaccio vingårdar, som främst erbjuder röda och roséviner. Men älskare av vita viner kommer också att hitta sin lycka! Domaine Orenga de Gaffory erbjuder dig, för tillfället, ett besök i sin vingård från mottagandet av...

Ajaccio

What you need to know before visiting Corse

Hur bokar jag en vinhelg på Korsika? +
När besöker Korsika? +
Vilken turistkrets att besöka de korsikanska vinodlare? +

Appellations in Corse

Wine areas in Corse

Norra Korsika Södra Korsika

Discover other wine regions in Frankrike