Vinturism på Korsika: besök vinodlare och vinkällare

Island of Beauty är full av vingårdar. Besök en av de vackraste regionerna i Frankrike och smak på de bästa vinerna i Korsikanska landet. Boka dina turer, provsmakningar och aktiviteter snabbt och enkelt med Winalist. Under veckan eller på helgen, guidade turer och promenader i hjärtat av vingårdarna kan du upptäcka de kulturella och smakskatter på Korsika.
Boka din Winalist-vinupplevelse på Korsika nu.

Experiences around me
Wine map of Corse
 • Clos Teddi
 • Domaine Orenga de Gaffory

vinprovningar in the Corse region

 • Du vin, un spuntinu... Dégustation au coeur du désert de l'Agriate
  Clos Teddi

  Clos Teddi

  Du vin, un spuntinu... Dégustation au coeur du désert d...

  From 40,00 € / person • 1h00

 • Dégustation au caveau de Saint-Florent
  Clos Teddi

  Clos Teddi

  Dégustation au caveau de Saint-Florent

  From 15,00 € / person • 30mins

See on a map vinprovningar Corse

Besök och provsmakningar in the Corse region

 • Visite guidée d'u chai suivi d'une dégustation commentée
  Domaine Orenga de Gaffory

  Domaine Orenga de Gaffory

  Visite guidée d'u chai suivi d'une dégustatio...

  From 15,00 € / person • 1h00

See on a map Besök och provsmakningar Corse

Refine your search by type of experience

Vilka vingårdar att besöka på Korsika för en vinprovningstur?

Ta dig tid att besöka Korsika. Det är ett vildt land, och resorna är ibland långa! Först och främst får du söder om Korsika att upptäcka Bonifacio , Porto-Vecchio, Ajaccio eller till och med Propriano. Du kan njuta av ett glas Sartène eller Figari där. På Korsika bär Appellations d'Origine Contrôlée ofta namnet på regionen där de växer. På västkusten är Calvi och Île-Rousse två platser att veta. Det är helt enkelt magnifikt och väldigt exotiskt. Upptäck Bastia på norra Korsika. Och i närheten erbjuder källaren Domaine Orenga de Gaffory en kommenterad provsmakning samt en guidad tur för att förstå allt om tillverkningen av Muscat AOP, Cap Corse eller till och med Rappo.


Tack vare Winalist hittar du en lista över vingårdar på Korsika som är öppna för allmänheten i regionen Haute Corse eller på södra Korsika. Vår interaktiva karta hjälper dig att hitta gårdarna och planera dina aktiviteter, eller hitta en fullständig vinprovningsplan!

Visste du ? På Korsika började vinkulturen på 600-talet f.Kr. Inledningsvis utvecklade grekerna, sedan romarna och sedan munkarna under medeltiden, vinodling på Korsika.Korsikanska vin druvsorter att veta

Nielluciu är en röd druva som kommer från Italien och ger ett komplext, kraftfullt och ljust rött vin. Vinerna av denna druva är feta och runda (som Grenache), och denna druva producerar också läckra roséer. Syrah används i blandningar som en stor förbättrad druvsort tack vare dess lakrits- och violintoner. Muscat är känt i hela Medelhavet. Det är den bästa druvsorten för att göra regionens mycket fina viner, kända för sina känsliga dofter av vita druvor och citrusfrukter. Sciaccarellu är en av de viktigaste druvsorterna av alla rosé och röda AOC på Korsika. Dessa viner är balanserade, eleganta i färgen, ibland livliga i smak. Dessa viner får höga betyg och får många positiva recensioner. Slutligen är Vermentinu den huvudsakliga druvsorten för alla korsikanska AOC-viner. För att konsumeras ung, är dessa viner med blommiga och ibland mineraliska noter kända för att göra stora medelhavsvita viner.


Hur bokar jag en vinhelg på Korsika?

Med Winalist är vinturism på Korsika bara ett klick bort! Upptäck partnern maquis och kust vingårdar i regionen, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka din upplevelse på det datum och den tid du väljer utan bokningsavgifter. Våra skördepartners välkomnar dig också på lördagar och söndagar för att upptäcka vin på helgerna. Winalist är den ledande vinturismplattformen på Korsika och Frankrike.

See more

Best cities to visit in Corse

Patrimonio

Patrimonio

4/5 (3973 reviews)
3 experiences

Ajaccio

4.8/5 (8820 reviews)
3 experiences

Utforska Ajaccio vingårdar, som främst erbjuder röda och roséviner. Men älskare av vita viner kommer också att hitta sin lycka! Domaine Orenga de Gaffory erbjuder dig, för tillfället, ett besök i sin vingård från mottagandet av...

Ajaccio

What you need to know before visiting Corse

Hur bokar jag en vinhelg på Korsika? +
När besöker Korsika? +
Vilken turistkrets att besöka de korsikanska vinodlare? +

Appellations in Corse

Wine areas in Corse

Norra Korsika
Södra Korsika

Discover other wine regions in Frankrike