Frankrike vingårdar / Korsikansk vingård

Corse, Frankrike
Bästa vingårdar att besöka

Explore the top wine tours and tastings in Korsikansk vingård

Domaine Zuria
Domaine Zuria
Domaine Zuria
Besök i källaren och provsmakning

Domaine Zuria

Host verified - Winalist
Organic Viticulture
Pris: från 24,00 €
1-30
5 /5
(3 recensioner)
Les Voyages Du Vin
Les Voyages Du Vin
Les Voyages Du Vin
Upptäck vinerna från Patrimonio
Fördjupa dig i vinerna från Cap Corse

Les Voyages Du Vin

Host verified - Winalist
Pris: från 40,00 €
1-12
5 /5
(3 recensioner)
Clos Teddi
Clos Teddi
Clos Teddi
Vin, en spuntinu... Provsmakning i hjärtat av Agriate-öknen
Provsmakning i Saint-Florents källare

Clos Teddi

Host verified - Winalist
Pris: från 15,00 €
1-20

Fler filter

Snabbbokning
Visa endast omedelbara bokningsannonser
Tid på dagen
Visitors ratings
Typ av värd
Tjänster
Politique d’Annulation
Privat eller offentlig?

Privata listor innebär att du kommer att vara den enda gruppen på plats under din upplevelse. Om upplevelsen är offentlig kan du blandas med andra grupper

Bästa städer att besöka i Corse, Frankrike

Patrimonio
Patrimonio
4 / 5 (3973 recensioner)
4 upplevelser

Ajaccio
4.8 / 5 (8820 recensioner)
5 upplevelser
Vill du boka ett besök på en egendom eller en vinkällare med provsmakning i Ajaccio? I och runt Ajaccio hittar du guidade turer som erbjuds av Winalists partnervingårdar. I hjärtat av vingårdarna, i en dal eller på en ö, kom med famil...
Ajaccio

Andra städer i Corse

Vad du ska veta innan du besöker Korsikansk vingård

Hur bokar jag en vinhelg på Korsika? +

Med Winalist är vinturismen på Korsika bara ett klick bort! Upptäck vingårdarna i maquis och kustpartnerna i regionen, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination med dina kriterier och boka sedan din upplevelse på datumet och när du väljer, utan bokningsavgifter. Winalist är den första plattformen för vinturism på Korsika och Frankrike.

När besöker Korsika? +

Du kan åka dit året runt. Klimatet är milt, liknande Italien. På sommaren ökar högsäsongen i allmänhet priserna på flyg och boende.

Vilken turistkrets att besöka de korsikanska vinodlare? +

Under en helg kan du köra längs Cap Corse med bil, norr om ön. Mellan Calvi och Île-Rousse kan du upptäcka en av semesterfirarnas favoritregioner: La Balagne. I inlandet hittar du många små byar med starka traditioner.

För de vackraste stränderna, ta dig söderut till viken Porto-Vecchio. Och för en familjehelg är Ajaccio hem för många aktiviteter som är lämpliga för barn.

Vilka vingårdar i regionen Korsikansk vingård har öppet idag? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Korsikansk vingård, click here.
Vad heter vinregionerna i Korsikansk vingård? +
The main wine regions to visit in Korsikansk vingård are:
Can I visit a winery as a group in Korsikansk vingård? +
Here are the wine estates in Korsikansk vingård that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Corse.
Which cities to visit in Korsikansk vingård? +
The main cities to visit in Korsikansk vingård are:

Appellations i Corse

Boka dina vinupplevelser i vingårdar, museer eller guidade turer i regionen Corse. Omedelbar bokning utan avgift.

Vill du upptäcka vinerna från benämningarna på skönhetens ö? Hitta de bästa vinaktiviteterna på Korsika på Winalist.

Konsultera aktiviteterna som erbjuds av våra vinodlingspartners genom att boka ett besök på gården med provsmakning i Ajaccio eller Calvi .

Du kommer att lära dig mycket om det lokala arvet samtidigt som du upptäcker aromerna av de fruktiga vinerna på Korsika. Winalist låter dig också hitta besök med vinprovning i Bastia eller Porto-Vecchio med bara några klick.

Innan du bokar kan du rådfråga vinturisters åsikter om de olika slott och gods som erbjuder besök och provningar på Korsika.

Bland vinregionerna i Frankrike är Korsika fullt av vingårdar. Upptäck en av Frankrikes vackraste regioner genom att boka en upplevelse mellan vingårdsbesök och provningar på Korsika. Boka dina besök, provningar och aktiviteter snabbt och enkelt med Winalist. Under veckan eller på helgen kan du med guidade turer och promenader i hjärtat av vingårdarna upptäcka Korsikas kulturella och smakrika rikedomar. Boka din Winalist vinupplevelse på Korsika nu.

Vilka vingårdar att besöka på Korsika för en oenologisk vistelse?

Ta dig tid att besöka Korsika. Det är ett vilt land, och resorna är ibland långa! Först av allt, södra Korsika får dig att upptäcka Bonifacio , Porto-Vecchio, Ajaccio eller till och med Propriano. Du kan njuta av ett glas Sartène eller Figari där. På Korsika bär Appellations d'Origine Contrôlée ofta namnet på regionen där de växer. På västkusten är Calvi och Île-Rousse två platser att känna till. Den är helt enkelt magnifik och väldigt exotisk. Upptäck Bastia på norra Korsika. Och i närheten, källaren på Domaine Orenga de Gaffory erbjuder dig en kommenterad provsmakning samt en guidad tur för att förstå allt om produktionen av Muscat AOP, Cap Corse eller Rappo.


Tack vare Winalist hittar du en lista över vingårdar på Korsika som är öppna för allmänheten i regionen Haute Corse eller i Corse du Sud. Vår interaktiva karta hjälper dig att lokalisera godsen och planera dina aktiviteter, eller hitta en färdig provningsväg!

Visste du ? På Korsika började vinkulturen på 600-talet f.Kr. Först utvecklade grekerna, sedan romarna, sedan munkarna under medeltiden, vinodling på Korsika.Korsikanska druvsorter att veta

Nielluciu är en röd druvsort med ursprung i Italien som ger ett komplext, kraftfullt och briljant rött vin. Vinerna av denna sort är feta och runda (som Grenache), och denna sort ger också läckra roséer. Syrah används i blandningar som en utmärkt förbättrande sort, tack vare dess lakrits- och violtoner. Muscat är känt i hela Medelhavet. Det är den bästa sorten för att producera regionens mycket fina viner, kända för sina delikata aromer av vita druvor och citrusfrukter. Sciaccarellu är en av de viktigaste druvsorterna av alla rosé- och röda AOC på Korsika. Dessa viner är balanserade, med en elegant dräkt, ibland livlig i gommen. Dessa viner är högt rankade och får många positiva recensioner. Slutligen är Vermentinu den huvudsakliga druvsorten av alla vita AOC-viner från Korsika. För att dricka unga är dessa viner med blommiga, ibland mineraliska toner, kända för att göra fantastiska vita medelhavsviner.


Hur bokar man en oenologisk helg på Korsika?

Med Winalist är vinturismen på Korsika bara ett klick bort! Upptäck partnervingårdarna i maquis och regionens kust, för en upplevelse som passar dig. Välj din nästa destination enligt dina kriterier och boka sedan din upplevelse på det datum och den tid du väljer, utan några bokningsavgifter. Våra skördepartners välkomnar dig också på lördag och söndag för att upptäcka vinet på helgen. Winalist är den första vinturismplattformen på Korsika och Frankrike.

Se mer

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Varje månad, få våra gratis reseguider och tips för din nästa vinresa. Åh, och specialerbjudanden också!