Korsikansk vingård
Best wine tastings & winery tours

Popular wineries to visit in Corse vineyards

Domaine Orenga de Gaffory
Domaine Orenga de Gaffory
Domaine Orenga de Gaffory

Domaine Orenga de Gaffory

Price: from 15,00 €
4-50
Les Voyages Du Vin
Les Voyages Du Vin
Les Voyages Du Vin

Les Voyages Du Vin

Price: from 45,00 €
1-12
Domaine Zuria
Domaine Zuria
Domaine Zuria

Domaine Zuria

Instant booking Organic Viticulture
Price: from 35,00 €
4-30
Show Map

More filters

Instant booking
Only show instant booking listings
Time of the day
Type of host
Services
Cancellation Policy
Private or public ?

Private listings means you will be the only group on site during your experience. If the experience is public, you may be mixed with other groups

Best cities to visit in Corse

Patrimonio
Patrimonio
4/5 (3973 reviews)
4 experiences

Ajaccio
4.8/5 (8820 reviews)
7 experiences
Vill du boka ett besök på en egendom eller en vinkällare med provsmakning i Ajaccio? I och runt Ajaccio hittar du guidade turer som erbjuds av Winalists partnervingårdar. I hjärtat av vingårdarna, i en dal eller på en ö, kom med famil...
Ajaccio

What you need to know before visiting Korsikansk vingård

Hur bokar jag en vinhelg på Korsika? +

Med Winalist är vinturismen på Korsika bara ett klick bort! Upptäck vingårdarna i maquis och kustpartnerna i regionen, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka sedan din upplevelse på datumet och när du väljer, utan bokningsavgifter. Winalist är den första plattformen för vinturism på Korsika och Frankrike.

När besöker Korsika? +

Du kan åka dit året runt. Klimatet är milt, liknande Italien. På sommaren ökar högsäsongen i allmänhet priserna på flyg och boende.

Vilken turistkrets att besöka de korsikanska vinodlare? +

Under en helg kan du köra längs Cap Corse med bil, norr om ön. Mellan Calvi och Île-Rousse kan du upptäcka en av semesterfirarnas favoritregioner: La Balagne. I inlandet hittar du många små byar med starka traditioner.

För de vackraste stränderna, ta dig söderut till viken Porto-Vecchio. Och för en familjehelg är Ajaccio hem för många aktiviteter som är lämpliga för barn.

Which wineries in the Korsikansk vingård region are open today? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in the region Korsikansk vingård, click here.
What are the names of the wine regions in Korsikansk vingård? +
What are the wineries that accept groups in the Korsikansk vingård region? +
Here are the wine estates that can accommodate groups of 8 people minimum in the Korsikansk vingård for a visit and tasting: See all domains that can accommodate groups in the region Korsikansk vingård.
What are the most popular wineries in the Korsikansk vingård region? +
Which cities to visit in the region Korsikansk vingård? +
The main cities to visit in the region Korsikansk vingård are:

Appellations in Corse

Book your wine experiences in wineries, museums or guided tours in the region of Corse. Instant booking without fee.

Vill du upptäcka vinerna från benämningarna på skönhetens ö? Hitta de bästa vinaktiviteterna på Korsika på Winalist.

Konsultera aktiviteterna som erbjuds av våra vinodlingspartners genom att boka ett besök på gården med provsmakning i Ajaccio eller Calvi .

Du kommer att lära dig mycket om det lokala arvet samtidigt som du upptäcker aromerna av de fruktiga vinerna på Korsika. Winalist låter dig också hitta besök med vinprovning i Bastia eller Porto-Vecchio med bara några klick.

Innan du bokar kan du rådfråga vinturisters åsikter om de olika slott och gods som erbjuder besök och provningar på Korsika.

Bland vinregionerna i Frankrike är Korsika fullt av vingårdar. Upptäck en av Frankrikes vackraste regioner genom att boka en upplevelse mellan vingårdsbesök och provningar på Korsika. Boka dina besök, provningar och aktiviteter snabbt och enkelt med Winalist. Under veckan eller på helgen kan du med guidade turer och promenader i hjärtat av vingårdarna upptäcka Korsikas kulturella och smakrika rikedomar. Boka din Winalist vinupplevelse på Korsika nu.

Vilka vingårdar att besöka på Korsika för en oenologisk vistelse?

Ta dig tid att besöka Korsika. Det är ett vilt land, och resorna är ibland långa! Först av allt, södra Korsika får dig att upptäcka Bonifacio , Porto-Vecchio, Ajaccio eller till och med Propriano. Du kan njuta av ett glas Sartène eller Figari där. På Korsika bär Appellations d'Origine Contrôlée ofta namnet på regionen där de växer. På västkusten är Calvi och Île-Rousse två platser att känna till. Den är helt enkelt magnifik och väldigt exotisk. Upptäck Bastia på norra Korsika. Och i närheten, källaren på Domaine Orenga de Gaffory erbjuder dig en kommenterad provsmakning samt en guidad tur för att förstå allt om produktionen av Muscat AOP, Cap Corse eller Rappo.


Tack vare Winalist hittar du en lista över vingårdar på Korsika som är öppna för allmänheten i regionen Haute Corse eller i Corse du Sud. Vår interaktiva karta hjälper dig att lokalisera godsen och planera dina aktiviteter, eller hitta en färdig provningsväg!

Visste du ? På Korsika började vinkulturen på 600-talet f.Kr. Först utvecklade grekerna, sedan romarna, sedan munkarna under medeltiden, vinodling på Korsika.Korsikanska druvsorter att veta

Nielluciu är en röd druvsort med ursprung i Italien som ger ett komplext, kraftfullt och briljant rött vin. Vinerna av denna sort är feta och runda (som Grenache), och denna sort ger också läckra roséer. Syrah används i blandningar som en utmärkt förbättrande sort, tack vare dess lakrits- och violtoner. Muscat är känt i hela Medelhavet. Det är den bästa sorten för att producera regionens mycket fina viner, kända för sina delikata aromer av vita druvor och citrusfrukter. Sciaccarellu är en av de viktigaste druvsorterna av alla rosé- och röda AOC på Korsika. Dessa viner är balanserade, med en elegant dräkt, ibland livlig i gommen. Dessa viner är högt rankade och får många positiva recensioner. Slutligen är Vermentinu den huvudsakliga druvsorten av alla vita AOC-viner från Korsika. För att dricka unga är dessa viner med blommiga, ibland mineraliska toner, kända för att göra fantastiska vita medelhavsviner.


Hur bokar man en oenologisk helg på Korsika?

Med Winalist är vinturismen på Korsika bara ett klick bort! Upptäck partnervingårdarna i maquis och regionens kust, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination enligt dina kriterier och boka sedan din upplevelse på det datum och den tid du väljer, utan några bokningsavgifter. Våra skördepartners välkomnar dig också på lördag och söndag för att upptäcka vinet på helgen. Winalist är den första vinturismplattformen på Korsika och Frankrike.

See more